4.8/5 - (11 votes)

 
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 30 minút
Počet porcií: 6-7
 

Boloňské špagety s mletým mäsom, sú pochúťka, ktorú obľubuje takmer každý. Ak vám dochádzajú nápady na obed, ktorého príprava netrvá dlho, skúste špagety od chutnerecepty.sk. Zvládne ich skutočne každý!

Boloňské špagety

Už žiadne nakupovanie hotovej boloňskej omáčky v supermarketoch! Preto vám chutné recepty vám prinášajú jednoduchý a rýchly fotorecept, ktorý si viete pripraviť doma, z kvalitných surovín.

Ak hľadáte množstvo vitamínov a neodolatelná chuť koreňovej zeleniny s mäsom, potom si pripravte naše boloňské špagety ešte dnes! Najskôr potešíte celú rodinu a k tomu ušetríte námahu a čas sami sebe. Tak hurá do varenia!

Ak máte pochybnosti či boloňská omáčka vyjde podľa vašich predstáv, tak už žiadne strachy, chyba sa určite nevyskytne!

Vyskúšajte aj náš recept na cestovinový šalát bez majonézy. Okrem boloňských špagiet si ľudia veľmi chvália aj recept na cestoviny s tuniakom a paradajkami podľa portálu Dobrá kuchyňa. Alebo granadír.

Ingrediencie na bolonské špagety s mletým mäsom

(6-7 porcií)

  • 500 g špagiet,
  • 500 g mletého mäsa,
  • 2 ks mrkva,
  • 2 ks petržlen,
  • Zeler (podľa chuti, netreba veľa),
  • 1 ks cibuľa,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 1 PL tuku,
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku,
  • Soľ (podľa chuti),
  • Oregano,
  • mleté čierne korenie,

Postup receptu na tie najlepšie boloňské špagety

1Na úvod si pripravíme si všetky ingrediencie na recept a začneme varením špagiet a scedíme.

Príprava špagiet. Foto - Kristýna

2Potom si cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na tuku, ktorý sme si zvolili podľa preferencií.
Cibuľu nakrájame a osmažíme. Foto - Kristýna

3Následne si nakrájame cesnak a nastrúhame zeleninu, potom všetko spolu pridáme k cibuli. A následne restujeme cca 3 minúty.

K cibuli pridáme zvyšnú zeleninu. Foto - Kristýna

4Potom k pripravenej zelenine postupne pridáme aj mäso a restujeme ďalších cca 7 minút.

Pridáme mleté mäso. Foto - Kristýna

5Nakoniec pridáme paradajkový pretlak (môžeme aj kečup), podlejeme vodou a necháme podusiť cca 20 minút. Mäso ešte osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Potom už len špagety polejeme hotovou omáčkou, pridáme syr, bylinky a môžeme podávať.

Hotové špagety dochutíme a podávame. Foto - Kristýna

Hotovo! Dobrú chuť k vašim špagetám! Prípadne skúste aj náš recept na sviečkovú. Máme aj overený recept na jednoduché kuracie rizoto.

Video ako pri pripraviť bolonské špagety

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu