46x hlasované

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 6

Tradičné fliačky s kapustou sú často najlepšie riešenie na hlad, veď pomer cena výkon je dokonalý. Pripravte si ich s webom chutné recepty.

Fliačky s kapustou

Vyskúšať najlepšie fliačky s kapustou je výborný nápad. Príprava je nenáročná a rýchla. Pridajte slaninku a snáď niekoho potešíte. A keď nie, pripravte si ich vegeriánske.

Tento dlhoročný recept na fliačky s kapustou je skvelým nápadom hneď z niekoľkých dôvodov. Po prvé, ide o chutné a sýte jedlo, ktoré vám dodá energiu na celé popoludnie.

Po druhé, kapusta je veľmi zdravá zelenina a obsahuje mnoho dôležitých vitamínov a minerálov. Okrem toho, kapusta je často cenovo dostupná a sezónna po celý rok.

Pripraviť si fliačky s kapustou je tiež veľmi jednoduché a môžete to urobiť s použitím základných ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne doma.

Fliačky môžme ľahko uvariť v osolenej vode a kapusta môžeme udusiť spolu s cibuľou a inými koreninami, aby sme dosiahli bohatší chuťový profil. Ak chcete, môžete pridať aj mäso, aby ste získali viac bielkovín a výživných látok.

Priprava fliačok s kapustou je skvelým spôsobom, ako si vychutnať sezónnu zeleninu a získať dôležité živiny pre svoje telo. Okrem toho, že je to chutné a výživné jedlo, je aj skvelé pre tých, ktorí hľadajú lacné a chutné jedlo.

Tradičné fliačky s kapustou

Také jednoduché jedlá ako fliačky s kapustou si nájdu v našich kuchyniach stále miesto, pretože v tejto uponáhľanej dobe je náš čas nad zlato. A domáca kuchyňa?

Stáva sa čoraz väčším trendom, je nielen oveľa lacnejšia, ale s použitím kvalitných surovín si dokážeme vykúzliť úžasné jedlo. Jednoducho, na nezaplatenie.

Fliačky s kapustou sú tradičné slovenské jedlo, ktoré má hlboké korene v slovenskej kuchyni a histórii. V minulosti sa často podávali ako sviatočná večera po tom, ako sa práca na poliach a v záhradách ukončila a kapusta bola dostatočne zrelá na zber.

Tak či onak, na fliačkoch s kapustou si pochutí celá rodina, alebo ktokoľvek koho máte pri stole. Dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na granadír ako od babičky alebo šťavnaté zapekané cestoviny. Uvarte si aj domáce plnené pirohy alebo strapačky s kyslou kapustou

Ingrediencie

  • 1 ks hlávková biela kapusta (menšia hlávka cca 1 kg),
  • 400 g cestoviny fliačky (prípadne iný druh),
  • 2 ks biela cibuľa strednej veľkosti,
  • menší kus slanina (cca 100 g) nemusí byť,
  • maslo podľa potreby,
  • na dochutenie: 1 polievková lyžica kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie,

Postup receptu na prípravu fliačkov s kapustou

Hlávkovú bielu kapustu očistíme (zbavíme hlúbika) a nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezančeky, malé kocky. Cibule si nakrájame nadrobno, slaninu zbavíme kože, nakrájame na menšie kocky.

 

Kapustu očistíme a nakrájame, Foto - Nela

2Kvalitnejšiu väčšiu panvicu rozohrejeme, pridáme slaninu a cibuľu. Ak zvolíme verziu bez slaniny, pridáme iba maslo (cca 50 g) a podľa chuti cibuľu. Restujeme cca 5 minút, slanina pustí tuk, cibuľa zavonia.

 

Rozohrejeme panvicu a pridáme slaninu s cibuľou, Foto - Nela

3

Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu. Keď si myslíte, že kapusty je priveľa, ona dusením zmäkne a zmenší objem. Pridáme cukor (kvôli karamelovej chuti) a soľ (podľa potreby) a za stáleho miešania pražíme cca 10 minút. Ja ju restujem bez prikrývky. Ak si to chceme urýchliť, po tých 10 minútach restovania použijeme pokrievku, podlejeme troškou vody podľa potreby a dodusíme do zmäknutia. Záleží akú chrumkavú kapustu obľubujete.

 

Pridáme kapustu, cukor, soľ a pražíme, Foto - Nela

4

Počas dusenia hlávkovej kapusty si uvaríme fliačky (prípadne iný druh cestovín) podľa návodu na obale. Záleží od druhu cestovín. Najlepšie sú však domáce. V obchodoch už dnes kúpite aj kvalitnejšie druhy, ktoré sú od tých domácich na nerozoznanie. Keď chceme pripraviť fliačky aj so slaninkou aj bez, slaninu si restujeme osobitne.

 

Uvaríme fliačky, Foto - Nela

5Uvarené cestoviny prepláchneme vlažnou vodou a pridáme k udusenej kapuste. Premiešame, aby sa fliačky spojili so sladkou kapustou. Podľa potreby dosolíme, dochutíme mletým čiernym korením a prípadne aj cukrom. Keď sa nám zdajú fliačky suchšie, môžeme pridať trošku surového masla.

 

Cestoviny pridáme ku kapuste a dochutíme, Foto - Nela

6

Hotové fliačky s kapustou na záver ešte zohrejeme a ihneď podávame. Takto chutia najlepšie. Ak pripravujeme dve verzie, mäsožravcom pripravíme a podávame slaninu osobitne.

 

Fliačky s kapustou prehrejeme, Foto - Nela

Dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na cestovinový šalát s majonézou. Alebo recept na špagety s vajcom a slaninou,

Videorecept na kapustné fliačky

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu