Tento zemiakový prívarok je skutočná klasika. S týmto skvelým receptom si ho pripravíte jednoducho a za pár centov. Neváhajte a vychutnajte si chuť zemiakového prívarku.
Zemiakový prívarok na kyslo, recept
Ak hľadáte niečo rýchle a chutné na obed či večeru, aj bez mäsa to ide chutne a zdravo. Tak skúste prívarky, u nás sú to veľmi obľúbené jedlá.
Na prípravu nenáročné, chuťovo výborné. Tradičné jedlo z dostupnej suroviny, teda zo zemiakov. Naozaj až prekvapivo chutné s možnosťou viacerých možností podávania.
Zemiakový prívarok podľa nášho jednoduchého receptu.
Toto skvelé a jednoduché jedlo podávame napríklad s uvareným vajcom, volským okom, strateným vajíčkom. A ak obľubujete párky, špekáčky alebo klobásu, tak si ju opečte a pridajte k zemiakovému prívarku. A k tomu napríklad táto cesnačka.
Recepty na našom webe vychádzajú z každodenného života a myslia na vás, aby ste v kuchyni netrávili viac času ako je nevyhnutné. Jednoduchý je aj tento recept na cuketový prívarok. Prívarky so značkou Ženy v meste máme rovnako chutné, napríklad tento recept na fazuľový.
Ingrediencie
- 5 stredných zemiakov,
- 1 šľahačková smotana (180-250 ml, podľa balenia),
- 0,5 litra mlieka (prípadne podľa potreby),
- 1 polievková lyžica hladkej, alebo špaldovej hladkej múky alebo Solamylu,
- 2 polievkové lyžice masla (oleja),
- 1 stredná cibuľa,
- 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky,
- Na dochutenie: soľ , 1 bobkový list, štipka drvenej rasce, 4 guličky celého čierneho korenia, citrónová šťava alebo ocot (až nakoniec), čerstvý alebo mrazený kôpor
Postup receptu na zemiakový prívarok
1Zemiaky si ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kocky, alebo aj mesiačiky.
2Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme do väčšieho hrnca a orestujeme na masle do sklovita.
3Rovnako pridáme zemiaky a chvíľku restujeme. Následne pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, mletú červenú papriku, soľ a zalejeme vodou 2 cm nad okraj zemiakov- Povaríme ich do polomäkka.
4
Pripravíme si smotanovú zálievku. K smotane s mliekom pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame. Následne do polomäkkých zemiakov pridáme dobre rozmiešanú smotanovú zálievku, ktorú môžeme aj precediť. Bude jemnejšia.
5
Prívarok povaríme cca 10 minút, aby zhustol.
6Tip na záver: Ak by bol prívarok hustý, zriedime ho mliekom. Keď je prívarok riedky, zahustíme ho ďalšou múkou alebo Solamylom. Nakoniec chuť doladíme citrónovou šťavou, octom. Môžeme pridať aj kôpor kvôli chuti.