5/5 - (1 vote)
 
Čas prípravy: 10 min
Varenie: 20 min
Pripravené za: 30 min
 

Kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou nie je nič zložité. Tu je overený recept ako si vďaka kuraciemu soté vyčarovať skvelý obed, alebo večeru.

Fantastické kuracie soté – fotorecept

Toto jednoduché kuracie soté je v našich končinách veľmi obľúbené jedlo. Bude to tým, že je to jedlo nenáročné na prípravu. Mäso nakrájané na rezančeky alebo malé kocky orestujeme s obľúbenou zeleninou. Jednoducho si ho môžeme pripraviť na mnoho spôsobov.

Chutné a rýchle kuracie soté so zeleninou. Ide o skvelý skvelý fit recept, ktorý si pripravia aj začiatočníci. A k tomu vám ponúkame aj verziu bez lepku. Je to skvelé jedlo pre celú rodinu.

Kuchyňa nášho partnerského portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných.

Určite stojí za inšpiráciu receptami ako pripraviť kuracie prsia a kuracie mäso. Ako novinku dnes uvádzame aj fantastické kuracie soté so zeleninou. Vyskúšajte si ho doma urobiť, nebudete ľutovať. Vyskúšajte aj náš recept na granadír.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs (100 až 150 g na osobu)
  • 3 menšia mrkva
  • 1 cibuľa strednej veľkosti
  • 1 petržlen
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja (2 na marinádu a 3 na dusenie)
  • 1 hrsť zeleného hrášku
  • Na dochutenie: soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma, mleté červená paprika, prípadne solamyl

Postup receptu na kuracie soté

1Všetko kuracie mäso si najskôr nakrájame na menšie kocky. A už do nakrájaného mäsa pridáme 5 polievkových lyžíc olivového oleja a korenie.

Fantastické kuracie soté. Foto - Michal Trško

2Postupne pridávame soľ, mletú červ. papriku, kurkumu, ml. čierne korenie, drvenú rascu a premiešame.

Pripravené mäso sa oplatí nechať chvíľu v chlade v chladničke, najlepšie cez noc.

Mäso okoreníme. Foto - Michal Trško

3Nakrájame si cibuľu, na strúhadle si postrúhajte mrkvu a petržlen. Potom si na panvici rozpálte olivový olej a orestujeme cibuľu.

Mäso a cibuľu podusíme. Foto - redakcia

4Pridáme odstáte kuracie mäso a restujeme ho na panvici, kým nezbelie. Orestované mäso necháme prikryté trošku podusiť, kým nepustí šťavu.

Následne pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, za hrsť hrášku a premiešame.

Kuracie soté. Foto - redakcia

5

Mäso so zeleninou podlejte troškou kuracieho vývaru a 15 minút poduste. Už hotové kuracie soté skvele chutia s dusenou ryžou, alebo so zemiakmi.

Fantastické kuracie soté. Foto - Michal Trško

Video

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu