5/5 - (1 vote)
 
Čas prípravy: 4 min
Varenie: 40 min
Pripravené za: 45 min
 

Pripravte si klasický granadiersky pochod podľa receptu z kuchyne portálu Chutné recepty. Preto, že chuť granadíru nikdy neomrzí.

Granadír – recept

Možno si poviete, že granadír je také obyčajné jedlo. Ale ak si ho pripravíte podľa receptu z nášho webu, určite vám zachutí. Okrem toho ak chcete prekvapiť aj mäsožrútov, pridajte opečenú slaninku, kus šťavnatej pečenej krkovičky, alebo aj podusenú kyslú kapustu.

Ak naopak chcete jedlo bez mäsa, nie je nijaký problém. A chuť bude stále rovnako skvelá.

Preto vám poradíme, ako si uvariť chutný a šťavnatý granadír. Jeho prípravu zvládne aj každý začiatočník, nemajte obavy. Jednoducho nech sa páči, skvelý recept s podrobným fotoreceptom.

Nám chutí taký jednoduchý granadiersky pochod s kyslou uhorkou. Navyše ďalší bezmäsitý pokrm z portálu ChutnéRecepty.sk, ktorého príprava je nenáročná aj pre začínajúce kuchárky či kuchárov. Naviac pre vás máme aj recept na zemiakový prívarok.

Ingrediencie

  • 7 ks zemiakov strednej veľkosti
  • 250 g kvalitnejších cestovín (fliačky)
  • 50 g masla (1/5)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 väčšia cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • mletá červená paprika

Postup receptu na granadír

 

1Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.

Granadír. Foto - Michal Trško

2Cibuľu nakrájame nadrobno. Potom na kvalitnú panvicu (ktorá má pokrievku) pridáme maslo, olivový olej a cibuľu. Orestujeme, aby cibuľka trošku zhnedla a maslo zavoňalo.

Granadír. Foto - Michal Trško

3Pridáme nakrájané zemiaky. Potom ich osolíme a dochutíme mletým čiernym korením, rascou (drvenou alebo celou), zasypeme mletou červenou paprikou (cca 2 polievkové lyžice). A koreníme podľa chuti.

Granadír. Foto - Michal Trško

4Zemiaky za stáleho miešania chvíľku restujeme na miernom ohni. Tie sa pekne obalia v cibuľovom základe.

Granadír. Michal Trško

5Podlejeme vodou 1,5 dl, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni do zmäknutia, dávame pozor, aby sa nerozvarili. Celý čas ich priebežne premiešame.

Granadír. Foto - Michal Trško

6

Medzitým si uvaríme fliačky podľa návodu v osolenej vode. Tiež môžeme použiť aj iný druh cestovín. Samozrejme, najlepšie sú domáce. Hneď po uvarení cestoviny scedíme.

Granadír. Foto - Michal Trško

7

Zemiaky odstavíme, pridáme uvarené fliačky a premiešame.

Granadír. Foto - Michal Trško

8

Takto pripravený granadír je chutný a šťavnatý. Naviac zemiaky pohltia chuť cibuľky a opraženého masla. Následne hotový granadiersky pochod podávame s kyslou uhorkou, čalamádou. Tiež ho môžeme posypať strúhaným syrom. A ak obľubujete mäsité jedlá, pridáme opečenú slaninu alebo kus pečeného mäsa.

Granadír. Foto - Michal Trško

 

Video

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu