Ak hľadáte recept, ako sa varí jednoduchá Hokkaido polievka, ste tu správne. Pripravte si s nami podľa originál receptu túto skvelú pochúťku. Polievka z tekvice Hokkaido je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravé a chutné jedlo.
Jednoduchá Hokkaido polievka
Hokkaido polievka pochádza z tekvice, ktorej pôvod by ste našli, ako už názov napovedá, v japonskej ostrovnatej provincií Hokkaido. Okrem tekvice môžeme do polievky pridať aj ďalšiu zeleninu, ako je mrkva, cibuľa alebo zeler, ale dokonca aj mäso alebo morské plody.
Táto skvelá krémová polievka, ktorej zákaldný recept nájdete nižšie, má mnoho výhod, ktoré ju robia populárnou nielen v Japonsku, ale rozhodne aj na Slovensku. Tekvica je bohatá na vitamíny a minerály. Má veľa draslíka, no málo sodíka, preto prospieva srdcu.
Priaznivo pôsobí na tráviaci systém, a to aj pri rôznych komplikáciach so žalúdkom. Hokkaido má vysoký obsah vlákniny, čím nás chráni pred zápchou, ale je zároveň výbornou prevenciou rakoviny hrubého čreva.
Polievka z tekvice Hokkaido je nízkokalorická a obsahuje veľa vlákniny, čo znamená, že môže pomôcť pri chudnutí a udržiavaní zdravého trávenia.
Obsahuje zároveň betakarotén, ktorý funguje ako antioxidant a posilňuje obranyschopnosť organizmu.
Prečo polievka z hokkaida?
Hokkaido tekvica má sladkú chuť a jemnú arómu, čo robí polievku z tejto tekvice veľmi chutnou. Ak je správne dochutená, môže byť výbornou voľbou pre tých, ktorí si radi vchutnajú naozajstnú dobrotu.
Polievka sa dá jednoducho pripraviť a nevyžaduje veľa zložitých krokov. Tekvica sa dá ľahko ošúpať, alebo sa ani nemusí a ľahko sa dá aj nakrájať na kocky. Priprava polievky z tejto tekvice teda môže byť rýchla a jednoduchá.
Zároveň sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Tekvicu môžete variť v rôznych koreninách, pred varením upiecť, pražiť alebo grilovať a vývar z nej využiť ako základ pre rôzne ďalšie chutné recepty. Celkovo poznáme množstvo faktorov, ktoré prispievajú k popularite polievok, táto hokkaido polievka je jednou z tých najpopulárnejších.
Jej výživná hodnota, zdravotné výhody, chuťové vlastnosti a pohodlie pri príprave a konzumácii môžu byť niektoré z hlavných faktorov, ktoré udržiavajú polievky ako obľúbené jedlo u mnohých ľudí.
Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty na polievky, alebo skúste aj recept na krémovú brokolicovú polievku, či recept na cesnačku.
Ingrediencie na prípravu jednoduchej Hokkaido polievky
- 1 menšia tekvicu Hokkaido,
- 2 – 3 lyžice oleja,
- bujón alebo domáci zeleninový vývar,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 balenie smotany na šľahanie,
- 2 – 3 rožky (môžu byť aj dvojdňové),
- trochu masla,
- na dochutenie: soľ, vegetu, korenie (každý, podľa svojej chuti),
Postup receptu na Hokkaido polievku
1Hokkaido tekvicu dobre umyjeme pod vlažnou tečúcou vodou, zbavíme stredky so zrniečkami a nakrájame na kocky. Vždy krájame aj s vrchnou šupou. Niekedy je veľmi tvrdá a krája sa ťažko, ale nedajte sa tým odradiť. Pri varení úplne zmäkne už za 20 – 30 minút.
2V hrnci necháme zohriať olej, nasype tam pokrájané Hokkaido a krátko orestujeme. Následne zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom – no ak doma nič také nemáme, stačí použiť len čistú vodu a pridať vegetu. Zalejeme zhruba 1 cm nad kúskami tekvice.
3
Pridáme trošku korenia, soľ, rozpučený cesnak a necháme zakryté variť, až kým tekvica nezmäkne tak, že ju vieme ľahko krájať varechou. Potom všetko rozmixujeme a nakoniec pridáme smotanu na šľahanie. Necháme zovrieť a odstavíme.
4Suché rožky (bagetu alebo biele žemle) pokrájame na malé kocky. A opečieme na masle. Aby sa nepripálili, pečieme pomalšie. Hokkaido polievku podávame s opečeným pečivom, alebo ako v našom prípade pokvapkanú tekvicovým olejom. Alebo kto chce, môže si navrch urobiť čiapočku z kyslej smotany, či pridať opražené tekvicové semiačka.
Videorecept na prípravu krémovej Hokkaido polievky
Dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na výbornú cuketovú polievku.