Tento zemiakový prívarok je skutočná klasika. S týmto skvelým receptom si ho pripravíte jednoducho a za pár centov. Neváhajte a vychutnajte si chuť zemiakového prívarku.
Zemiakový prívarok na kyslo, recept
Ak hľadáte niečo rýchle a chutné na obed či večeru, aj bez mäsa to ide chutne a zdravo. Tak skúste prívarky, u nás sú to veľmi obľúbené jedlá.
Na prípravu nenáročné, chuťovo výborné. Tradičné jedlo z dostupnej suroviny, teda zo zemiakov. Naozaj až prekvapivo chutné s možnosťou viacerých možností podávania.
Zemiakový prívarok podľa nášho jednoduchého receptu.
Toto skvelé a jednoduché jedlo podávame napríklad s uvareným vajcom, volským okom, strateným vajíčkom. A ak obľubujete párky, špekáčky alebo klobásu, tak si ju opečte a pridajte k zemiakovému prívarku. A k tomu napríklad táto cesnačka.
Recepty na našom webe vychádzajú z každodenného života a myslia na vás, aby ste v kuchyni netrávili viac času ako je nevyhnutné. Jednoduchý je aj tento recept na cuketový prívarok. Prívarky so značkou Ženy v meste máme rovnako chutné, napríklad tento recept na fazuľový. Alebo skúste pečené zemiaky v šupke. Prípadne skúste ďalšie top recepty zo zemiakov. Vyskúšajte aj naše tipy, ako využiť zemiakovú kašu.
Ingrediencie
- 5 stredných zemiakov,
- 1 šľahačková smotana (180-250 ml, podľa balenia),
- 0,5 litra mlieka (prípadne podľa potreby),
- 1 polievková lyžica hladkej, alebo špaldovej hladkej múky alebo Solamylu,
- 2 polievkové lyžice masla (oleja),
- 1 stredná cibuľa,
- 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky,
- Na dochutenie: soľ , 1 bobkový list, štipka drvenej rasce, 4 guličky celého čierneho korenia, citrónová šťava alebo ocot (až nakoniec), čerstvý alebo mrazený kôpor
Postup receptu na zemiakový prívarok
1Zemiaky si ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kocky, alebo aj mesiačiky.
2Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme do väčšieho hrnca a orestujeme na masle do sklovita.
3Rovnako pridáme zemiaky a chvíľku restujeme. Následne pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, mletú červenú papriku, soľ a zalejeme vodou 2 cm nad okraj zemiakov- Povaríme ich do polomäkka.
4
Pripravíme si smotanovú zálievku. K smotane s mliekom pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame. Následne do polomäkkých zemiakov pridáme dobre rozmiešanú smotanovú zálievku, ktorú môžeme aj precediť. Bude jemnejšia.
5
Prívarok povaríme cca 10 minút, aby zhustol.
6Tip na záver: Ak by bol prívarok hustý, zriedime ho mliekom. Keď je prívarok riedky, zahustíme ho ďalšou múkou alebo Solamylom. Nakoniec chuť doladíme citrónovou šťavou, octom. Môžeme pridať aj kôpor kvôli chuti. Prípadne skúste aj overený recept na maďarský guláš.