10x hlasované
 
Čas prípravy: 10 min
Varenie: 20 min
Pripravené za: 30 min
 

Kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou nie je nič zložité. Tu je overený recept ako si vďaka kuraciemu soté vyčarovať skvelý obed, alebo večeru.

Kuracie soté

Toto jednoduché kuracie soté je v našich končinách veľmi obľúbené jedlo. Bude to tým, že je to jedlo nenáročné na prípravu. Mäso nakrájané na rezančeky alebo malé kocky orestujeme s obľúbenou zeleninou. Jednoducho si ho môžeme pripraviť na mnoho spôsobov.

Chutné a rýchle kuracie soté so zeleninou. Ide o skvelý skvelý fit recept, ktorý si pripravia aj začiatočníci. A k tomu vám ponúkame aj verziu bez lepku. Je to skvelé jedlo pre celú rodinu.

Kuchyňa nášho partnerského portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných.

Určite stojí za inšpiráciu receptami ako pripraviť kuracie prsia a kuracie mäso. Ako novinku dnes uvádzame aj fantastické kuracie soté so zeleninou. Vyskúšajte si ho doma urobiť, nebudete ľutovať. Vyskúšajte aj náš recept na granadír.  Alebo vyskúšajte recept na chrumkavé kuracie krídelká. Alebo vyskúšajte kura na smotane, či tento recept na vyprážaný syr so šunkou.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs (100 až 150 g na osobu),
  • 3 menšie mrkvy,
  • 1 cibuľa strednej veľkosti,
  • 1 petržlen,
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja (2 na marinádu a 3 na dusenie),
  • 1 hrsť zeleného hrášku,
  • Na dochutenie: soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma, mleté červená paprika, prípadne solamyl,

Postup receptu na kuracie soté

1Všetko kuracie mäso si najskôr nakrájame na menšie kocky. A už do nakrájaného mäsa pridáme 5 polievkových lyžíc olivového oleja a korenie.

Fantastické kuracie soté. Foto - Michal Trško

2Postupne pridávame soľ, mletú červ. papriku, kurkumu, ml. čierne korenie, drvenú rascu a premiešame.

Pripravené mäso sa oplatí nechať chvíľu v chlade v chladničke, najlepšie cez noc.

Mäso okoreníme. Foto - Michal Trško

3Nakrájame si cibuľu, na strúhadle si postrúhajte mrkvu a petržlen. Potom si na panvici rozpálte olivový olej a orestujeme cibuľu.

Mäso a cibuľu podusíme. Foto - redakcia

4Pridáme odstáte kuracie mäso a restujeme ho na panvici, kým nezbelie. Orestované mäso necháme prikryté trošku podusiť, kým nepustí šťavu.

Následne pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, za hrsť hrášku a premiešame.

Kuracie soté. Foto - redakcia

5

Mäso so zeleninou podlejte troškou kuracieho vývaru a 15 minút poduste. Už hotové kuracie soté skvele chutia s dusenou ryžou, alebo so zemiakmi. Poprípade si k soté pripravte aj tarhoňu alebo šťuchané zemiaky.

Fantastické kuracie soté. Foto - Michal Trško

Hotovo! Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na jednoduché kuracie rizoto. Alebo ten na kuracie nugetky.

Video

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu