4.4/5 - (44 votes)

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 6

Tradičné fliačky s kapustou sú často najlepšie riešenie na hlad, veď pomer cena výkon je dokonalý. Pripravte si ich s webom chutné recepty.

Fliačky s kapustou

Vyskúšať najlepšie fliačky s kapustou je výborný nápad. Príprava je nenáročná a rýchla. Pridajte slaninku a snáď niekoho potešíte. A keď nie, pripravte si ich vegeriánske.

Tento dlhoročný recept na fliačky s kapustou je skvelým nápadom hneď z niekoľkých dôvodov. Po prvé, ide o chutné a sýte jedlo, ktoré vám dodá energiu na celé popoludnie.

Po druhé, kapusta je veľmi zdravá zelenina a obsahuje mnoho dôležitých vitamínov a minerálov. Okrem toho, kapusta je často cenovo dostupná a sezónna po celý rok.

Pripraviť si fliačky s kapustou je tiež veľmi jednoduché a môžete to urobiť s použitím základných ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne doma.

Fliačky môžme ľahko uvariť v osolenej vode a kapusta môžeme udusiť spolu s cibuľou a inými koreninami, aby sme dosiahli bohatší chuťový profil. Ak chcete, môžete pridať aj mäso, aby ste získali viac bielkovín a výživných látok.

Priprava fliačok s kapustou je skvelým spôsobom, ako si vychutnať sezónnu zeleninu a získať dôležité živiny pre svoje telo. Okrem toho, že je to chutné a výživné jedlo, je aj skvelé pre tých, ktorí hľadajú lacné a chutné jedlo.

Tradičné fliačky s kapustou

Také jednoduché jedlá ako fliačky s kapustou si nájdu v našich kuchyniach stále miesto, pretože v tejto uponáhľanej dobe je náš čas nad zlato. A domáca kuchyňa?

Stáva sa čoraz väčším trendom, je nielen oveľa lacnejšia, ale s použitím kvalitných surovín si dokážeme vykúzliť úžasné jedlo. Jednoducho, na nezaplatenie.

Fliačky s kapustou sú tradičné slovenské jedlo, ktoré má hlboké korene v slovenskej kuchyni a histórii. V minulosti sa často podávali ako sviatočná večera po tom, ako sa práca na poliach a v záhradách ukončila a kapusta bola dostatočne zrelá na zber.

Tak či onak, na fliačkoch s kapustou si pochutí celá rodina, alebo ktokoľvek koho máte pri stole. Dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na granadír ako od babičky alebo šťavnaté zapekané cestoviny. 

Ingrediencie

  • 1 ks hlávková biela kapusta (menšia hlávka cca 1 kg),
  • 400 g cestoviny fliačky (prípadne iný druh),
  • 2 ks biela cibuľa strednej veľkosti,
  • menší kus slanina (cca 100 g) nemusí byť,
  • maslo podľa potreby,
  • na dochutenie: 1 polievková lyžica kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie,

Postup receptu na prípravu fliačkov s kapustou

Hlávkovú bielu kapustu očistíme (zbavíme hlúbika) a nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezančeky, malé kocky. Cibule si nakrájame nadrobno, slaninu zbavíme kože, nakrájame na menšie kocky.

Kapustu očistíme a nakrájame, Foto - Nela

2Kvalitnejšiu väčšiu panvicu rozohrejeme, pridáme slaninu a cibuľu. Ak zvolíme verziu bez slaniny, pridáme iba maslo (cca 50 g) a podľa chuti cibuľu. Restujeme cca 5 minút, slanina pustí tuk, cibuľa zavonia.

Rozohrejeme panvicu a pridáme slaninu s cibuľou, Foto - Nela

3

Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu. Keď si myslíte, že kapusty je priveľa, ona dusením zmäkne a zmenší objem. Pridáme cukor (kvôli karamelovej chuti) a soľ (podľa potreby) a za stáleho miešania pražíme cca 10 minút. Ja ju restujem bez prikrývky. Ak si to chceme urýchliť, po tých 10 minútach restovania použijeme pokrievku, podlejeme troškou vody podľa potreby a dodusíme do zmäknutia. Záleží akú chrumkavú kapustu obľubujete.

Pridáme kapustu, cukor, soľ a pražíme, Foto - Nela

4

Počas dusenia hlávkovej kapusty si uvaríme fliačky (prípadne iný druh cestovín) podľa návodu na obale. Záleží od druhu cestovín. Najlepšie sú však domáce. V obchodoch už dnes kúpite aj kvalitnejšie druhy, ktoré sú od tých domácich na nerozoznanie. Keď chceme pripraviť fliačky aj so slaninkou aj bez, slaninu si restujeme osobitne.

Uvaríme fliačky, Foto - Nela

5Uvarené cestoviny prepláchneme vlažnou vodou a pridáme k udusenej kapuste. Premiešame, aby sa fliačky spojili so sladkou kapustou. Podľa potreby dosolíme, dochutíme mletým čiernym korením a prípadne aj cukrom. Keď sa nám zdajú fliačky suchšie, môžeme pridať trošku surového masla.

Cestoviny pridáme ku kapuste a dochutíme, Foto - Nela

6

Hotové fliačky s kapustou na záver ešte zohrejeme a ihneď podávame. Takto chutia najlepšie. Ak pripravujeme dve verzie, mäsožravcom pripravíme a podávame slaninu osobitne.

Fliačky s kapustou prehrejeme, Foto - Nela

Dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na cestovinový šalát s majonézou.

Videorecept na kapustné fliačky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu