Čas prípravy: 10 min
Počet porcií: 5
 

Vynikajúca oškvarková pomazánka s kyslými uhorkami, domáci recept, ktorý príde vhod pri neočakávanej návšteve. Pripravte si ju dnes s nami aj vy s inšpiráciou podľa receptu z webu dobrakuchyna.sk, pochutí si skutočne každý.

Oškvarková pomazánka

Pomazánky akéhokoľvek druhu bývajú veľmi obľúbené, pretože ich príprava je rýchla a naozaj jednoduchá. Často bývajú skvelým nápadom na chutné raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Potešíte ňou nielen vašu rodinu, ale aj naočakávanú návštevu.

Milujete naše tradičné domáce výrobky? Oškvarky patria neodmysliteľne medzi nich. Pripravte si chutnú oškvarkovú pomazánku podľa domáceho receptu z portálu Dobrá kuchyňa, nezaberie vám viac ako 10 minút.

Pozrite si náš navrhovaný postup pri spomínanom chutnom recepte. Ukážeme vám, ako si jednoducho nachystať skvelú oškvarkovú pomazánku, o ktorú sa určite pobije rodina aj návšteva. 🙂

Rovnako sa inšpirujte aj receptom na tuniakovú nátierku, alebo tým na bryndzovú pomazánku. Vyskúšajte aj recept na škvarkovú pomazánku od babičky.

Ingrediencie (na 5 porcií)

  • 300 g oškvarky,
  • 2 ks kyslé uhorky strednej veľkosti,
  • 4 ks vajec uvarených natvrdo,
  • 1 ks malá cibuľa (môže byť červená alebo šalotka),
  • Dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, vegeta bez soli (ak používate), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá, podľa chuti), horčica, šťava z kyslých uhoriek

Postup receptu na oškvarkovú pomazánku

1Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Keď začnú vrieť, varíme ich 10 minút. Následne pridáme lyžičku sódy bikarbóny, aby sa vajcia lepšie lúpali. Zachladíme ich studenou vodou, vajcia a oškvarky zomelieme alebo rozmixujeme na kašu.

Vajíčka uvaríme a rozmixujeme. Foto - Martina

2Oškvarky môžeme nakrájať nadrobno, záleží od štruktúry pomazánky, ktorú obľubujete. Rovnako je dobrú nakrájať cibuľu nadrobno, aby bola ľahšie stráviteľná a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kyslé uhorky nakrájame na drobné kocky.

Nakrájame ingrediencie. Foto - Martina

3Oškvarkovú nátierku dochutíme podľa potreby soľou, mletým čiernym korením, vegetou, mletou červenou paprikou, horčicou a šťavou z kyslých uhoriek, ktorá pomazánku zjemní.

O0škvarkovú pomazánku dochutíme. Foto - Martina

4Všetky ingrediencie dobre premiešame. Pomazánku je dobré nechať v chlade aspoň 30 minút, bude tak oveľa chutnejšia. Podávame ju na chlebíku či pečive, pokojne aj s čerstvou zeleninou.

Všetky ingrediencie premiešame a oškvarkovú pomazánku podávame. Foto - Martina

5Tip Dobrej kuchyne: Namiesto kyslých uhoriek môžeme do nátierky nakrájať aj sterelizovanú či čerstvú kapiu alebo farebnú papriku. Dôležité, aby chutila vám. Dobrú chuť prajeme! Vyskúšajte aj náš recept na avokádovú pomazánku.

Tip Dobrej kuchyne na oškvarkovú pomazánku. Foto - Martina

Video oškvarková pomazánka

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu