43x hlasované

Čas prípravy: 10 minút
Počet porcií: dosť na natrenie celého chleba

Vynikajúca oškvarková nátierka, ktorá chutí najlepšie na čerstvom chlebe alebo rožku. Pripraviť si ju môžete nielen na raňajky, ale aj na obed a večeru. Vyskúšajte si ju pripraviť podľa nášho rýchleho receptu z webu chutnerecepty.sk.

Oškvarková nátierka 

Máme tu pre vás recept, ktorému neodolá žiaden milovník nátierky, a milovníci oškvarkov si taktiež prídu na svoje. S týmto receptom na oškvarkovú nátierku sa nemusíte trápiť dlho, pretože ho máte urobený za 10 minút a navyše ho zvládnu aj úplní začiatočníci.

Oškvarková nátierka sa perfektne hodí na čerstvý chlieb alebo rožok, v podstate na akékoľvek pečivo, ktoré máte doma. Tí z vás, ktorí si strážia postavu nemusia zúfať, lebo nátierka sa hodí aj na ryžové alebo iné fit chlebíčky, hoci samotná nátierka obsahuje viac kalórií. Skvele chutí, aj keď si k nej nakrájate zeleninu a vychutnávate si to spolu. 

Oškvarková nátierka je lahodná pochúťka populárna v stredoeurópskej kuchyni. Je vyrobená z krehkých a chrumkavých oškvarkov, ktoré sú vlastne praženými alebo vyprážanými kúskami bravčového alebo hovädzieho mäsa. Táto nátierka je bohatá na chuť a veľmi obľúbená medzi milovníkmi výrazných aróm.

Oškvarky obsahujú vysoké množstvo bielkovín a tukov. Je však potrebné s ňou zachádzať s miernosťou, pretože obsahuje vysoký podiel kalórií a nasýtených tukov.

Oškvarková nátierka je jedinečná a autentická pochúťka, ktorá je často spojená s tradičnou slovenskou, českou, poľskou a maďarskou kuchyňou. Je výbornou voľbou pre tých, ktorí si radi doprajú bohatú, mastnú a chrumkavú chuť, a je ideálna pre tých, ktorí si chcú vychutnať jedlo s charakterom a osobitosťou.

Prečo sú nátierky také obľúbené 

Nátierky sú u nás obľúbené už dlhé roky a zdá sa , že stále rovnako, ba dokonca aj viac. Existuje množstvo ingrediencií, z ktorých si viete pripraviť chutné nátierky. 3 hlavé dôvody stoja za tým, prečo sa nátierky tešia takej veľkej obľube doteraz.

  1. Jednoduchá príprava: Nátierky sú často veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. Zvyčajne nevyžadujú zložité postupy a často sa skladajú z dostupných ingrediencií, ktoré sú ľahko dostupné v domácnosti. To ich robí ideálnymi pre rýchle a neformálne príležitosti, ako sú večierky, pikniky alebo jednoduché obedy. Takže, ak k vám cupne nečakaná návšteva, nátierka je istota. 

  2. Všestrannosť: Nátierky sú veľmi všestranné, pretože môžu byť použité ako samostatná pochúťka alebo ako súčasť jedla. Môžu byť namáčané do chleba, pečiva alebo placiek, môžu slúžiť ako náplň do sendvičov alebo tortíl, a môžu byť použité aj ako príloha k hlavnému jedlu. Sú vhodné na raňajky, obedy, večere a dokonca aj ako občerstvenie.

  3. Chuťové potešenie: Nátierky sú často bohaté na chute a textúry, čo ich robí lahodnými. Môžu obsahovať rôzne ingrediencie, ako sú syry, mäso, bylinky, zelenina, orechy alebo ryby, čo pridáva rôznorodosť a zaujímavosť do ich chutí. Tieto kombinácie chutí prinášajú rozmanité zážitky a umožňujú ľuďom experimentovať s rôznymi kombináciami.

Toto sú len tri hlavné dôvody, je ich však ďaleko viac. Pre tých, ktorí si chcú udržať postavu, existuje nespočetné množstvo rôznych nízko-kalorických nátierok, tým najmenším viete pripraviť všelijaké detské nátierky, atď. 

Na našom webe máme aj iné vynikajúce nátierky. Určite vyskúšajte cesnakovú nátierku, nátierku z vareného mäsa, bryndzovú nátierku a cuketovú nátierku s cesnakom. Najlepšia na raňajky je avokádová pomazánka, vajíčková pomazánka a rovnako nátierka z medvedieho cesnaku je obzvlášť obľúbená.

Ak obľubujete šaláty, určite vyskúšajte vajíčkový šalát a tradičný parížsky šalát. Alebo si k plackám urobte utopence. Vyskúšajte aj recept na škvarkovú pomazánku od babičky.

Ingrediencie

  • 2 ks cibuľa,
  • 250 g mleté oškvarky,
  • 3 ks vajcia na tvrdo, 
  • 2 PL plnotučná horčica,
  • pol ČL soľ,
  • pol ČL korenie,

Postup receptu: oškvarková nátierka

Nakrájame cibuľuCibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

Nakrájame cibuľu. Foto - Kristýna

2Pridáme oškvarky – K cibuli pridáme namleté oškvarky.

Pridáme oškvarky. Foto - Kristýna

3

Pridáme horčicu – K oškvarkom a cibuli pridáme 2 polievkové lyžice plnotučnej horčice.

Pridáme horčicu. Foto - Kristýna

4

Pridáme vajíčkaVajíčka uvaríme na tvrdo a vychladnuté nakrájané nadrobno (my sme použili mixér) pridáme do misky.

Pridáme vajíčka. Foto - Kristýna

5Dochutíme a premiešame – Dochutíme soľou a korením a dôkladne premiešame. Podávame s čerstvým pečivom. 

Dochutíme a premiešame. Foto - Kristýna

Dobrú chuť. Oškvarková nátierka je hotová a máme pre vás aj recept na domáci chrumkavý chlieb, ak by ste si ho chceli pripraviť k nátierke. Tu je aj recept na oškvarkové pagáče.

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu