22x hlasované
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 25 minút
Počet porcií: 8
 

Najlepšia tvarohová bublanina na svete. Vďaka tvarohu a ovociu je bublanina šťavnatá a mrvenička už len doplní jej skvelú chuť. Navyše, recept je hrnčekový, takže bublaninu máte hotovú raz-dva a zvládne ju pripraviť aj úplný začiatočník. 

Tvarohová bublanina s ovocím

Hrnčekové bublaniny patria medzi najjednoduchšie sladké recepty. Sú obľúbené aj vďaka ich výbornej chuti, pretože si do nich viete pridať v podstate akékoľvek ovocie a iné ingrediencie podľa obľuby. Deti ich obzvlášť zbožňujú. Chutia výborne aj s iba trochou cukru, ak si strážite postavu, a špaldová múka taktiež neuberá na chuti. 

Tvarohová bublanina je tradičné jedlo v kuchyni mnohých krajín, vrátane Poľska, Českej republiky, Slovenska, Maďarska a Rakúska. V týchto krajinách je obľúbená nielen ako sladké jedlo na dezert, ale často sa konzumuje aj na raňajky.

Tvaroh dodáva dezertu jemnú a krémovú textúru, zatiaľ čo vajcia a múka slúžia ako viazacie prvky. Bublanina má jemnú a vláčnu textúru s lahodnou príchuťou tvarohu a vanilky. Je ľahká a nadýchaná, čo ju robí ideálnou voľbou po veľkom jedle.

Tvarohová bublanina sa často podáva posypaná práškovým cukrom alebo poliata čokoládovou polevou. Môže sa podávať teplá alebo studená a vhodné sú aj sprievodné prílohy ako zmrzlina, šľahačka alebo čerstvé ovocie.

Tvaroh, hlavná zložka tvarohovej bublaniny, je bohatý na bielkoviny a obsahuje dôležité vitamíny a minerály, ako sú vápnik, fosfor a vitamín B12. Taktiež je to zdroj probiotík, ktoré sú prospešné pre zdravie tráviaceho systému.

Existujú rôzne typy tvarohu, vrátane nízkotučného, plnotučného, kyslého a sladkého. Každý typ má svoje vlastné použitie a chuťové vlastnosti. Nízkotučný tvaroh je obľúbený medzi ľuďmi, ktorí sa snažia udržiavať zdravú váhu, zatiaľ čo plnotučný tvaroh má bohatšiu a krémovú chuť. Do bublaniny si vyberte podľa seba, aký tvaroh máte vy najradšej. 

Tipy na bublaniny

Existuje naozaj veľmi veľa druhov bublanín, rozdiely sú v ovocí, v múke, v spôsobe prípravy, v poleve a iných ingredienciách. Avšak všetky chutia veľmi dobre. Na našom webe Chutné recepty nájdete taktiež niekoľko bublanín, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať. 

Skúste aj náš recept na výborný ríbezľový koláč

 Ingrediencie

Tvarohová bublanina – cesto

  • 3 hrnčeky polohrubá múka,
  • 3/4 hrnčeka cukor,
  • 1/2 hrnčeka olej,
  • 2 ks vajcia,
  • 1 hrnček biely jogurt,
  • 1/2 balíka prášok do pečiva

Tvarohová vrstva

Postup receptu: tvarohová bublanina

1Príprava cesta – Všetky suroviny na prípravu cesta vymiešame spolu. Ak sa vám bude zdať cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka. Cesto následne vylejte na hlbší plech (v tomto recepte sme použili plech s rozmermi 25×30 cm).

 

Pripravíme si cesto. Foto - Denča

2Tvarohová vrstva – Všetky ingrediencie na tvarohovú vrstvu zmiešame spolu a rovnomerne nalejeme na cesto. Ak je hmota veľmi hustá, taktiež pridajte pár lyžíc mlieka.

 

Pripravíme si tvarohovú vrstvu. Foto - Denča

3

Pridáme ovocie – Na vrstvu tvarohu pridáme ľubovoľné ovocie. Veľmi dobre sa hodia červené a čierne ríbezle, maliny či rebarbora. Použiť však môžete hocijaké – jahody, čerešne, marhule a pod. 

 

Pridáme ovocie. Foto - Denča

4

Pripravíme si mrveničku – Zmiešame spolu 3 PL hrubej múky, 3 PL trstinového cukru a 3 PL masla. Všetko spolu vymiešame a rozmrvíme na koláč. Ak mrveničku nemáte radi, tento krok pokojne vynechajte. 

Pripravíme si mrveničku. Foto - Denča

5

Pečieme – Bublaninu vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 25 minút. Po upečení ju necháme vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom. Takto vyzerá tvarohová bublanina. 

Pečieme. Foto - Denča

Na portáli Ženy v meste nájdete skvelé recepty na bublaniny a iné koláče. Inšpirujte sa týmito receptami na rôzne druhy bublanín a upečte si niektoré z nich aj doma. 

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu