Chutná nátierka z vareného mäsa pre deti a dospelých. Pripravte si spolu s nami mäsovú nátierku, po ktorej sa budete oblizovať. Táto nátierka je naozaj vynikajúca a predstavuje skvelý tip nielen na raňajky, ale aj na večeru. Na tanier si k nej môžete pripraviť aj čerstvú zeleninu. Recept portálu Chutné recepty na nátierku z vareného mäsa je najlepší.
Nátierka z vareného mäsa
Zvýšilo sa vám mäso z polievky a neviete čo s ním? Nátierka z vareného mäsa je odpoveďou na túto otázku. Potešíte ňou deti, ale aj dospelých, pretože je naozaj chutná a na čerstvom pečive chutí božsky. Ak si k nej pripravíte aj tanier čerstvej zeleniny, čerstvú pažítku alebo iné bylinky, bude o to chutnejšia. Domáce pomazánky sú skvelé v tom, že máte kontrolu nad tým, čo do nich pridávate, takže sú bez zbytočných éčok. Vyskúšajte a pripravte si chutné raňajky alebo večeru.
Nátierka z vareného mäsa predstavuje nielen chutnú pochúťku, ale aj výživný pokrm, ktorý môže prispieť k zdravej strave. Táto lahôdka môže byť bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov, v závislosti od druhu mäsa a ďalších prísad. Jej výhodou je možnosť prispôsobenia na základe vlastných preferencií a nutričných potrieb.
Mäsové nátierky
Existuje veľké množstvo mäsových nátierok, ktoré sú obľúbené v rôznych kuchyniach po celom svete. Tu sú niektoré z nich:
-
Šunková nátierka: Vytvorená z vareného alebo pečeného mäsa, najčastejšie šunky. Môže obsahovať aj korenie, bylinky a prípadne majonézu alebo kyslú smotanu.
-
Kuracia nátierka: Výborná alternatíva ku klasickým mäsovým nátierkam (hovädzím a bravčovým), ktorá sa vyrába z kuracieho mäsa. Môže byť kombinovaná s bylinkami, zeleninou alebo orechmi.
-
Morčacia paštéta: Mäsová nátierka z mäsa z moriaka, ktorá môže byť obohatená o koreniny, bylinky alebo alkohol, ako napríklad brandy.
-
Hovädzia nátierka: Základná verzia mäsovej nátierky z hovädzieho mäsa, ktorá môže byť obohatená o rôzne prísady pre vylepšenie chuti.
-
Zverinové nátierky: Mäsová nátierka môže obsahovať aj mäso z diviakov, jeleňov alebo iných druhov zveriny, čo dodáva nátierke jedinečnú chuť a vôňu.
-
Rybacie nátierky: Zamerané na milovníkov rýb, tieto nátierky môžu obsahovať lososa, tuniaka, sardinky alebo iné ryby. Môžu byť zmiešané s bylinkami, citrónovou šťavou a inými prísadami.
-
Vegánske (ne)mäsové nátierky: Pre tých, ktorí uprednostňujú rastlinné alternatívy, existujú vegánske nátierky vyrobené z rôznych rastlinných zložiek, ako je fazuľa, cícer alebo sója.
Ingrediencie
- uvarené mäso z polievky (cca 2 hrste),
- 2 PL maslo,
- 1 ks menšia cibuľa (šalotka),
- na dochutenie: soľ, kurkuma, mleté čierne korenie, horčica – podľa chuti
Postup receptu
1
Uvarené mäso z polievky rozmixujeme s maslom a očistenou rozpolenou cibuľou.
2
Mäso z polievky môžeme aj pomlieť spolu s cibuľou a potom k nemu primiešať zmäknuté maslo.
3
Vznikne nám z toho hustá kašovitá hmota, ktorú dochutíme soľou, mletým čiernym korením a poprípade aj kurkumou, ktorá je výborná na kĺby.
4
Chuť môžeme doladiť aj horčicou, ak ju máme radi. Pri deťoch horčicu a čierne korenie samozrejme vynecháme. Týmto je nátierka z vareného mäsa hotová.
Tip na záver: Do mäsovej pomazánky môžeme pridať aj petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, doplníme si tak ďalší vitamín C. Ak primiešame nastrúhaný parmezán, bude ešte chutnejšia.
Veríme, že vám bude nátierka z vareného mäsa chutiť, vychutnajte si ju. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na pikantnú nátierku.