Čas prípravy: 10 min,
Čas varenia: 25 min,
Počet porcií: 4,
 

Najlepšia kuracia čína je rýchle a zdravé jedlo zo surovín, ktoré máme bežne všetci doma. Hodí sa k nej ryža alebo čínske rezance. Pre tých, ktorí tieto prílohy nemajú radi, viete k tomu dokombinovať v podstate čokoľvek. A kto má rád, kľudne môže do číny pridať aj čily. Vyskúšajte recepty webu chutnérecepty.sk.

Kuracia čína 

Príde víkend a vy rozmýšľate, čo by ste si tak v sobotu uvarili. Čína. Tento recept je presne to, čo hľadáte, pretože nezahŕňa špeciálne ingrediencie a máte ho hotový naozaj rýchlo. Navyše je to niečo iné v porovnaní s typickým slovenským jedlom. 

Ak je to pre vás niečo nové, nemusíte sa báť! Postup je naozaj jednoduchý a naše fotky z prípravy receptu vám určite pomôžu. Tento recept je napríklad vhodný aj pre tých, ktorí s varením ešte len začínajú.

Kuracia čína je chutné jedlo, ktoré môže byť skvelou voľbou nie len na obed, ale aj na večeru. Zeleninu do omáčky si môžete zvoliť podľa chuti, my odporúčame mrazenú čínsku zeleninovú zmes, ale nič nepokazíte ani bežnou zeleninou, či už mrazenou alebo obyčajnou. Pokojne si ju skombinujte podľa vlastnej chuti.

Sójová omáčka je zase niečo, čo k číne nevyhnutne patrí a spolu so zeleninou vytvárajú skvelú chuť, zároveň dodáva mäsu ten správny nádych orientu. 

Všeobecne platí, že čínska kuchyňa je zdravou a chutnou voľbou. Čína v našom podaní je taktiež nízko-kalorická, keďže neobsahuje veľa tukov a zahŕňa viac vlákniny. Ak si zvolíte zdravšiu prílohu, môžete toto jedlo zaradiť do fit-jedálnička. 

Tradičná čínska kuchyňa patrí medzi najrozmanitejšie a najznámejšie kuchyne na svete. Jej rôznorodosť sa odvíja od geografických, klimatických a kultúrnych rozdielov v rôznych častiach krajiny. Prineste si trochu Číny do kuchyne aj vy.

Čínska kuchyňa 

Orientálna kuchyňa sa dostala do Európy v 18. a 19. storočí, keď bolo obchodovanie s Čínou na vrchole. V tom čase sa jedlá z Ázie stali veľmi populárne v Anglicku a Francúzsku medzi bohatšími ľuďmi a postupne sa rozšírili do ďalších európskych krajín.

V súčasnosti je takýto typ kuchyne naozaj veľmi žiadaný a obľúbený u rôznych vekových kategórií. Ľudia vyhľadávajú nielen čínske reštaurácie, ale aj recepty, ako si toto jedlo pripraviť aj doma. Niečo na spôsob slovenskej číny.

V Československu začali byť jedlá z Ázie populárne v 60. a 70. rokoch minulého storočia, najmä vďaka kultúrnej výmene s Čínou, či Vietnamom a tiež kvôli popularite exotických chutí a nových zážitkov v kuchyni. Dnes je čína už bežnou súčasťou jedálnych lístkov mnohých reštaurácií a ponúka širokú škálu jedál, od tradičných po moderné a prispôsobené európskemu vkusu.

Ak máte radi nové chute a rôzne druhy kuchýň, určite toto jedlo vyskúšajte. Čína má overenú chuť, objavte jej jedinečný zážitok a chuťové lahôdky.

Ale ak máte chuť na niečo iné, tak vám odporúčame vyskúšať aj francúzske zemiaky od webu zenyvmeste.sk. Prípadne vyskúšajte recept na najlepší boršč alebo aj recept na chutné bolonské špagety. Rovnako máme aj recept na americké zemiaky pečené v šupke. A tu sú kuracie prsia na panvici. A tu zase kuracie krídelká na azijský spôsob alebo opekané ryžové rezance bez mäsa.

Tak hurá do varenia!

Ingrediencie

(5 porcií)

Postup prípravy: najlepšia čína

1Cibuľu očistíme a nakrájame – cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. 

 

Cibuľu nakrájame. Foto - Kristýna

2Cibuľu opražíme – na panvicu dáme olej, následne cibuľu a pražíme približne 5 minút.

 

Opražíme cibuľu. Foto - Kristýna

3Pripravíme mäso – medzitým si nakrájame kuracie prsia na menšie kúsky. Dáme ich do misky a posypeme solamylom. 

 

Mäso nakrájame a posypeme solamylom. Foto - Kristýna

4Opražíme mäso – k cibuli prihodíme mäso, ktoré sprudka opražíme z každej strany cca 5 minút.

 

Opražíme mäso. Foto - Kristýna

 

5Okoreníme mäso – k mäsu pridáme soľ, kari, čínske korenie, sójovú a worcestrovú omáčku. 

 

Okoreníme. Foto - Kristýna

6

Pridáme zeleninu – k okorenenému mäsu pridáme mrazenú zeleninu, môžeme podliať trochou vody a varíme približne 15 minút. Už si len k tomu uvaríme prílohu podľa chuti a môžeme podávať, dobrú chuť!

 

Čína. Foto - Kristýna

Rovnako vám odporúčame skúsiť na obed aj jednoduché recepty z portálu ženyvmeste.sk. Alebo recept na wok rezance s kuracím mäsom.

Videorecept ako pripraviť čínu

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu