18x hlasované

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Počet porcií: 5 
 

Wok rezance s kuracím mäsom – pokiaľ si chcete doma vyskúšať ázijskú kuchyňu z dostupných surovín, tak toto je rýchly recept ako na to. Vyprážané rezance alebo pokojne špagety s jednoduchou omáčku a kuracím mäsom sú skvelým jedlom na večeru. Vyskúšajte s nami chutné recepty.

Wok rezance s kuracím mäsom

Wok je typickým náčiním v čínskej kuchyni už tisícky rokov. Pôvodne bol vyrobený z liatiny a mal okrúly tvar s vysokými stenami, ktoré pomáhajú udržiavať teplo a umožňujú rýchle a rovnomerné smaženie.

Pôvodne bol navrhnutý pre použitie na otvorenom ohni a na drevených alebo uhlíkových plynových sporákoch. Jeho tvar umožňuje efektívne využitie tepla a umožňuje rýchle varenie jedál. Wok sa používa aj na rôzne techniky varenia, ako sú skrášľovanie, praženie, dusenie a parenie.

Vzhľadom na svoj tvar a vlastnosti je wok vhodný na rýchle smaženie, praženie, dusenie a miešanie ingrediencií. 

Wok rezance s kuracím mäsom patria medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré sa pripravujú vo woku. Kombinácia kuracieho mäsa s rôznymi zeleninami a korenením prináša bohatú chuť. Wokovanie umožňuje rýchle a zdravé varenie, pri ktorom sa zachovávajú vitamíny a minerály v jedle. S postupom času a s rozšírením ázijskej kuchyne sa wok stal populárnym náčiním aj mimo Číny.

Dnes je wok používaný na varenie a prípravu jedál vo veľkej časti sveta, a to nielen v ázijskej kuchyni, ale aj v mnohých medzinárodných reštauráciách. Woky s kuracím mäsom sú len jednou z mnohých variácií, ktoré sa vyvinuli v rôznych častiach Ázie a vo svetovej kuchyni. Ich popularita a flexibilita umožňujú neustále inovácie a prispôsobenie chutí a preferencií rôznych kultúr a jednotlivcov.

Rôzne druhy

Tu je niekoľko variantov na wok rezance s kuracím mäsom, ktoré môžete vyskúšať:

  1. Kung Pao kuracie mäso: Tento recept obsahuje kuracie mäso, arašidy, korenie Szechuan a zeleninu ako cibuľku a papriku. Je pikantný a plný chuti.
  2. Wok rezance s kuracím mäsom – orange chicken: Tento recept kombinuje kuracie mäso s pomarančovou omáčkou, ktorá je sladko-kyslá. Je to osviežujúca a aromatická voľba.
  3. Wok rezance s kuracím mäsom – Teriyaki: Teriyaki omáčka je sladká a slaná omáčka z japonskej kuchyne. Použite ju na vyprážanie kuracieho mäsa spolu so zeleninou a podávajte s ryžou.
  4. Wok s kuracím mäsom a brokolicou: Kombinácia kuracieho mäsa s brokolicou je zdravá a výživná. Pridajte k tomu sójovú omáčku a čerstvý zázvor pre výraznejšiu chuť.
  5. Wok s kuracím mäsom a cesnakom: Tento jednoduchý recept obsahuje kuracie mäso, cesnak, sójovú omáčku a sezamový olej. Je to rýchly a ľahký pokrm na prípravu.
  6. Sečuánske kuracie mäso: Tento recept využíva ostrú a pikantnú Sečuánsku omáčku spolu s kuracím mäsom a zeleninou. Je to výrazné a chutné jedlo.
  7. Wok s kuracím mäsom a zeleným kari: Použite zelené kari pastu a kokosové mlieko na vytvorenie kari omáčky pre kuracie mäso. Pridajte zeleninu ako hrášok a mrkvu pre pestrosť.

Toto je len niekoľko príkladov variantov receptov na wok rezance s kuracím mäsom. Môžete si prispôsobiť ingrediencie a korenie podľa svojich chuťových preferencií a vytvoriť si vlastné unikátne wok rezance s kuracím mäsom. 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty, napríklad na bravčový guláš, avokádovú pomazánku alebo americké zemiaky. Vyskúšajte aj ďalšie naše kuracie recepty. Ale aj recept na kuracie prsia so zeleninou.

Ingrediencie: 

  • 500 g predvarených ryžových rezancov alebo špagiet,
  • 3 polievkové lyžice oleja,
  • 500 g kuracieho mäsa,
  • 1 cibuľa,
  • 1 stredná mrkva,
  • 1 pór,
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky,
  • 2 polievkové lyžice worchesterovej omáčky,
  • 2 polievkové lyžice kečupu,
  • 1 čajová lyžička horčice,
  • pol čajovej lyžičky soli,

Postup receptu: wok rezance s kuracím mäsom

1Rezance pripravíme podľa návodu, pokiaľ nemáme môžeme použiť špagety, ktoré uvaríme. Cibuľu nakrájame na jemno a dáme na olej do wok panvicu a osmažíme.

pripravíme si rezance, Foto - kristýna

2Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a pridáme k cibuli. Vyprážame až sa mäso zatiahne a potom osolíme. Medzitým očistíme mrkvu a pór. Pór nakrájame na kolieska a mrkva postrúhame na hrubom strúhadle.

mäso pridáme k cibuli, Foto - Kristýna

3Na mäso vylejeme omáčku – omáčku si pripravíme tak, že zmiešame sójovú omáčku, worchester, kečup a horčicu. K mäsu pridáme pripravenú zeleninu a necháme 5 minút osmažiť, sem tam premiešame.

na mäso vylejeme omáčku, Foto - Kristýna

4Na záver pridáme rezance a smažíme cca 3 minúty.

pridáme rezance, Foto - Kristýna

Wok rezance s kuracím mäsom sú hotové. Prajeme vám dobrú chuť! Prípadne skúste aj náš recept na opekané ryžové rezance so zeleninou, ryžové rezance s arašidovou omáčkou alebo kuracie Kung Pao.

Videorecept

Aké mäso na Wok rezance s mäsom?

Na Wok rezance s mäsom sa môže použiť rôzne druhy mäsa, v závislosti od vašich preferencií. Pri výbere mäsa do wok rezancov je dôležité zvážiť jeho chuť, textúru a schopnosť rýchleho opečenia. Zároveň je dôležité zohľadniť aj vaše osobné preferencie a diétne potreby. Medzi najbežnejšie typy mäsa patria:

Hovädzie mäso: Môžete použiť mäso z hovädzieho mäsa, ako napríklad hovädzí steak alebo hovädzie rezne nakrájané na tenké pásiky. Hovädzie mäso má bohatú chuť a dokáže dobre absorbovať arómy z wok omáčky.

Kuracie mäso: Kuracie mäso je veľmi populárne vo wok receptoch. Použiť môžete kuracie prsia alebo kuracie stehná nakrájané na pásiky alebo kocky. Kuracie mäso je jemné, chutné a rýchlo sa opečie.

Bravčové mäso: Veprové mäso, ako napríklad bravčové rezne alebo bravčová panenka, môže byť skvelou voľbou pre wok rezance. Má bohatú chuť a textúru, ktorá sa dobre hodí k zelenine a omáčkam.

Morské plody: Ak preferujete morské plody, môžete do wok rezancov pridať krevety, kalamáre, mušle alebo iné druhy morských plodov. Morské plody dodajú jedlu špecifickú chuť a obohatia jeho arómu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu