24x hlasované
Čas prípravy: 60 minút
Čas pečenia: 20 – 25 minút
Počet porcií: 36 ks
 

Karamelové cesto s orieškovým nádychom doladené čokoládou s kokosom jednoducho patrí medzi obľúbené vianočné koláče. Cesto je vláčne a nadýchané a v obľube ich má každý člen domácnosti. Neváhajte a pripravte si tieto kokosové ježe s karamelom podľa receptu kuchyne portálu Chutné recepty.

Kokosové ježe

Kokosové ježe s vláčnym a nadýchaný cestom doplnené o chuť karamelu. Čo viac si priať, fantasticky to znie a ešte fantastickejšie to chutí. Kokosové ježe sú typickým dezertom, ktorý sa pripravuje najmä počas vianočných sviatkov, ale nič vám nebráni v tom, aby ste si ich pripravili aj počas roka. Je to dezert, ktorý milujú naozaj všetci, nikto ním nepohrdne. Potešte seba a svoju rodinu týmito maškrtami, ktoré vám spríjemnia deň, pripravte si kokosové ježe s karamelom. 

Kombinácia čokolády a kokosu je veľmi populárna a mnohí ľudia ju veľmi obľubujú. Tieto dve prísady sa skvele dopĺňajú a vytvárajú výnimočnú chuťovú kombináciu. Tu je niekoľko príkladov, ako môžete využiť túto skvelú kombináciu, keďže kokosové ježe patria k mnohým koláčom, ktoré túto dokonalú kombináciu ponúkajú:

  • Bounty tyčinky: Klasickým príkladom sú tyčinky Bounty, ktoré kombinujú kokosové plnenie s vrstvou čokolády.

  • Kokosové čokoládové guľky: Kokosové kúsky sú zmiešané s čokoládou a tvarujú sa do malých guliek. Tieto guľky sú potom obalené v čokoláde a vytvárajú lahodný dezert. 

  • Kokosovo-čokoládový koláč: Kokosový koláč s čokoládovou polevou je ďalšou vynikajúcou voľbou pre milovníkov tejto kombinácie. Chuť kokosu sa skvele mieša s čokoládou, čím vytvára bohatý a sladký dezert.

Kombinácia čokolády a kokosu je jedinečná a ponúka množstvo možností pri príprave dezertov. Závisí to od vašich preferencií a chutí, ale vo všeobecnosti je to skvelá voľba, ktorá si získala veľa fanúšikov.

Ak sa k tejto kombinácii pripojí aj chuť karamelu, vznikne naozaj výborná sladká pochúťka. Tieto tri prísady sa dokonale dopĺňajú a spolu vytvárajú bohatú a lahodnú chuťovú kombináciu.

Vyskúšajte aj niektoré naše recepty, ktoré zahŕňajú tieto obľúbené ingrediencie, osobitne alebo spolu – rafaelo guličky, čokoládová torta s malinami, rumové guľky, kokosové rožky, kokosové pusinky, nepečená kokosová roláda a iné. 

Kokos v kuchyni

Kokos poznajú mnohí z nás a mnohí z nás ho aj milujú, či už v koláčoch, tortách alebo v pudingu, vždy chutí skvele. Tu je niekoľko dôvodov, prečo je kokos skvelou voľbou v kuchyni:

  1. Chuť a aróma: Kokos má charakteristickú sladkú a exotickú chuť, ktorá môže obohatiť mnoho jedál. Jeho aróma môže pridať do receptov výnimočnú dimenziu a vytvoriť zaujímavú chuťovú kombináciu.

  2. Všestrannosť: Kokos sa dá použiť v rôznych formách, ako napríklad kokosový olej, kokosové mlieko, kokosová múka, kokosové lupienky a kokosová šťava. Tieto rôzne formy poskytujú možnosť prispôsobiť použitie kokosu rôznym receptom.

  3. Nutričné hodnoty: Kokos obsahuje zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerály. Obsahuje tiež látku nazývanú kyselina laurová, ktorá má antivírusové a antibakteriálne vlastnosti. Kokosová múka je bezlepková alternatíva a kokosový olej môže byť výhodnou voľbou pre tých, ktorí preferujú rastlinné tuky.

  4. Použitie v rôznych receptoch: Kokos sa používa v mnohých svetových kuchyniach, ako sú ázijská, karibská a stredomorská. Môže sa pridať do sladkých dezertov, ako sú koláče, zákusky, zmrzlina a taktiež do slaných jedál, ako sú kari omáčky, exotické šaláty a kari polievky.

Celkovo povedané, kokos je skvelou voľbou v kuchyni vďaka svojej výraznej chuti, všestrannosti a nutričným hodnotám. Môžete ho využiť v rôznych receptoch a pridať do jedál exotický a chutný prvok.

Na webe Ženy v meste taktiež nájdete výborné recepty s kokosom, ako napríklad kokosovú roládu, kokosové guľky bez salka alebo karamelovo-kokosové guľky.

 Ingrediencie

Poleva

Postup receptu: kokosové ježe

1Pripravíme karamel – Kryštálový cukor dáme do hrnca a skaramelizujeme.

Pripravíme karamel. Foto - Kristýna

2Karamel zalejeme vodou – Keď je karamel tekutý, zalejeme ho vodou, a miešame až do jeho rozpustenia, potom necháme vychladnúť.

Pridáme vodu. Foto - Kristýna

3

Urobíme cesto – Vajíčka a cukor miešame mixérom a miešame až do peny. Potom po lyžičkách prilievame karamelovú vodu. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na koniec prisypeme nastrúhané orechy.

Urobíme cesto. Foto - Kristýna

4

Dáme piecť – Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaným papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 180°C a pečieme 20 – 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Pečieme. Foto - Kristýna

5

Nakrájame na kocky – Vychladnuté cesto nakrájame na kocky alebo obdĺžniky, ako sa komu páči.

Nakrájame na kocky. Foto - Kristýna

6Urobíme polevu – Do hrnca dáme mlieko, cukor, kakao, varíme a miešame. Potom odstavíme a na koniec zamiešame maslo

Urobíme polevu. Foto - Kristýna

7

Ježe obaľujeme – Najskôr namočíme ježe v čokoláde a potom v kokose, dáme odkvapkať na mriežku. Už len počkať nech vychladnú a vyschnú a kokosové ježe máme hotové. 

Obalíme ježe. Foto - Kristýna

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu