12x hlasované

 
Čas prípravy: 40 minút,
Čas tepelnej úpravy: 10 minút,
Počet porcií: 5,
 

Detská jablková presnidávka, pochúťka, ktorá osloví nielen tých najmenších, ale aj dospelých. Pripravte si ju jednoducho v domácom prostredí vďaka podrobnému fotoreceptu, ktorý vám prinášajú Chutné recepty. Poďme na to!

Jablková presnidávka

Jeseň a začiatok zimy sú každý rok špeciálne vyhradené zberu jabĺk. Skvelé ovocie, ktoré obsahuje neskutočné množstvo vitamínov a presne v takomto počasí sa zíde najviac.

Potešte každého člena vašej rodiny zdravou pochúťkou, ktorá nielen posilní imunitu, ale aj zasýti. Taktiež skvelo chutí s čokoládovým pudingom a piškótami navrchu.

Táto luxusná jablková presnídavka je obľúbená pre mnoho dôvodov. Má príjemnú chuť, ktorá je osviežujúca a lahodná. Mnoho ľudí si ju obľúbilo pre jej ovocnú sladkosť a jemnú kyslosť.

Jablká obsahujú mnoho prospešných živín, ako sme už spomínali vyššie, a tak jablková šťava môže byť zdrojom vitamínov, minerálov a antioxidantov.

Jablková presnidávka má aj osviežujúci účinok, ktorý môže pomôcť zvýšiť energiu a zlepšiť náladu. Ľahko dostupná a jednoduchá na prípravu. Mnoho ľudí si ju radi pripraví doma alebo kúpi hotovú v obchodoch. Z

Jablková presnidávka môže byť zdravou alternatívou k sladkým nápojom, ktoré sú často plné cukru a umelých prísad. Celkovo vzaté, jablková šťava má príjemnú chuť a mnoho výživových vlastností, čo ju robí populárnou ako zdravá a osviežujúca voľba pre mnoho ľudí.

Jablková presnidávka s pudingom. Foto - Slávka
Jablková presnidávka s pudingom. Foto – Slávka

Prečo je zdravá jablková presnidávka?

Jablká, ako základná ingrediencia v presnidávke, bývajú bohatým zdrojom živín a vlákniny a obsahujú množstvo vitamínov a minerálov dôležitých pre náš organizmus. Tu je niekoľko dôvodov, prečo sú jablká zdravé:

  • Obsahujú vitamíny a minerály: Jablká obsahujú vitamín C, vitamín K, vitamín B6, riboflavín, tiamín a minerály, ako sú draslík a mangán.
  • Bohaté na vlákninu: Toto ovocie obsahuje rozpustnú aj nerozpustnú vlákninu, ktoré prispievajú k zdraviu tráviaceho systému a je užitočné pri prevencii ochorení, ako cukrovka, srdcové choroby a niektoré typy rakoviny.
  • Majú nízky obsah kalórií: Jablká majú nízky obsah kalórií a sú vhodnou potravinou pre tých, ktorí sa snažia udržať si zdravú hmotnosti.
  • Obsahujú antioxidanty: Plody jabloní rovnako obsahujú antioxidanty, ktoré chránia telo pred voľnými radikálmi a pomáhajú predchádzať zdravotným problémom.
  • Môžu pomôcť regulovať hladinu cukru v krvi: Vďaka obsahu vlákniny a antioxidantov môžu jablká pomôcť pri regulácii hladiny cukru v krvi.
  • Chutné: Jablká majú príjemnú chuť a sú k dispozícii v mnohých odrôdach. Ich chuť sa líši od sladkej až po kyslú, a tak sú vhodné pre každého.
  • Jednoducho prístupné: Jablká máme k dispozícii po celý rok v mnohých obchodoch a na trhoch ľahko dostupné pre všetkých.
  • Zdravé: Jablká sú bohatým zdrojom živín a vitamínov, ako sme už spomenuli vyššie, a môžu pomôcť udržiavať dobré zdravie.
  • Všestranné: Jablká sa dajú použiť v mnohých receptoch, od dezertov až po slané jedlá, a tak ponúkajú mnoho možností pre rôzne chutové preferencie.
  • Praktické na prenášanie: ide o praktickú potravinu na prenášanie, ktorá sa dá jednoducho zabaliť a zobrať so sebou ako občerstvenie na cesty alebo do práce.

Súčasť vyváženej stravy

Jablká sú zdravé a mali by byť súčasťou vyváženej stravy. Pokojne teda aj jablková presnidávka. Odporúčame vám taktiež nahliadnuť na zaujímavý článok o zdravých potravinách od webu Ženy v meste. Stojí za vaše prečítanie!

Rozmýšľate, čo so zvyškom jabĺk? Máme pre vás návrh, fantastický recept na jablkové lievance, na ktoré tiež môžete použiť banány ako pri spomínanej výžive. Skúste aj recept na rumové guľky, alebo náš recept na nepečenú tortu s jahodami. Vyskúšajte aj náš recept na poctivý domáci bazový sirup. Jablká taktiež môžete využiť pri príprave mliečnej ryže s ovocím

Ingrediencie

(5 porcií)

  • 2 kg jabĺk,
  • 1 ks vanilkový cukor,
  • 1 lyžica škorice,
  • 6 ks klinčeky,
  • Šťava z 1/2 citróna,

Postup receptu na luxusnú jablkovú presnidávku

1Jablká ošúpeme a nakrájame na rovnomerné diely. Naukladáme ich do hrnca a začneme variť. Aby sa nepripálili, občasne ich premiešame.

 

Jablká nakrájame a dáme variť. Foto - Slávka

2K jablkám neskôr pridáme škoricu, vanilkový cukor, klinčeky a citrónovú šťavu. Spolu povaríme cca 10 minút.

Pridáme ostatné ingrediencie a varíme. Foto - Slávka

3Predtým, ako výživu rozmixujeme, treba z nej vybrať klinčeky. Ešte za horúca naplníme hrnčeky či sklenené poháre rozmixovanou výživou a uzatvoríme viečkami.

 

Výživu rozmixujeme bez klinčekov. Foto - Slávka

4Ak sú poháre pevne uzavreté, prevrátime ich hore dnom a počkáme 5 minút. Takto sa dá výživa uchovať na dlhšie obdobie, avšak chutí výborne aj hneď podávaná – najmä s čokoládovým pudingom a banánmi.

 

Hotová jablková presnidávka. Foto - Slávka

Hotovo! Každému členovi rodiny želáme dobrú chuť k zdravej výžive.

Videorecept na jablkovú presnidávku

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu