Nepečená torta s bielou čokoládou
Nechce sa vám piecť, ale máte chuť na niečo sladké? Potom ste tu správne. Nepečená torta s bielou čokoládou a mascarpone je niečo pre vás. Stačiť vám bude iba zopár ingrediencií a tortu máte raz-dva hotovú. Navyše, v recepte sme nepoužili žiaden cukor, pretože biela čokoláda ho obsahuje až až, takže bude úplne stačiť iba čokoláda. Aj z mála surovín sa dá vykúzliť dokonalý zákusok. Nepečená torta s bielou čokoládou stojí za hriech.
Nepečená torta s bielou čokoládou je skvelou možnosťou na prejav kreativity vo vašej kuchyni. Môžete použiť rôzne druhy plniek a prísad, aby ste dosiahli rôzne chute a textúry vo vašej torte. Napríklad, kombinácia tvarohu a bielej čokolády poskytuje krémový a bohatý základ.
Jednou z výhod nepečenej torty s bielou čokoládou je jej jednoduchá príprava. Väčšina receptov sa zameriava na miešanie a vrstvenie ingrediencií, namiesto komplikovaných pekárenských postupov. To znamená, že aj začiatočníci môžu dosiahnuť úžasne chutné výsledky.
Nepečená torta s bielou čokoládou je ideálnou voľbou počas horúcich letných dní. Nemusíte zapínať rúru a zahrievať kuchyňu. Táto lahodná dezertná voľba sa chladí v chladničke, čo z nej robí osviežujúci zážitok. Okrem iného, vzhľad torty môže byť skutočne pôsobivý. Môžete sa hrať s farebnými kombináciami, vrstvami a dekoráciami, aby ste vytvorili jedinečný dizajn. Prípadne môžete použiť tavenú bielu čokoládu na vytvorenie elegantných vzorov na povrchu torty.
Biela čokoláda dodáva nepečenej torte jemnú sladkú chuť s nádychom krémovosti. Je to skvelý spôsob, ako spojiť krémovosť a sladkosť do jedného dezertu, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. K nepečenej torte s bielou čokoládou môžete pridať rôzne ingrediencie. Ovocie, orechy, marhuľový lekvár alebo káva môžu byť skvelými doplnkami, ktoré zvýraznia chuť bielej čokolády.
Okrem tejto nepečenej torty máme pre vás recept aj na nepečený Kinder cheesecake, rýchly oreo cheesecake alebo nepečenú tortu s jahodami. Vyskúšajte tiež marlenka guľky alebo rafaelo guľky.
Biela čokoláda
Biela čokoláda sa skladá z kakaového masla, cukru a mliečnych látok. Na rozdiel od tmavej čokolády neobsahuje kakao, čo znamená, že v nej chýba horká chuť, ktorú mnohí spájajú s čokoládou. Má sladkú, krémovú a mliečnu chuť. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí preferujú menej horkú chuť čokolády. Je to tiež vynikajúci základ pre rôzne arómy, ktoré sa pridávajú do pečenia.
Je vynikajúca na rôzne formy varenia a pečenia. Môžete ju použiť na prípravu krémov, glazúr, zákuskov, sušienok a dokonca aj nápojov. Je skvelou surovinou pre rôzne dezerty a dobroty. Biela čokoláda je obzvlášť obľúbená pre jej schopnosť tvoriť krásne a komplexné zdobenia na dezertoch. Môžete ju taviť, striekať alebo vytvárať vzory na povrchu dezertov, čím vytvárate pôsobivý vizuálny dojem.
Má vyšší obsah tuku a cukru v porovnaní s tmavou čokoládou, čo ju robí bohatšou a kalorickejšou. Je dôležité konzumovať ju s mierou, aby sa nezvýšila celkovo spotreba kalórií a cukru.
Hoci idea bielej čokolády sa objavila už v 1930-tych rokoch, komerčná výroba sa začala až v 1940-tych rokoch, keď spoločnosť Nestlé uviedla na trh svoju bielu čokoládu Milkybar. Existuje však dilema, či biela čokoláda je v skutočnosti skutočnou čokoládou, keďže neobsahuje kakao, ktoré dáva tmavej a mliečnej čokoláde charakteristickú farbu a chuť. Namiesto toho je biela čokoláda vyrobená z kakaového masla, cukru a mliečnych látok.
Nepečená torta s bielou čokoládou je len jeden z mnohých dokonalých receptov, v ktorých sa používa biela čokoláda. Poďme si ju spolu pripraviť. Tu je aj recept na nepečený čokoládový cheesecake a Sacherovu tortu.
Ingrediencie
Tortová forma s priemerom 24 cm
- 24 ks dlhé piškóty,
- 400 – 450 ml káva – voliteľné,
- 400 g ricotta,
- 500 g jemný odtučnený tvaroh,
- 250 g mascarpone,
- 400 g biela čokoláda,
- citrónová kôra (z 1/2 citróna),
- na ozdobenie: kúsky čokolády, obľúbené ovocie
Postup receptu: nepečená torta s bielou čokoládou
1
Ukladanie – Začíname ukladaním piškót na dno tortovej formy. Či už sa rozhodneme pre piškóty namáčané v káve alebo bez namočenia, je to na vás. Teraz sa vrhneme na prípravu krému.
2 Čokoláda – Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 400 g bielej čokolády.
3
Krém – Mascarpone, ricottu a tvaroh spolu s citrónovou kôrou šľaháme aspoň 5 minút ručným šľahačom, aby sme dostali krásne jemný krém.
4Pridanie čokolády – Keď máme čokoládu dostatočne roztopenú, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu (je to veľmi dôležité, aby nebola horúca). Potom ju postupne pridávame a zašľahávame do krému. Opäť šľaháme aspoň 5 minút, aby sa všetky ingrediencie (najmä tie tukové) dobre prepojili.
5
Vrstvenie – Keď máme krém hotový, už to ide veľmi jednoducho. Polovicu krému nanesieme na prvú vrstvu piškót.
6
Piškóty – Znova naukladáme piškóty.
7
Krém – Zvyšnú polovicu krému nanesieme na druhú vrstvu piškót.
8
Tuhnutie – Tortu teraz necháme stuhnúť v chladničke na minimálne 3 hodiny, ideálne však na celú noc. Ak ste piškóty máčali v káve, podložte pod formu nejaký tanier, pretože vám môže vytiecť prebytočná tekutina. Na záver už len tortu dozdobíme podľa chuti. Nepečená torta s bielou čokoládou sa po stuhnutí môže podávať.
Tip na záver: Ak nemáte radi vláčne cestá, vynechajte kávu a piškóty nemáčajte vôbec, natiahnu dostatok vlhkosti aj z krému. Niekomu vadia príliš vlhké piškóty, takže pokojne môžete kávu vynechať.
Nepečená torta s bielou čokoládou je hotová, vychutnajte si ju. Vyskúšajte si pripraviť aj výborný čučoriedkový dezert s mascarpone podľa portálu Ženy v meste.