23x hlasované
 
Čas prípravy: 15 min
Varenie: 30 min
Pripravené za: 45 min
 

Legendárny hrnčekový jablkový koláč je naozaj jednoduchý na prípravu. Ale jeho chuť nesklame. A k receptu na prípravu jablkového koláče otrebujete len hrnček a samozrejme aj jablká.

Jablkový koláč, recept

Máme pre vás náš už vlastne rodinný recept na hrnčekový jablkový koláč. Recept, ktorý je vhodný rovnako počas sezóny zberu jabĺk ako aj mimo nej. Kedykoľvek máte chuť na výborný koláčik.

Jablkové koláče sú ozajstná tradícia a domáce recepty ako si pripraviť túto pochúťku sú neustálou súčasťou našich životov.

A recept je to rýchly, hrnčekový a naozaj nenáročný. Tiež ak je potrebná verzia pre celiatikov, použite bezlepkovú múku. Jablkovému koláču plnému skvelej chuti neodoláte. 

Dlhými rokmi odskúšaný recept má aj skvelé hodnotenia našich čitateliek a tisíce zdieľaní na facebooku. Takže odporúčame, vyskúšajte overený recept z webu ChutnéRecepty.sk.

Veríme, že vám jablkový koláč bude chutiť a budete sa k nemu vracať. Napíšte nám do diskusie, ako sa vám podaril. Prípadne skúste recept na tvarohový koláč, alebo jednoduchý cheesecake, alebo recept na buchty. Máme pre vás aj recept na sypaný tvarohový koláč. Skúste aj čokoládový hrnčekový koláč, ideálny na nedeľu. Máme aj recept na jablkové pité, alebo banánovú roládu

Skúste aj úžasné tiramisu do pohára, overený recept portálu Ženy v meste. A tu je mrkvová bábovka, alebo alebo jablkové rezy, či recept na jablkové pité. Alebo rýchly jablkový koláč. Máme pre vás aj recept na nepečený metrový koláč z bebe keksov. A tu je recept na nebezpečne dobrý jablkový koláč.

Ingrediencie na 1 plech jablkového koláča

(hrnček 0,2l)

Postup receptu na jablkový koláč

1Jablká si očistíme a nastrúhame. Na jeden plech budeme potrebovať približne 700 gramov čerstvo nastrúhaných jabĺk.

Nastrúhané jablká. Foto - Michal Trško

2

Zmiešame múku, cukor, vajcia, mlieko a olej. Doplníme škoricu, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a zmiešame. Doplníme ešte aj nastrúhané jablká a spojíme.

Zmiešame si cesto. Foto - Michal Trško

3Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Potom pečieme v rúre na 180 stupňov asi pol hodinu.

Cesto vylejeme na plech. Foto - Michal Trško

4Pripravíme si polevu, taktiež zohrejeme smotanu na šľahanie. Pred bodom varu vylejeme smotanu na čokoládu na varenie. Horúcu smotanu necháme 10 minút a zmiešame s čokoládou.

Pripravíme si čokoládovú polevu. Foto - redakcia

5

Na upečené cesto ešte na plechu nalejeme polevu a necháme odstáť.  A nakoniec koláč môžeme pred podávaním ozdobiť ovocím, šľahačkou, alebo džemom. Vyskúšajte aj náš recept na jahodovú bublaninu. A aj jablkovú štrúdľu.

Jablkový koláč. Foto - redakcia

Dobrú chuť. Legendárny jablkový koláč vám určite bude chutiť, ale vyskúšajte aj rovnako výborný tvarohový koláč.

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu