Pečený jednoduchý cheesecake s ovocím a tvarohom, klasický osviežujúci dezert, ktorý si vďaka receptu portálu Ženy v meste môžete jednoducho nachystať aj doma, dokonca v bezlepkovej verzií. Skúste to! Výsledok je skutočne lahodný.
Jednoduchý cheesecake
Šťavnatý, osviežujúci, plný zdravých ingrediencií. Kto by odolal pečenému cheesecaku s tvarohom a ovocím? Potešte svojich blízkych či očakávanú návštevu populárnym dezertom, ktorý zasýti a príjemne prekvapí svojim domácim nádychom.
Ale do receptu na pečený tvarohový jednoduchý cheesecake sa môže pustiť aj úplný začiatočník a predpokladať úspešný koniec. Príprava je jednoduchá, stačí si len vyhradiť dostatok času na samotné pečenie a chladenie. Navyše, ak sa cheesecake pekne ozdobí, dodá to nielen na chuti, ale aj celkovej kuchárskej profesionalite. A tak hurá do pečenia!
Skúšali ste už iný recept na pečený cheesecake, no nevyšiel podľa vašich predstáv? Nevadí! Ponúkame vám podobný recept na pečený jednoduchý cheesecake s mascarpone, tentokrát podľa portálu Dobrá kuchyňa, ktorý ručí za úspešný a lahodný výsledok. Držíme palce s prípravou!
Okrem tohto sladkého receptu vám odporúčame vyskúšať aj aj recept na linecké cesto od babičky. A tu sú naše parížske rožky.
Vyskúšajte aj náš recept na výborný oreo cheesecake a čokoládový cheesecake s mascarpone. A tu je naša čokoládová torta s malinami. Máme pre vás aj recept na nepečený metrový koláč z bebe keksov.
Ingrediencie na jednoduchý cheesecake
(pre 10 osôb)
Sušienkové cesto:
- 200 g sušienky (Bebe alebo iné maslové sušienky, kľudne bezlepkové),
- 100 g zmäknuté maslo,
Tvarohová zmes:
- 500 g odtučnený tvaroh,
- 250 g ricotta (mascarpone),
- 200 g kyslá smotana,
- 2 ks vanilínový cukor,
- 2 kopcovité lyžice kryštálového cukru,
- 2 zarovnané lyžice Zlatého klasu,
- 2 ks vačších vajec (ak menšie, tak 3 ks),
- Nastrúhaná citrónová kôra
Postup receptu na jednoduchý cheesecake
1Začneme sušienkovým cestom. Sušienky (klasické či bezlepkové) rozmixujeme, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si tak hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer cca 26 cm) vystlanej papierom na pečenie.
2Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 10-15 minút. Necháme vychladnúť.
3Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes. Pri najnižších otáčkach vyšľaháme tvaroh, riccotu a kyslú smotanu. Postupne pridáme cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a vajcia. Vznikne hladká hmota.
4Pred pečením si nachystáme tortovú formu so sušienkovým základom. Z papiera na pečenie vystrihneme pásy, ktoré dáme okolo celej formy, aby sa cheesecake neprilepil. A vylejeme tvarohovú hmotu.
5Cheesecake pečieme pri teplote 170°C 50 minút. Následne pootvoríme dvierka od rúry a necháme koláč v teple ešte ďalších 30 minút.
6Upečený dezert vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho uložíme do chladničky a dáme zachladiť na minimálne 3 hodiny, najlepšie je však počkať až do nalsedujúceho dňa.
7Čas na dozdobovanie! Cheesecake môžeme poliať rozpustenou čokoládou alebo bohato pokryť obľúbeným ovocím či medovkou. Taktiež sa na vrch hodí šľahačka alebo biely jogurt.
Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť! Vyskúšajte aj skvelú nepečenú jahodovú tortu. Tu je aj recept na nepečený čokoládový cheesecake.
[…] je veľmi vďačný dezert. Jednoduchá a rýchla príprava a pochutí si na nej skutočne každý člen rodiny. Náš recept […]
[…] Hotovo! Oslava sa môže začať! A ak máte chuť pripravte si aj náš jednoduchý cheesecake. […]
[…] vylejeme a znova na 2 hodiny uložíme do chladničky. A tiež odporúčame podávať s čerstvým ovocím. A tak raňajky chutia oveľa […]