5/5 - (13 votes)

 
Čas prípravy: 60 minút
Počet porcií: 6
 

Fazuľová polievka, domáci recept, ktorý je pri nedeľnom obede skutočne obľúbený. Pripravte si dnes zdravšiu verziu bez múky podľa fotoreceptu od Chutné recepty, ktorý nájdete nižšie. Žiadne strachy, hustota a chuť polievky ostávajú!

Jednoduchá fazuľová polievka

Fazuľová polievka je častým výberom nielen vďaka svojej fantastickej chuti, ale kvôli jej hlavnej zelenine. Fazuľa obsahuje kopec vitamínov, bielkovín a vlákniny, zlepšuje kondíciu a dokonca predlžuje život. Taktiež pomáha našim črevám a srdcu.

Zdravá fazuľa a žiadna múka! Ideálny recept na takýto typ fazuľovej polievky obohatí váš tradičný jedálniček. Neváhajte a pustite sa do plnohodnotného obeda pre celú rodinu.

Varili ste už v minulosti domácu fazuľovú polievku, no nepodarila sa podľa predstáv? Nevadí! Okrem nášho receptu máme pre vás aj podobný recept na fazuľovú polievku podľa online webu Dobrá kuchyňa. Chybu tentokrát určite neurobíte!

Taktiež vám odporúčame vyskúšať aj inú tradičnú polievku: Recept na kurací vývar z portálu Ženy v meste. Rovnako však vyskúšajte aj kyslú zemiakovú polievku. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na desiatovú polievku.

Ingrediencie na jednoduchú fazuľovú polievku

(6 osôb)

Na dochutenie:

  • Bobkový list,
  • Celé čierne korenie,
  • Celá rasca,
  • Kurkuma,
  • Mletá červená paprika,
  • Soľ,
  • Vegeta

Postup receptu na hustú fazuľovú polievku

1Fazuľu si namočíme na pár hodín do vody (najlepšie na noc), aby napučala. Vodu zlejeme. Následne ju vložíme do hrnca a zalejeme vodou, aby presahovala cca 5 cm.

Pridáme strúčik cesnaku (v šupke), bobkový list, celé čierne korenie, rascu a kúsok kurkumy. Nesolíme.

 

Príprava fazule pred varením. Foto - Martina

2

Varíme do polomäkka. Dolejeme vodu. Fazuľu prevaríme a pridáme k nej na menšie kúsky nakrájanú mrkvu. Spolu varíme cca 10 minút.

Nakrájame si mrkvu a pridáme k fazuli. Foto - Martina

3Medzitým si na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej aj nakrájanú klobásu a orestujeme. Stiahneme zo sporáka a pridáme lyžicu mletej červenej papriky a rozotretý cesnak. Spolu premiešame.

 

Restujeme cibuľu a pridáme rôzne korenia. Foto - Martina

4Následne túto zmes nalejeme do polievky a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Polievku ešte povaríme nejakých 15-20 minút a dochutíme soľou či vegetou, podľa potreby. Taktiež môžeme zvoliť sušený majorán. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, prípadne s ďalšími bylinkami.

 

Polievku dovaríme a servírujeme. Foto - Martina

Hotovo! Dobrú chuť k vašej zdravej polievke! Prípadne si pripravte vianočnú kapustnicu.

Video ako pripraviť fazuľovú polievku

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu