1x hlasované
Čas prípravy: 10 minút
Počet porcií: 2
 

Klasický rybacia pomazánka so syrom jednoducho patrí k víkendovým raňajkám. Na čerstvom pečive chutí najlepšie, a ak si k nej pripravíte aj nakrájanú zeleninku, budete mať naozaj plnohodnotné raňajky. Skúste recept portálu Chutné recepty na túto dobrotu. 

Rybacia pomazánka so syrom

Výborná rybacia pomazánka so syrom jednoznačne patrí k obľúbeným voľbám na raňajky. Trvá iba 10 minút, kým si pripravíte chutné jedlo plné živín. S čerstvým pečivom a nakrájanou zeleninou presvedčí aj tých, ktorí bežne neraňajkujú. Vyskúšajte si s nami tento recept, ktorý zvládne aj začiatočný kuchár či kuchárka. A ak ste si ju ešte nikdy nepripravovali, nebojte sa vyskúšať niečo nové!

Rybacia pomazánka so syrom nie je len obyčajnou nátierkou na chlieb, ale skutočne zaujímavou a užitočnou pochúťkou. Okrem svojej vynikajúcej chuti nesie aj množstvo výhod pre zdravie. Jednou z najvýznamnejších výhod je bohatstvo na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú kľúčové pre správne fungovanie srdca a mozgu. Tieto zdravé tuky tiež podporujú zdravú pokožku a vlasy a majú protizápalové účinky, čo prispieva k celkovému dobrému zdraviu.

Rybacia pomazánka je tiež skvelým zdrojom vitamínov a minerálov, ako sú vitamíny D a B12, vápnik a fosfor, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a svalov. Bielkoviny, ktoré sa nachádzajú v rybacej pomazánke, sú nevyhnutné pre rast a opravu tkanív v tele a poskytujú dlhotrvajúci pocit sýtosti, čo môže byť užitočné pri udržiavaní hmotnosti.

Výhodou rybacej pomazánky je aj variabilita chutí a zložiek. Môže byť obohatená o rôzne ingrediencie, ako sú bylinky, citrusové šťavy, koreniny alebo zelenina, čo nielenže pridáva chuťovú rozmanitosť, ale zvyšuje aj obsah živín. Je dôležité venovať pozornosť kvalite surovín pri príprave rybacej pomazánky. Kvalitné ryby, ako sú losos, tuniak alebo makrela, poskytujú viac omega-3 mastných kyselín a menej toxínov ako lacnejšie alternatívy. Syr by mal tiež byť čo najčistejší a najmenej spracovaný.

Aj keď je rybacia pomazánka so syrom bohatá na prospešné živiny, je dôležité dbať na kontrolovanie porcií, najmä ak obsahuje syr alebo iné kalorické zložky. Miera konzumácie by mala byť primeraná podľa individuálnych potrieb a cieľov. Celkovo môže byť rybacia pomazánka so syrom nielen lahodnou pochúťkou, ale aj výborným spôsobom, ako doplniť stravu o dôležité živiny a podporiť celkové zdravie.

Ak máte radi nátierky, určite vyskúšajte aj našu zdravú tofu nátierku, vajíčkovú pomazánku, mrkvovú nátierku, nátierku z medvedieho cesnaku alebo oškvarkovú nátierku. Na našom webe nájdete ale aj kopec iných receptov na chutné a jednoduché nátierky

Prečo zaradiť nátierky do jedálnička

Zaradenie nátierok do jedálnička môže prinášať niekoľko výhod:

  1. Zdroj živín: Nátierky môžu byť bohatým zdrojom živín, ako sú bielkoviny, vitamíny, minerály a zdravé tuky. V závislosti od zloženia môžu poskytovať dôležité živiny potrebné pre zdravý životný štýl.

  2. Jednoduchý spôsob konzumácie zeleniny a rýb: Niektoré nátierky môžu obsahovať zeleninu alebo rybu, čo môže byť skvelý spôsob, ako zahrnúť viac týchto zdravých potravín do stravy.

  3. Rýchly a pohodlný spôsob stravovania: Nátierky sú obvykle ľahko pripraviteľné a prenosné, čo ich robí ideálnymi na rýchle občerstvenie alebo ako súčasť pracovného obeda. Sú vhodné aj pre ľudí s hektickým životným štýlom.

  4. Rozmanitosť a chuťové potešenie: Existuje veľké množstvo druhov nátierok, ktoré sa líšia v zložení a chuti. To umožňuje ľuďom vyberať si podľa svojich preferencií a skúšať nové chute a kombinácie.

  5. Podpora kreativity v kuchyni: Výroba vlastných nátierok doma môže byť zábavným a tvorivým procesom. Môžete experimentovať s rôznymi ingredienciami a prispôsobiť ich svojim preferenciám a potrebám.

  6. Možnosť kontroly zloženia: Vlastnou prípravou nátierok môžete mať kontrolu nad zložením, čím sa vyhnete nadmernému pridaniu konzervačných látok, soli alebo cukru. To vám umožní mať zdravší výber.

Zahrnutie nátierok do jedálnička môže teda prispieť k vyváženej strave a poskytnúť vám príležitosť užívať si chutné a zdravé jedlá s minimálnym úsilím.

Teraz je ale na rade rybacia pomazánka so syrom.

Ingrediencie

  • 1 ks tuniak v konzerve,
  • 1 ks cibuľa,
  • 1 PL horčica,
  • 1 ks vajcia,
  • 30 g tavený syr,
  • 30 g maslo,
  • mleté čierne korenie (podľa chuti),
  • soľ (podľa chuti)

Postup receptu

1

Na nátierku si pripravíme dve vajcia uvarené natvrdo, ktoré necháme vychladnúť. Pripravíme si aj ostatné suroviny – zmäknuté maslo, nakrájanú cibuľu, tavený syr a konzervované ryby – sleďové filety, tuniak alebo sardinky, záleží na vás, čo máte radi, alebo čo máte doma.

Pripravíme suroviny. Foto - Denča

2

Suroviny okrem vajíčok spolu vymiešame takmer do peny, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vajíčka nakrájame na drobno a už len vmiešame k nátierke tak, aby sa zachovali väčšie kúsky.

Vymiešame ingrediencie. Foto - Denča

3

Nátierku máme hotovú a podávame ju s čerstvým domácim chlebíkom či opečenou bagetkou.

Podávame. Foto - Denča

Rybacia pomazánka so syrom je hotová, prajeme Vám dobrú chuť! Skúste aj recept portálu Ženy v meste na avokádovú pomazánku s tuniakom

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu