5/5 - (7 votes)
 
Čas prípravy: 15 min
Varenie: 30 min
Pripravené za: 45 min
 

Legendárny hrnčekový jablkový koláč je naozaj jednoduchý na prípravu. Ale jeho chuť nesklame. A k receptu na prípravu jablkového koláče otrebujete len hrnček a samozrejme aj jablká.

Jablkový koláč, recept

Máme pre vás náš už vlastne rodinný recept na hrnčekový jablkový koláč. Recept, ktorý je vhodný rovnako počas sezóny zberu jabĺk ako aj mimo nej. Kedykoľvek máte chuť na výborný koláčik.

Jablkové koláče sú ozajstná tradícia a domáce recepty ako si pripraviť túto pochúťku sú neustálou súčasťou našich životov.

A recept je to rýchly, hrnčekový a naozaj nenáročný. Tiež ak je potrebná verzia pre celiatikov, použite bezlepkovú múku. Jablkovému koláču plnému skvelej chuti neodoláte. 

Dlhými rokmi odskúšaný recept má aj skvelé hodnotenia našich čitateliek a tisíce zdieľaní na facebooku. Takže odporúčame, vyskúšajte overený recept z webu ChutnéRecepty.sk.

Veríme, že vám jablkový koláč bude chutiť a budete sa k nemu vracať. Napíšte nám do diskusie, ako sa vám podaril. Prípadne skúste recept na tvarohový koláč

Ingrediencie na 1 plech jablkového koláča

(hrnček 0,2l)

  • 4-5 ks väčších jabĺk,
  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej),
  • 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového),
  • 1 hrnček vlažného mlieka,
  • ½ hrnčeka oleja,
  • 2 vajcia,
  • 2 lyžičky škorice,
  • 2 lyžice kakaa,
  • 1 vanilínový cukor,
  • 1 lyžička sódy bikarbóny,
  • 1 prášok do pečiva,
  • džem, čokoláda, ovocie

Postup receptu na jablkový koláč

1Jablká si očistíme a nastrúhame. Na jeden plech budeme potrebovať približne 700 gramov čerstvo nastrúhaných jabĺk.

Nastrúhané jablká. Foto - Michal Trško

2

Zmiešame múku, cukor, vajcia, mlieko a olej. Doplníme škoricu, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a zmiešame. Doplníme ešte aj nastrúhané jablká a spojíme.

Zmiešame si cesto. Foto - Michal Trško

3Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Potom pečieme v rúre na 180 stupňov asi pol hodinu.

Cesto vylejeme na plech. Foto - Michal Trško

4Pripravíme si polevu, taktiež zohrejeme smotanu na šľahanie. Pred bodom varu vylejeme smotanu na čokoládu na varenie. Horúcu smotanu necháme 10 minút a zmiešame s čokoládou.

Pripravíme si čokoládovú polevu. Foto - redakcia

5

Na upečené cesto ešte na plechu nalejeme polevu a necháme odstáť.  A nakoniec koláč môžeme pred podávaním ozdobiť ovocím, šľahačkou, alebo džemom.

Jablkový koláč. Foto - redakcia

Video

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu