Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 8
 
Jednoduchý a sladký cheesecake s mascarpone a Kinder čokoládkami, navyše korpus je z Oreo sušienok. Tento cheesecake ulahodí nielen oku, ale aj jazyku. Potrebovať budete iba 6 ingrediencií a 30 minút času na jeho prípravu. 

Cheesecake s mascarpone

Takýto cheesecake s mascarpone sa hodí na rôzne príležitosti a oslavy, ale aj ako dezert ku kávičke. Viete si ho ozdobiť ako tortu alebo jednoducho poliať čokoládovou polevou a hotovo. Najdôležitejšie je aj tak to, že chutiť bude naozaj každému. Cheesecake s mascarpone je obohatený o čokoládovú polevu z Kinder čokoládok, ktoré mu dodajú tú správnu chuť a korpus obsahuje Oreo sušienky, ktoré sú veľmi obľúbené. 

Cheesecake je tradičný dezert, ktorý má korene v starovekom Grécku. Jeho základnou ingredienciou je syr, ktorý sa zvyčajne mieša s cukrom, vajcami a inými prísadami, aby sa vytvorila krémová hmota. Väčšina cheesecakov sa pečie v peci a potom sa chladí, aby sa dosiahol správny konzistentný a chladivý efekt.

Mascarpone je syr pôvodom z Talianska. Je to hustý, smotanový syr vyrobený z kravského mlieka. Má jemnú, krémovú konzistenciu a mierne sladkú chuť. Mascarpone sa často používa ako základ pre rôzne dezerty, vrátane tiramisu a cheesecaku, pretože pridáva krémovosť a bohatú chuť.

Kombinácia mascarpone a Kinder čokolády v cheesecaku ponúka skvelú harmóniu sladkosti a krémovosti. Mascarpone pridáva bohatú a jemnú chuť, zatiaľ čo Kinder čokoláda dodáva sladkú a kakaovú chuť. Tieto prísady spolu vytvárajú vynikajúcu kombináciu, ktorá poteší chuťové poháriky. Neotáľajte preto a pripravte si cheesecake s mascarpone!

Mascarpone 

Mascarpone má pôvod v severnom Taliansku, konkrétne v regióne Lombardsko. Jeho výroba sa datuje už do 16. storočia. Pôvodne sa robil z kyslej smotany a kyseliny citrónovej. Dnes sa však vyrába z kvalitného kravského mlieka a kyseliny mliečnej.

Vyrába sa fermentáciou smotany. Kravská smotana sa zohreje a pridá sa kyselina mliečna. Táto zmes sa potom uchováva pri konštantnej teplote, aby sa umožnila fermentácia. Po fermentácii sa zmes filtrovaním oddelí od srvátky a získava sa krémové a jemné mascarpone.

Mascarpone má veľmi bohatú, jemnú a krémovú chuť. Je známe svojou lahodnou, mierne sladkou a orechovou chuťou. Konzistencia mascarpone je mimoriadne hladká, mäkká a krémová, čo ho robí ideálnym pre rôzne dezerty. Často sa používa v talianskej kuchyni na prípravu rôznych dezertov, najmä tiramisu. Je tiež vynikajúcou prísadou pre rôzne krémy, náplne na koláče, muffiny, polevy a dokonca aj na zdobenie dezertov. Môže sa používať aj v slaných jedlách na zjemnenie chuťových kombinácií.

Okrem klasického mascarpone sa dnes na trhu objavujú aj rôzne varianty, ktoré sú obohatené o príchute ako vanilka, citrón alebo kakao. Existujú tiež ľahšie varianty mascarpone s nižším obsahom tuku, ktoré sú vhodné pre ľudí, ktorí preferujú menej tučné možnosti.

Mascarpone môžete využiť aj v recepte na sladký Oreo cheesecake alebo v recepte na jednoduchý cheesecake s ovocím. Tu je aj recept na nepečený čokoládový cheesecake.

Ingrediencie

  • 500 g mascarpone,
  • 150 g čokoláda,
  • 150 g šľahačková smotana,
  • 70 g maslo,
  • 160 g Kinder čokoládky, 
  • 300 g Oreo sušienky

Postup receptu: cheesecake s mascarpone

Oreo korpus – Začneme hneď korpusom, ktorý si pripravíme rozmixovaním Oreo sušienok. Rozmixované sušienky následne zmiešame s roztopeným maslom a dáme do tortovej formy, ktorú môžeme vystlať papierom na pečenie. 

Oreo korpus. Foto - Michaela

2Kinder plnka – Plnku si pripravíme z mascarpone a rozpustených Kinder čokoládok. Tieto ingrediencie rozšľaháme mixérom alebo poriadne rozmiešame varechou. 

Kinder plnka. Foto - Michaela

3

Kinder plnka – Plnku šľaháme/miešame, až kým sa nám ingrediencie úplne nespoja. 

Kinder plnka. Foto - Michaela

4

Cheesecake – Vyšľahanú plnku natrieme na korpus a kým si pripravíme polevu, tak tortovú formu si zatiaľ uložíme do chladničky. 

Dáme zachladiť. Foto - Michaela

5

Poleva – Polevu si pripravíme zmiešaním šľahačkovej smotany a čokolády. Šľahačku a čokoládu dáme rozpustiť do mikrovlnky a všetko dobre premiešame, kým sa ingrediencie nespoja. Tortovú formu vytiahneme z chladničky a polevu vylejeme na plnku. 

Poleva. Foto - Michaela

6

Odporúčame vám nechať cheesecake najprv schladiť na čo najdlhšie, najlepšie je pripraviť ho večer, nechať na noc v chladničke a ráno si ho vychutnať. 

Podávame. Foto - Michaela

Cheesecake s mascarpone je hotový, nech sa páči. Vyskúšajte sa inšpirovať aj článkom z portálu Ženy v meste, v ktorom vám predstavia najlepšie recepty na rôzne cheesecaky. 

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu