5/5 - (9 votes)

 
Čas prípravy: 20 min
Čas tuhnutia: 6 hod
Počet porcií: 12
 

Nepečená jahodová torta, recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Jednoducho, rýchlo a chutne. Ta si vyskúšajte pripraviť nepečenú tortu z portálu Ženy v meste aj vy z pohodlia domova. Poteší sa každý člen rodiny.

Nepečená jahodová torta

Ak rozmýšľate nad nezvyčajnou, no zároveň rýchlou a jednoduchou tortou pre oslávenca, keďže nemáte priveľa času? Alebo očakávate návštevu a dochádzajú nápady, akým receptom ju tentokrát prekvapíte? Nepečená torta s jahodami je presne to, čo hľadáte.

Ak ste skúsili pripraviť nepečenú tortu v minulosti, no nepodarila sa tak, ako ste si predstavovali? Tak s fotoreceptom od chutnerecepty.sk sa nemáte kde pomýliť. Pozrite si ho nižšie.

Kúzlo nepečenej torty je práve v ozdobovaní. Môžete sa s ňou skutočne vyhrať. A najčastejšie sa na vrch používajú piškóty, tvaroh, jogurt, kyslá smotana alebo ovocie. A tak vám ukážeme, ako jednoducho a rýchlo pripraviť nepečenú tortu s jahodami, ktorá vyzerá aj chutí perfektne. Držíme palce!

Preto vám na porovnanie odporúčame pozrieť podobný recept na nepečenú tortu z bielej čokolády, tentokrát z dielne Dobrá kuchyňa.

Ingrediencie na nepečenú tortu

(pre 12 osôb)

  • 1 veľké balenie piškót (240 g),
  • 400 g biely smotanový jogurt,
  • 800 g kyslá smotana,
  • 500 g jemný tvaroh,
  • 2 ks vanilínový cukor,
  • Kryštálový alebo trstinový cukor (podľa chuti),
  • 1 ks želatínový stužovač za studena Dr. Oetker (nemusí byť),
  • Čerstvé jahody (cca 30-40 ks),

Na dozdobenie:

  • Piškóty,
  • Ovocie,
  • Čokoláda,
  • Pistácie,
  • Mandle,
  • Lístky medovky

Postup receptu nepečenej jahodovej torty

1Pripravíme si formu na tortu, pokračujeme s čerstvým ovocím. Dôkladne ho umyjeme, očistíme, prípadne odkôstkujeme a osušíme. A ak ste použili kompótové ovocie, nechajte ho odkvapkať. 

Pripravíme si jahody. Foto - Martina

2Pripravíme si tvarohovo-smotanovo-jogurtovú hmotu a dôkladne ju vymiešame / vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Ak chcete, môžete dosladiť aj kryštálovým / trstinovým cukrom. A ak chcete mať zmes tuhšiu, stačí pridať želatínový stužovač, avšak torta tak či tak na konci zatuhne.

Príprava krémovej hmoty s cukrom. Foto - Martina

3Na dno formy si naukladáme piškóty (rovnou časťou dole). Navrstvíme tvarohovú zmes, rozotrieme na tenkú vrstvu a vyplníme všetky medzery medzi piškótami. Naukladáme na plátky nakrájané čerstvé jahody alebo použijeme kompótové jahody, výber už záleží na vás. Navyše na chuti nič nepokazíte.

Naukladáme piškóty a jahody. Foto - Martina

4Na ovocie opäť navrstvíme smotanovú zmes v tenkej vrstve, potom znova pridáme ovocie, okrem toho pokračujeme opäť smotanovou zmesou, potom piškótami a zatlačíme. Následne celý proces ukončíme smotanovou zmesou, zarovnáme. Tortu necháme zachladiť na min. 6 hodín, najlepšie cez noc.

Striedame zmes, jahody a piškóty. Foto - Martina

 

5Ak je torta poriadne zatuhnutá, môžeme sa pustiť do zdobenia. Máme na výber ovocie, piškóty, nasekanú tmavú čokoládu alebo lístky medovky, výber je už čisto na vás. Tiež odporúčame posypať pistáciami alebo mandľami.

 

Nepečená torta

Hotovo! Oslava sa môže začať! A ak máte chuť pripravte si aj náš jednoduchý cheesecake

Video ako si pripraviť nepečenú tortu s jahodami

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu