Hlasovať
Čas prípravy: 5 minút
Počet porcií: 2 – 3
 

Chutná nátierka z vareného mäsa pre deti a dospelých. Pripravte si spolu s nami mäsovú nátierku, po ktorej sa budete oblizovať. Táto nátierka je naozaj vynikajúca a predstavuje skvelý tip nielen na raňajky, ale aj na večeru. Na tanier si k nej môžete pripraviť aj čerstvú zeleninu. Recept portálu Chutné recepty na nátierku z vareného mäsa je najlepší. 

Nátierka z vareného mäsa

Zvýšilo sa vám mäso z polievky a neviete čo s ním? Nátierka z vareného mäsa je odpoveďou na túto otázku. Potešíte ňou deti, ale aj dospelých, pretože je naozaj chutná a na čerstvom pečive chutí božsky. Ak si k nej pripravíte aj tanier čerstvej zeleniny, čerstvú pažítku alebo iné bylinky, bude o to chutnejšia. Domáce pomazánky sú skvelé v tom, že máte kontrolu nad tým, čo do nich pridávate, takže sú bez zbytočných éčok. Vyskúšajte a pripravte si chutné raňajky alebo večeru

Nátierka z vareného mäsa predstavuje nielen chutnú pochúťku, ale aj výživný pokrm, ktorý môže prispieť k zdravej strave. Táto lahôdka môže byť bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov, v závislosti od druhu mäsa a ďalších prísad. Jej výhodou je možnosť prispôsobenia na základe vlastných preferencií a nutričných potrieb.

Nátierky môžu byť prospešné pre zdravie, ak sú pripravované s ohľadom na obsah tuku a pridaných prísad. Pridávaním zdravých ingrediencií, ako sú bylinky, orechy alebo zelenina, môžete zvýšiť ich nutričnú hodnotu a vytvoriť skvelé chute. Rovnako môžete experimentovať s rôznymi druhmi mäsa, ako je kuracie, morčacie, hovädzie alebo bravčové, čo pridáva variabilitu do jedálnička.

Ich dlhšia trvanlivosť ich robí vhodnými na prípravu vopred a skladovanie. Vytváranie vlastných nátierok tiež podporuje kreativitu v kuchyni, umožňujúc experimentovanie s rôznymi koreninami, prísadami a konzistenciou.

Pre tých, ktorí praktizujú vegetariánstvo, existujú alternatívy na báze rastlinných bielkovín, ktoré môžu byť rovnako chutné a zdravé. V neposlednom rade, vytváranie nátierok doma podporuje domácu kuchyňu a umožňuje kontrolu nad kvalitou ingrediencií. Je však dôležité dodržiavať hygienické štandardy a správne skladovanie pre zachovanie kvality a bezpečnosti týchto lahôdok.

Naša nátierka z vareného mäsa teda určite stojí za vyskúšanie. 

Mäsové nátierky

Existuje veľké množstvo mäsových nátierok, ktoré sú obľúbené v rôznych kuchyniach po celom svete. Tu sú niektoré z nich:

  1. Šunková nátierka: Vytvorená z vareného alebo pečeného mäsa, najčastejšie šunky. Môže obsahovať aj korenie, bylinky a prípadne majonézu alebo kyslú smotanu.

  2. Kuracia nátierka: Výborná alternatíva ku klasickým mäsovým nátierkam (hovädzím a bravčovým), ktorá sa vyrába z kuracieho mäsa. Môže byť kombinovaná s bylinkami, zeleninou alebo orechmi.

  3. Morčacia paštéta: Mäsová nátierka z mäsa z moriaka, ktorá môže byť obohatená o koreniny, bylinky alebo alkohol, ako napríklad brandy.

  4. Hovädzia nátierka: Základná verzia mäsovej nátierky z hovädzieho mäsa, ktorá môže byť obohatená o rôzne prísady pre vylepšenie chuti.

  5. Zverinové nátierky: Mäsová nátierka môže obsahovať aj mäso z diviakov, jeleňov alebo iných druhov zveriny, čo dodáva nátierke jedinečnú chuť a vôňu.

  6. Rybacie nátierky: Zamerané na milovníkov rýb, tieto nátierky môžu obsahovať lososa, tuniaka, sardinky alebo iné ryby. Môžu byť zmiešané s bylinkami, citrónovou šťavou a inými prísadami.

  7. Vegánske (ne)mäsové nátierky: Pre tých, ktorí uprednostňujú rastlinné alternatívy, existujú vegánske nátierky vyrobené z rôznych rastlinných zložiek, ako je fazuľa, cícer alebo sója.

Toto sú len niektoré príklady a možnosti sú skutočne neobmedzené v závislosti od kreativity kuchára a preferencií konzumenta. Okrem nátierky z vareného mäsa si ale môžete pripraviť napríklad aj chutnú vajíčkovú pomazánku, nátierku z avokáda, oškvarkovú alebo cesnakovú nátierku, pečeňovú paštétu alebo fit tofu nátierku.

Teraz je ale na rade nátierka z vareného mäsa.

Ingrediencie

  • uvarené mäso z polievky (cca 2 hrste),
  • 2 PL maslo,
  • 1 ks menšia cibuľa (šalotka),
  • na dochutenie: soľ, kurkuma, mleté čierne korenie, horčica – podľa chuti

Postup receptu

1

Uvarené mäso z polievky rozmixujeme s maslom a očistenou rozpolenou cibuľou.

Rozmixujeme mäso. Foto - Nela

2

Mäso z polievky môžeme aj pomlieť spolu s cibuľou a potom k nemu primiešať zmäknuté maslo.

Pridáme maslo. Foto - Nela

3

Vznikne nám z toho hustá kašovitá hmota, ktorú dochutíme soľou, mletým čiernym korením a poprípade aj kurkumou, ktorá je výborná na kĺby.

Dochutíme. Foto - Nela

4

Chuť môžeme doladiť aj horčicou, ak ju máme radi. Pri deťoch horčicu a čierne korenie samozrejme vynecháme. Týmto je nátierka z vareného mäsa hotová. 

Podávame. Foto - Nela

Tip na záver: Do mäsovej pomazánky môžeme pridať aj petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, doplníme si tak ďalší vitamín C. Ak primiešame nastrúhaný parmezán, bude ešte chutnejšia.

Veríme, že vám bude nátierka z vareného mäsa chutiť, vychutnajte si ju. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na pikantnú nátierku

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu