5/5 - (11 votes)

 
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 30 minút
Počet porcií: 12
 

Čerešňová bublanina, dezert, ktorým babičky zakaždým zlepšia deň a vyčaria úsmev na tvári. Avšak, vďaka jednoduchému fotopostupu od webu Chutné recepty už nemusíte na ne čakať, kým pripravia ďalšiu bublaninu. Hravo to teraz zvládnete aj vy! Tak hurá do toho!

Fantastická čerešňová bublanina od babičky

Bublanina je veľmi vďačný dezert. Jednoduchá a rýchla príprava a pochutí si na nej skutočne každý člen rodiny. Náš recept na bublaninu sme trochu obzváštnili trstinovým cukrom ktorý prinesie koláču jemne karamelový nádych. Skúste si takúto bublaninu aj vy!

Piekli ste už v minulosti bublaninu podľa inej stránky či knihy, no výsledok nevyzeral ako na obrázku? Tentokrát sa to už nestane! Pozrite si na porovnanie iný recept na bublaninu podľa webu Ženy v meste. Fantastická čerešňová bublanina bude v závere fantastická!

Okrem tohto čerešňového dezertu vám odporúčame vyskúšať aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím podľa portálu Dobrá kuchyňa. Vyberte si aj recept na výbornú bábovku a vyskúšajte ho.

Ingrediencie na šťavnatú bublaninu

(12 porcií)

  • 200 g hladká múka,
  • 4 ks vajcia,
  • 200 g trstinový cukor,
  • 1 balíček kypriaci prášok,
  • 100 ml olej,
  • 100 ml voda,
  • Soľ (iba štipka),
  • čerešne (ľubovoľné množstvo = čím viac čerešní, tým šťavnatejšia bublanina), prípadne iné ovocie, broskyne, marhule,
  • 1 balíček vanilkový cukor

Postup receptu na čerešňovú bublaninu s trstinovým cukrom

1Začneme oddelením žĺtkov od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým a trstinovým cukrom do hustej peny.

Žĺtky vyšľaháme do hustej peny. Foto - Kristýna

2Žĺtky a cukor poriadne premiešame. Pridáme k nim vodu a olej, za stáleho miešania. Postupne prihodíme aj múku s kypriacim práškom.
Pridáme múku s kypriacim práškom. Foto - Kristýna

3Z bielkov si následne vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Vytvorený bielkový sneh potom primiešame k cestu.

Vyšľaháme si bielkový tuhý sneh. Foto - Kristýna

4Cesto vylejeme na plech, ktorý predtým potrieme maslom a zasypeme múkou. Na cesto následne poukladáme čerešne, podľa našej chuti a preferencie.

Cesto vylejeme na plech a pridáme čerešne. Foto - Kristýna

5Bublaninu dáme piecť na 170°C cca 35 minút. Keď je zákusok hotový, vyberieme ho a dozdobíme práškovým, kľudne aj zvyškovým trstinovým cukrom.

Hotovú bublaninu posypeme cukrom. Foto - Kristýna

Hotovo! Nech sa vám čerešňová bublanina podarí! Vyskúšajte aj náš recepty na koláče.

Video ako sa pripravuje čerešňová bublanina

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu