18x hlasované

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Počet porcií: 5 
 

Wok rezance s kuracím mäsom – pokiaľ si chcete doma vyskúšať ázijskú kuchyňu z dostupných surovín, tak toto je rýchly recept ako na to. Vyprážané rezance alebo pokojne špagety s jednoduchou omáčku a kuracím mäsom sú skvelým jedlom na večeru. Vyskúšajte s nami chutné recepty.

Wok rezance s kuracím mäsom

Wok je typickým náčiním v čínskej kuchyni už tisícky rokov. Pôvodne bol vyrobený z liatiny a mal okrúly tvar s vysokými stenami, ktoré pomáhajú udržiavať teplo a umožňujú rýchle a rovnomerné smaženie.

Pôvodne bol navrhnutý pre použitie na otvorenom ohni a na drevených alebo uhlíkových plynových sporákoch. Jeho tvar umožňuje efektívne využitie tepla a umožňuje rýchle varenie jedál. Wok sa používa aj na rôzne techniky varenia, ako sú skrášľovanie, praženie, dusenie a parenie.

Vzhľadom na svoj tvar a vlastnosti je wok vhodný na rýchle smaženie, praženie, dusenie a miešanie ingrediencií. 

Wok rezance s kuracím mäsom patria medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré sa pripravujú vo woku. Kombinácia kuracieho mäsa s rôznymi zeleninami a korenením prináša bohatú chuť. Wokovanie umožňuje rýchle a zdravé varenie, pri ktorom sa zachovávajú vitamíny a minerály v jedle. S postupom času a s rozšírením ázijskej kuchyne sa wok stal populárnym náčiním aj mimo Číny.

Dnes je wok používaný na varenie a prípravu jedál vo veľkej časti sveta, a to nielen v ázijskej kuchyni, ale aj v mnohých medzinárodných reštauráciách. Woky s kuracím mäsom sú len jednou z mnohých variácií, ktoré sa vyvinuli v rôznych častiach Ázie a vo svetovej kuchyni. Ich popularita a flexibilita umožňujú neustále inovácie a prispôsobenie chutí a preferencií rôznych kultúr a jednotlivcov.

Rôzne druhy

Tu je niekoľko variantov na wok rezance s kuracím mäsom, ktoré môžete vyskúšať:

  1. Kung Pao kuracie mäso: Tento recept obsahuje kuracie mäso, arašidy, korenie Szechuan a zeleninu ako cibuľku a papriku. Je pikantný a plný chuti.
  2. Wok rezance s kuracím mäsom – orange chicken: Tento recept kombinuje kuracie mäso s pomarančovou omáčkou, ktorá je sladko-kyslá. Je to osviežujúca a aromatická voľba.
  3. Wok rezance s kuracím mäsom – Teriyaki: Teriyaki omáčka je sladká a slaná omáčka z japonskej kuchyne. Použite ju na vyprážanie kuracieho mäsa spolu so zeleninou a podávajte s ryžou.
  4. Wok s kuracím mäsom a brokolicou: Kombinácia kuracieho mäsa s brokolicou je zdravá a výživná. Pridajte k tomu sójovú omáčku a čerstvý zázvor pre výraznejšiu chuť.
  5. Wok s kuracím mäsom a cesnakom: Tento jednoduchý recept obsahuje kuracie mäso, cesnak, sójovú omáčku a sezamový olej. Je to rýchly a ľahký pokrm na prípravu.
  6. Sečuánske kuracie mäso: Tento recept využíva ostrú a pikantnú Sečuánsku omáčku spolu s kuracím mäsom a zeleninou. Je to výrazné a chutné jedlo.
  7. Wok s kuracím mäsom a zeleným kari: Použite zelené kari pastu a kokosové mlieko na vytvorenie kari omáčky pre kuracie mäso. Pridajte zeleninu ako hrášok a mrkvu pre pestrosť.

Toto je len niekoľko príkladov variantov receptov na wok rezance s kuracím mäsom. Môžete si prispôsobiť ingrediencie a korenie podľa svojich chuťových preferencií a vytvoriť si vlastné unikátne wok rezance s kuracím mäsom. 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty, napríklad na bravčový guláš, avokádovú pomazánku alebo americké zemiaky. Vyskúšajte aj ďalšie naše kuracie recepty. Ale aj recept na kuracie prsia so zeleninou či udon rezance.

Ingrediencie: 

  • 500 g predvarených ryžových rezancov alebo špagiet,
  • 3 polievkové lyžice oleja,
  • 500 g kuracieho mäsa,
  • 1 cibuľa,
  • 1 stredná mrkva,
  • 1 pór,
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky,
  • 2 polievkové lyžice worchesterovej omáčky,
  • 2 polievkové lyžice kečupu,
  • 1 čajová lyžička horčice,
  • pol čajovej lyžičky soli,

Postup receptu: wok rezance s kuracím mäsom

1Rezance pripravíme podľa návodu, pokiaľ nemáme môžeme použiť špagety, ktoré uvaríme. Cibuľu nakrájame na jemno a dáme na olej do wok panvicu a osmažíme.

pripravíme si rezance, Foto - kristýna

2Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a pridáme k cibuli. Vyprážame až sa mäso zatiahne a potom osolíme. Medzitým očistíme mrkvu a pór. Pór nakrájame na kolieska a mrkva postrúhame na hrubom strúhadle.

mäso pridáme k cibuli, Foto - Kristýna

3Na mäso vylejeme omáčku – omáčku si pripravíme tak, že zmiešame sójovú omáčku, worchester, kečup a horčicu. K mäsu pridáme pripravenú zeleninu a necháme 5 minút osmažiť, sem tam premiešame.

na mäso vylejeme omáčku, Foto - Kristýna

4Na záver pridáme rezance a smažíme cca 3 minúty.

pridáme rezance, Foto - Kristýna

Wok rezance s kuracím mäsom sú hotové. Prajeme vám dobrú chuť! Prípadne skúste aj náš recept na opekané ryžové rezance so zeleninou, ryžové rezance s arašidovou omáčkou alebo kuracie Kung Pao.

Videorecept

Aké mäso na Wok rezance s mäsom?

Na Wok rezance s mäsom sa môže použiť rôzne druhy mäsa, v závislosti od vašich preferencií. Pri výbere mäsa do wok rezancov je dôležité zvážiť jeho chuť, textúru a schopnosť rýchleho opečenia. Zároveň je dôležité zohľadniť aj vaše osobné preferencie a diétne potreby. Medzi najbežnejšie typy mäsa patria:

Hovädzie mäso: Môžete použiť mäso z hovädzieho mäsa, ako napríklad hovädzí steak alebo hovädzie rezne nakrájané na tenké pásiky. Hovädzie mäso má bohatú chuť a dokáže dobre absorbovať arómy z wok omáčky.

Kuracie mäso: Kuracie mäso je veľmi populárne vo wok receptoch. Použiť môžete kuracie prsia alebo kuracie stehná nakrájané na pásiky alebo kocky. Kuracie mäso je jemné, chutné a rýchlo sa opečie.

Bravčové mäso: Veprové mäso, ako napríklad bravčové rezne alebo bravčová panenka, môže byť skvelou voľbou pre wok rezance. Má bohatú chuť a textúru, ktorá sa dobre hodí k zelenine a omáčkam.

Morské plody: Ak preferujete morské plody, môžete do wok rezancov pridať krevety, kalamáre, mušle alebo iné druhy morských plodov. Morské plody dodajú jedlu špecifickú chuť a obohatia jeho arómu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu