Zemiakový šalát je najchutnejší, tradičná sviatočná pochúťka, na ktorú nájdete obrovské množstvo odlišných receptov. Chutné recepty vám preto ponúkajú jednoduchý fotorecept, ktorý vám zaručí úspešný výsledok. Hurá do varenia!
Zemiakový šalát od babičky
Čo by to boli za Vianoce bez zemiakového šalátu? Chutné recepty vám prinášajú overený recept, podľa ktorého máte šalát hotový do hodiny. Rýchlo a chutne ako granadír od babičky. Veľa šťastia!
Pokúšali ste sa minulé Vianoce o takýto zemiakový šalát, no nevyšiel tak, ako ste si predstavovali? Žiadne strachy! Máme pre vás na porovnanie aj recept na vianočný zemiakový šalát, tentokrát od Dobrej kuchyne. A zemiakovému šalátu patrí samozrejme rezeň.
Okrem zemiakového šalátu si naši čitatelia obľúbili aj zbierku babičkiných vianočných receptov. Nahliadnite na stránku Ženy v meste. Alebo vyskúšajte aj náš recept na zemiakový šalát bez majonézy, zdravší zemiakový šalát alebo ten na pečené zemiaky v rúre.
Ingrediencie na zemiakový šalát
(12 porcií)
- 700 g zemiakov (uvarené v šupke),
- 5 ks vajec,
- 1/2 pohára kyslých uhoriek,
- 1 konzerva sterilizovaného hrášku,
- Pohár zaváranej papriky,
- 5 ks cibuľa,
- 2 PL masť,
- 3 ks mrkva,
- 1 ks petržlen,
- 1 ks zeler,
- 5 guličiek nového korenia,
- 5 ks bobkových listov,
- 5 PL ocot,
- 1 ČL soľ,
- 1 ČL peper,
- 2 ks majonéza,
Postup receptu na babičkin najchutnejší zemiakový šalát
1Zemiaky umyjeme, no neošúpeme. Dáme variť aj s vajíčkami, ktoré položíme na zemiaky. Varíme, až kým nie sú zemiaky mäkké, cca 25 minút. Necháme vychladnúť.
2Až keď zemiaky vychladnú, ošúpeme ich. Podobne postupujeme aj s vajíčkami.
3Následne si očistíme cibuľu a nakrájame ju na drobné kúsky. V hrnci na masti osmažíme cca 5 minút.
4Na strúhadle si nastrúhame zeleninu a prihodíme k cibuli. Podlejeme vodou (100 ml) a pridáme korenie. Dusíme cca 15 minút. Na konci pridáme ešte ocot a necháme 1 minútu nabublať, potom stiahneme z ohňa.
5Do veľkej misy pretlačíme zemiaky a vajíčka, pridáme dusenú zeleninu, sterilizovanú papriku a hrášok. Všetko spolu osolíme, okoreníme a premiešame. Ako posledné si nadrobno nakrájame uhorky, primiešame do šalátu a pridáme majonézu.
Hotovo! Nech vám ryba či rezeň chutia s našim šalátom lepšie!