Boloňské špagety s mletým mäsom, sú pochúťka, ktorú obľubuje takmer každý. Ak vám dochádzajú nápady na obed, ktorého príprava netrvá dlho, skúste špagety od chutnerecepty.sk. Zvládne ich skutočne každý!
Boloňské špagety
Už žiadne nakupovanie hotovej boloňskej omáčky v supermarketoch! Chutné recepty vám prinášajú jednoduchý a rýchly fotorecept, ktorý si viete pripraviť doma, z kvalitných surovín.
Množstvo vitamínov a neodolatelná chuť koreňovej zeleniny s mäsom. Pripravte si naše boloňské špagety ešte dnes! Potešíte nimi celú rodinu a k tomu ušetríte námahu a čas sami sebe. Hurá do varenia!
AK máte pochybnosti či boloňská omáčka vyjde podľa vašich predstáv, tak už žiadne strachy, chyba sa určite nevyskytne! Držíme palce!
Vyskúšajte aj náš recept na cestovinový šalát bez majonézy. Okrem boloňských špagiet si ľudia veľmi chvália aj recept na cestoviny s tuniakom a paradajkami podľa portálu Dobrá kuchyňa. Alebo granadír.
Ingrediencie na bolonské špagety s mletým mäsom
(6-7 porcií)
- 500 g špagiet,
- 500 g mletého mäsa,
- 2 ks mrkva,
- 2 ks petržlen,
- Zeler (podľa chuti, netreba veľa),
- 1 ks cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 PL tuku,
- 1 plechovka paradajkového pretlaku,
- Soľ (podľa chuti),
- Oregano,
- mleté čierne korenie,
Postup receptu na tie najlepšie boloňské špagety
1Pripravíme si všetky ingrediencie na recept. Začneme varením špagiet a scedíme.
2Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na tuku, ktorý sme si zvolili podľa preferencií.
3Následne si nakrájame cesnak a nastrúhame zeleninu, potom všetko spolu pridáme k cibuli. Restujeme cca 3 minúty.
4K pripravenej zelenine postupne pridáme aj mäso a restujeme ďalších cca 7 minút.
5Nakoniec pridáme paradajkový pretlak (môžeme aj kečup), podlejeme vodou a necháme podusiť cca 20 minút. Mäso ešte osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Špagety polejeme hotovou omáčkou, pridáme syr, bylinky a môžeme podávať.
Hotovo! Dobrú chuť k vašim špagetám! Prípadne skúste aj náš recept na sviečkovú.