22x hlasované

 
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: nepečie sa
Počet porcií: 14 ks
 

Vynikajúci a hlavne rýchly cheesecake, ktorý s pekným zdobením môže byť vhodný aj ako narodeninová torta pre deti. Pripravte si s nami Oreo cheesecake, ktorý obsahuje iba pár surovín a je hotový za pár minút. Ale pozor! Tento cheesecake je sladká návyková pochúťka. 

Oreo cheesecake

Cheesecaky sa za posledné roky stali veľmi obľúbenými. Jedným z dôvodov, prečo je to tak, je to, že sa dajú pripraviť naozaj na milión spôsobov. Viete v nich kombinovať rôzne chute, mnohé z nich sú nepečené a obsahujú iba pár surovín (tak, ako aj ten náš). Navyše ich príprava zvykne byť rýchla a jednoduchá. 

Oreo cheesecake ohúri nadšencov sušienok Oreo, ale aj hocikoho, kto sa s týmito sušienkami doteraz nestretol. Predstavuje skvelý tip na narodeninovú tortu, avšak pripraviť si ho môžete jednoducho aj počas víkendu, len tak ku kávičke. Jeho krémová chuť spolu so sušienkami Oreo (obsahujú kakao a vanilku) vytvára nebíčko v papuľke. 

Takýto cheesecake má tiež atraktívny vzhľad. Tmavá čokoládová farba spodnej vrstvy zo sušienok vytvára kontrast s krémovou vrstvou cheesecaku. Často je ozdobený navrchu ďalšími Oreo sušienkami alebo čokoládovou polevou, čo mu pridáva na atraktivite. Pre mnohých ľudí je estetický dojem dôležitý pri výbere dezertu, najmä ak takýto dezert chystáte niekomu na narodeniny ako tortu. 

Ak by ste chceli vyskúšať aj iné typy cheesecakov, tak vám odporúčame tie ovocné, ktoré sú taktiež veľmi obľúbené. Na našom webe nájdete recept na skvelý jednoduchý tvarohový cheesecake s ovocím, čokoládový cheesecake s mascarpone a na cheesecake s mascarpone a Kinder čokoládkami.  Neváhajte vyskúšať aj legendárny recept na jablkový koláč či zdravú špaldovú bublaninu s ovocím. Alebo recept na nepečený čokoládový cheesecake.

Oreo sušienky

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo sú tieto sušienky známe po celom svete, dokonca tak, že v niektorých dezertoch sú nenahraditeľné. Ak by ste ich chceli zameniť za iné, dezert už nebude mať rovnakú chuť.

Sušienky Oreo boli prvýkrát predstavené v roku 1912 spoločnosťou National Biscuit Company (dnes známejšou ako Nabisco). Každá sušienka sa skladá z dvoch kakaových koliesok s krémovou plnkou uprostred. Na vonkajšom povrchu koliesok sú vyryté ikonické nápisy „OREO“.

Dnes patria tieto sušienky medzi najpredávanejšie na svete. Sú dostupné vo viac ako 100 krajinách a sú obľúbené nielen v Spojených štátoch, ale aj v mnohých ďalších častiach sveta.

Okrem klasických Oreo sušienok s vanilkovou krémovou plnkou existuje mnoho ďalších variácií príchutí. Medzi populárne patria čokoládové, mandľové, vanilkové (Golden Oreo) a mnohé ďalšie.

Existujú tiež sezónne a obmedzené edície s rôznymi príchuťami a farbami krémovej plnky. Stali sa ikonou v potravinárskom priemysle a vďaka svojmu nezameniteľnému dizajnu a chuti si získali obľubu ľudí po celom svete.

Tak teda veľa šťastia s prípravou Oreo cheesecaku! Vyskúšajte aj náš recept na jednoduchý cheesecake s ovocím alebo nepečenú tortu s bielou čokoládou. A tu je naša bublanina. Tu je aj recept na nepečený čokoládový cheesecake.

Ingrediencie

  • 250 g Oreo sušienky (200 g do korpusu, 50 g do krému),
  • 100 g rozpustené maslo,
  • 400 g mascarpone,
  • 250 g smotana na šľahanie,
  • 5 PL práškový cukor,
  • zdobenie: podľa vlastných predstáv,

Postup prípravy: Oreo cheesecake

1Rozdrvíme sušienky na korpus – Sušienky rozdrvíme najlepšie v robote, pokiaľ ho nemáme, môžeme rozdrviť kladivkom na mäso.

Rozdrvíme sušienky na korpus. Foto - Kristýna

2Pridáme maslo – Do sušienok prilejeme rozpustené vychladnuté maslo a dobre premiešame.

Pridáme maslo. Foto - Kristýna

3Pripravíme korpus – Do tortovej formy natlačíme prstami cesto a zarovnáme.

Pripravíme korpus. Foto - Kristýna

4Vyšľaháme smotanu s cukrom – Smotanu nalejeme do robota alebo do misy, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.

Vyšľaháme smotanu s cukrom. Foto - Kristýna

5Zmiešame mascarpone so šľahačkou a sušienkami – Do misy vyklopíme mascarpone a primiešame šľahačku a pár polámaných sušienok (tieto stačí polámať rukami).

Zmiešame mascarpone so šľahačkou. Foto - Kristýna

Do krému pridáme sušienky. Foto - Kristýna

6Krém dáme na korpus – Pripravený krém dáme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky. Zdobíme až pred krájaním. V chladničke nechávame stuhnúť najlepšie cez noc, alebo aspoň 2 hodiny.

Krém dáme na korpus. Foto - Kristýna.

7

Zdobíme – Ozdobiť hotový Oreo cheesecake môžeme podľa vlastných predstáv, ak nám ostali sušienky, môžeme sušienkami alebo šľahačkou ako my, ale aj pokojne čerstvým ovocím.

Zdobíme. Foto - Kristýna

Hotovo, takto vyzerá Oreo cheesecake. Dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na jablkovú štrúdľu z lístkového cesta.

Videorecept na Oreo cheesecake

Aký krém do oreo cheesecake?

Existuje mnoho variantov krému pre Oreo cheesecake, a toto sú niektoré z najpopulárnejších:

Základný krém: Tento typ krému je základnou prísadou pre Oreo cheesecaku. Zmiešajú sa smotana na šľahanie, mascarpone syr, cukor a vanilkový extrakt. Na záver pridajte jemne rozdrvené sušienky Oreo.

Tvarohový krém: Táto variácia kombinuje smotanu na šľahanie, tvaroh (alebo cream cheese), cukor a vanilkový extrakt. Potom sa pridajú jemne rozdrvené sušienky Oreo, aby sa vytvoril krém so špecifickou Oreo chuťou.

Čokoládový krém: Pre tých, ktorí majú radi ešte väčšiu čokoládovú chuť, môžete pridať do základného krému kakaový prášok alebo rozpustenú čokoládu. To pridává ešte intenzívnejšiu čokoládovú chuť do Oreo cheesecaku.

Karamelový krém: Ak chcete pridať sladkú a karamelovú chuť, môžete do základného krému pridať karamelový sirup alebo karamelovú omáčku. Toto dodáva cheesecaku bohatú a sladkú vrstvu.

Oreo krémová náplň: Táto variácia krému sa pripravuje mixovaním sušienok Oreo s tvarohom (alebo cream cheese), cukrom a vanilkovým extraktom. Výsledkom je krém s intenzívnou Oreo chuťou a textúrou.

Tieto sú len niektoré z mnohých možností, ako prispôsobiť krém pre Oreo cheesecake. Môžete experimentovať s rôznymi prísadami a chutiami, aby ste vytvorili svoj vlastný unikátny krém pre svoj Oreo cheesecake.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu