Jednoduchý cuketový prívarok je ozajstná dobrota. Chuť cuketového prívarku nesklame pri nijakom obede, alebo večeri. Preto, že ide o jednoduchý a rýchly recept.
Cuketový prívarok so zemiakmi, recept
Hľadáte chutné a výdatné jedlo hotové za niekoľko minút? Niečo čo pripravíte aj za pár eur? Chcete uvariť rýchly obed či večeru bez mäsa? A k tomu všetkému milujete cuketu?
Ak to všetko platí, určite vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept na cuketový prívarok. Ak ste doteraz cuketu skôr nemuseli, teraz určite zmeníte názor. Lacné a chutné jedlo pre celú rodinu, ktoré si môžete pripraviť aj bez lepku.
Cuketový prívarok webu ChutnéRecepty.sk je skutočne to pravé. Ide o naozaj jednoduchý recept, ktorý si určite obľúbi celá rodina.
Cuketa je tiež známa pod názvom letná tekvica. Ide o obľúbenú, zdravú, chutnú a v našich zemepisných šírkach celoročne dostupnú zeleninu. Jej domáca príprava je vo všeobecnosti veľmi jednoduchá a rýchla.
Pochádza, rovnako ako všetky tekvice z Ameriky, presnejšie z oblastie dnešnej strednej Ameriky. Je skutočným zeleným pokladom pre naše zdravie. Preto, že okrem iného detoxikuje a odvodňuje, zlepšuje naše trávenie, má antibakteriálne účinky, pôsobí aj upokojujúco, posilňuje svaly a srdce, je vhodná pri cukrovke, dne, reume, problémoch s obličkami, zvyšuje imunitu.
Cuketovým prívarkom obed nepokazíte
Okrem toho obsahuje mnoho skvelých a zdravých látok. Napríklad karotény, ale aj minerály ako horčík, vápnik, železo, draslík a fosfor. Navyše aj aj vitamíny A, B, C a vlákninu. Zaujímavá je aj tým, že obsahuje až približne 93% vody. A neobsahuje takmer žiaden tuk a je plná výživných látok.
Za pár minút si pripravíte vynikajúce a výdatné jedlo, vhodné aj pri bezlepkovej diéte. Navyše ak chcete zeleninový prívarok ešte sýtejší, k prívarku môžete pridať vajce na mhoho spôsobov (stratené vajce, volské oko, vajce natvrdo), opečený špekáčik či klobásu.
Prívarky nesklamú, ide o nesmierne chutné recepty, skúste napríklad tento zemiakový.
Ingrediencie
- 2 mladé cukety,
- 1 šľahačková smotana,
- 500 ml mlieka,
- 1 cibuľa,
- 1 polievková lyžica masla,
- polievková lyžica hladkej múky,
- Na dochutenie: cukor, soľ, rasca, bobkový list, kurkuma a citrónová šťava.
Postup receptu na cuketový prívarok
1Umytú mladú cuketu si umyjeme a nastrúhame na strúhadle, najlepšie aj so šupkou.
2Na masle si opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme nastrúhanú cuketu. Následne si všetko osolíme, okoreníme bobkovým listom, rascou a necháme dusiť.
3Pripravíme si smotanovú zálievku a rozmiešame si mlieko, smotanu a lyžicu múky.
4
Do podusenej cukety dáme zálievku, premiešame a necháme jemne prevrieť. Následne ho ešte dochutíme šťavou z citróna, soľou, cukrom, kôprom a podľa chuti aj bylinkami. A hotový cuketový prívarok odstavíme.
5
Hotový prívarok podávame napríklad s vajíčkom uvareným natvrdo, opečenou klobásou, alebo varenými zemiakmi. Podobne výborne chutí aj pečená tekvica.
[…] umyjeme, no neošúpeme. Dáme variť aj s vajíčkami, ktoré položíme na zemiaky. Varíme, až kým nie sú zemiaky mäkké, cca 25 minút. Necháme […]
[…] 3 ks vajcia, […]
[…] ks mladá cuketa […]
Komentáre sú uzavreté.