10x hlasované

 
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 50 minút
Počet porcií: 10
 

Fit recept na chlieb z mandľovej múky. Dostali ste chuť na zdravú pochúťku, no tradičné nízkokalorické recepty vám už lezú krkom? Potom nech sa páči, fotopostup na chlieb z mandlovej múky podľa portálu Chutné recepty!

„Low carb“ chlieb z mandľovej múky

Ak rozmýšľate, čo by ste si mohli pripraviť na nedeľné ráno ku kávičke? Mandlový, low carb chlieb je skvelá voľba dezertu. Doprajte si inú formu čokolády či orieškov a to bez akýchkoľvek výčitiek!

Navyše ak máte pocit, že dookola opakujete tie isté zdravé recepty a radi by ste zaradili niečo nové do vášho jedálnička?

To nie je žiaden problém! Portál Ženy v meste vám prináša pestrú ponuku lahodných jedál v zdravšej forme, na ktorých dokonca ušetríte.

Okrem fit mandlového chlebíka vám odporúčame nazrieť aj na recept na írsky chlieb bez droždia z webu Dobrá kuchyňa.

Ingrediencie na fit mandľový chlieb

(10 porcií)

  • 200 g mandlová múka,
  • 50 g arašídové maslo,
  • 3 ks vajcia,
  • 150 ml mlieko,
  • 120 g Xylitol,
  • 120 g biely jogurt,
  • 50 g maslo,
  • 30 g kakao,
  • 1 kypriaci prášok,
  • Štipka soli,

Na polevu:

  • 1 kyslá smotana,
  • Horká čokoláda (množstvo a druh podľa preferencií)

Rýchly postup receptu na chlieb z mandľovej múky

1Začneme oddelením bielkov od žĺtkov, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Potom zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, do ktorej pridáme mlieko, maslo, jogurt a arašídové maslo. Následne všetko spolu premiešame.

Oddelenie žĺtkov a bielkov. Foto - Kristýna

2Následne k zmesi pridáme múku, kypriaci prášok a nakoniec sneh premiešame.

Vzniknutý sneh premiešame. Foto - Kristýna

3Cesto si rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao. Taktiež si pripravíme formu na chlieb. Lyžicou pridáme svetlé cesto, potom tmavé a znova svetlé.

Do jednej časti cesta pridáme kakao. Foto - Kristýna

4Potom si rúru rozohrejeme na 170°C a chlebík dáme piecť na 50 minút. Zatiaľ si nachystáme polevu, rozpustíme čokoládu, do ktorej zamiešame smotanu. Na hodinu dáme zachladiť do chladničky.

Chlieb dáme piecť. Foto - Kristýna

5Potom, keď je chlieb dopečený, pripravenú polevu naň vylejeme a znova na 2 hodiny uložíme do chladničky. A tiež odporúčame podávať s čerstvým ovocím. Potom raňajky chutia oveľa lepšie!

Chlieb z mandľovej múky polejeme polevou a servírujeme. Foto - Kristýna

Hotovo! Príjemné nedeľné ráno s fit chlebom! Vyskúšajte aj ďalšie naše fit recepty (zdravý banánový chlieb) alebo šťavnatý banánový chlieb

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu