61x hlasované

Čas prípravy: 60 minút
Čas pečenia: 7 minút
Počet porcií: 30 ks
 
Voňavé vianočné medové trubičky s výbornou orechovou náplňou doladené orechovým posypom a máčané v čokoláde. Tento recept si môžete pripraviť aj mimo Vianoc a potešiť tak svoje chuťové poháriky, pretože medové trubičky sú doslova nebíčko v papuľke. 

Medové trubičky

Medové trubičky neodmysliteľne patria k Vianociam, ale pripraviť si ich môžete naozaj kedykoľvek počas roka, takéto koláčiky potešia vždy každého. Hodia sa ku kávičke, k čaju alebo kakau a sú skvelou bodkou za obedom. Máme pre vás aj niekoľko tipov ako si pripraviť tie najlepšie medové trubičky. 

Použite kvalitný med s bohatou chuťou a vôňou, ktorý preferujete. Môžete zvoliť med s jemnou a sladkou chuťou alebo radšej s výraznejším arómou, ako napríklad med zo stromov akácie, kvetový med alebo lipový med.

Pre náplň medových trubičiek môžete použiť rôzne druhy orechov. Mleté vlašské orechy sú obľúbenou voľbou, ale môžete tiež experimentovať s inými druhmi orechov, ako sú lieskové orechy, mandle alebo pistácie. Môžete ich tiež kombinovať pre pestrú chuť.

Na vytvorenie trubičiek môžete použiť špeciálne formičky na trubičky, ktoré sú dostupné v obchodoch s domácimi potrebami. Ak ich nemáte k dispozícii, môžete si vyrobiť jednoduchú šablónu z tvrdého papiera, ktorú zaviniete do tvaru trubičky a pečiete spolu s cestom.

Medové trubičky s orechovou náplňou môžete skladovať v uzavretej nádobe pri izbovej teplote alebo v chladničke. Udržia si svoju krehkosť až niekoľko dní, ale môžu byť aj mäkšie, ak sú uložené vo vlhkom prostredí. Nebojte sa, keď sa trubičky vám budú zdať tvrdé, v chladničke po týždni zmäknú, prípadne môžete k nim rozkrojiť jablko, vďaka ktorému rýchlejšie zvlhnú.

Je dôležité si uvedomiť, že chuť a preferencie v dezertoch sa líšia od človeka k človeku. Niektorí ľudia môžu mať radi sladšie alebo intenzívnejšie dezerty, zatiaľ čo iní uprednostňujú niečo ľahšie a jemnejšie.

Ak máte radi pestrú chuť, môžete do náplne pridať aj ďalšie ingrediencie. Napríklad môžete pridať do mletých orechov hrozienka, sušené brusnice, strúhaný kokos alebo trochu škorice pre korenistú náplň.

My sme si pre vás pripravili recept na medové trubičky, ktoré sú plnené orechovou náplňou a z každej strany sú namáčané v čokoláde

Tipy na sladké trubičky

Okrem medových trubičiek si môžete pripraviť aj rôzne iné trubičky, ktoré sú taktiež veľmi obľúbené a chutné. Zhrnuli sme pre vás niekoľko tipov na sladké trubičky, ktoré si môžete pripraviť doma:

  • Vanilkové trubičky: Trubičky z jemného vanilkového cesta, plnené krémom s príchuťou vanilky.
  • Linecké trubičky: Krehké linecké cesto z maslového cesta, plnené ovocným džemom alebo krémom.
  • Kávové trubičky: Trubičky s cestom na báze kávy, plnené kávovým krémom alebo maslovou náplňou.
  • Cukrové trubičky: Trubičky s cestom z cukrovej hmoty, ktoré sa používajú ako dekorácie na torty a zákusky.
  • Pistáciové trubičky: Trubičky vyrobené z cesta s pistáciovou príchuťou, plnené pistáciovou náplňou.
  • Kokosové trubičky: Trubičky s cestom na báze kokosu, plnené kokosovým krémom alebo kokosovou náplňou.
  • Čokoládové trubičky: Trubičky s čokoládovým cestom, plnené čokoládovým krémom alebo nutellou.
  • Ovocné trubičky: Trubičky s ovocným cestom, plnené čerstvým ovocím alebo ovocným krémom.
  • Mätové trubičky: Trubičky s cestom na báze mäty, plnené mätovým krémom alebo náplňou.
  • Kokteilové trubičky: Trubičky s alkoholovým cestom, plnené krémom s príchuťou koktejlu (napríklad Cosmopolitan, Mojito).

Toto je len malý výber z mnohých druhov trubičiek, ktoré existujú. Každý druh má svoju vlastnú charakteristiku a chuť, takže si môžete vybrať podľa svojich preferencií a experimentovať s rôznymi kombináciami.

Pripravte si aj marlenka guličky, rafaelo guľky alebo rumové guľky. Skúste aj naše kokosové ježe s karamelom, parížske rožky bez múky, medové rezy, makové linecké koláčiky alebo orechové košíčky Izidor. Určite stoja za vyskúšanie. A tu je recept na obľúbený metrový koláč, domácu marlenku či cesto na medovníky.

Pustime sa do pečenia!

Ingrediencie

Cesto na medové trubičky

Na polevu

Na náplň

Postup receptu

Zmiešame všetky ingrediencie na cesto – Do misky si dáme múku, cukor, med, žĺtky, sódu, mlieko a všetko premiešame.

Vymiešame cesto. Foto - Kristýna

2Cesto dáme do chladničky – Vypracované cesto dáme do mikroténového vrecka a najlepšie 1 deň necháme oddýchnuť v chladničke.

Cesto dáme do chladničky. Foto - Kristýna

3

Rozvaľkáme cesto – Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorčeky, vymeriame podľa kovovej trubičky.

Rozvaľkáme cesto. Foto - Kristýna

4Natočíme na trubičky a pečieme – Kovové trubičky si natrieme tukom, natočíme na nich cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 7 minút.

Natočíme a pečieme. Foto - Kristýna

5Stiahneme trubičky – Trubičky stiahneme ešte teplé, pôjde to lepšie.

Stiahneme trubičky. Foto - Kristýna

6

Namočíme v poleve a posypeme orechmi – Roztopíme čokoládu v masle a nastrúhame orechy. V poleve namočíme konce trubičiek, posypeme orechmi a dáme vychladiť do chladničky.

Namočíme v poleve a posypeme orechmi. Foto - Kristýna

7

Pripravíme náplň – Medzitým pripravíme náplň. Zmiešame maslo, cukor, orechy a rum do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka.

Pripravíme náplň. Foto - Kristýna

8Naplníme – Koniec vrecko vložíme do trubičky a vytlačíme náplň, trubičky uskladníme v chladničke.

Naplníme. Foto - Kristýna

Medové trubičky máme hotové. Vyskúšajte napríklad aj recepty na medové pečivo z webu Ženy v meste. Skúste aj náš recept na vaječný likér. Vyskúšajte aj náš recept na kávové zrno v čokoláde.

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu