4.8/5 - (13 votes)

 
Celková príprava: 50 min
Počet porcií: 8
 

Mäsové guličky pečené v rúre s ryžou, klasika, ktorá nesmie na vašom nedeľnom stole chýbať. Pripravte si tento jednoduchý recept bez lepku podľa portálu Chutné Recepty, ktorý si zamiluje skutočne každý.

Mäsové guličky pečené v rúre

Paradajková omáčka, dusená sladká alebo kyslá kapusta so smotanou, kôprová omáčka a k tomu guľky z mletého bravčového alebo morčacieho mäsa? Skvelý nápad na nedeľný obed pre celú rodinu! Vďaka portálu Ženy v meste ho máte hotový za necelú hodinu a tentokrát dokonca v zdravšej verzií!

Guličky z mletého mäsa sú tým pravým receptom, keď potrebujete mať rodinný obed hotový čo najrýchlejšie. Nestrátajte čas a vyskúšajte bezlepkové guličky pečené v rúre, ktoré chutia fantasticky! Držíme palce s prípravou!

Skúšali ste už iný recept na mäsové guličky, no nechutili ako od babičky? Vôbec nevadí! Ponúkame vám aj recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke, tentokrát však podľa portálu Dobrá kuchyňa. S jednoduchým postupom sa vám určite podaria!

Okrem mäsových guličiek vám odporúčame vyskúšať aj originálny recept na kapustný list plnený mletým mäsom z webu Ženy v meste. Vyskúšajte aj recepty ako pripraviť batáty.

Ingrediencie na prípravu pečených guličiek

(8 porcií)

  • 1000 g bravčové mleté mäso (morčacie),
  • hrnček ryže (250 ml),
  • 2 ks vajcia,
  • 2 PL oleja,
  • 1 ks väčšia cibuľa,
  • 2-4 strúčiky cesnaku,

Na dochutenie:

  • Soľ,
  • Drvená rasca,
  • Mleté čierne korenie,
  • Mletá červená paprika

Postup receptu na mäsové guľky pečené v rúre

1Začneme povarením ryže. Scedíme studenou vodou, necháme odkvapkať. Následne si cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji do sklovita. Odstavíme. Pridáme prelisovaný cesnak a mletú červenú papriku (2 malé lyžičky). Spolu premiešame a necháme vychladnúť.

Cibuľu orestujeme a dochutíme. Foto - Martina

2Do mletého mäsa pridáme vajcia, scedenú ryžu, orestovanú cibuľu s cesnakom a mletou červenou paprikou. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením a drvenou rascou, podľa potreby. Nezabudnite, že aj samotná ryža pohltí trošku soli.

Do mletého mäsa pridáme vajcia a ostatné ingrediencie. Foto - Martina

3Plech vystelieme papierom na pečenie a začneme tvarovať guľky (veľkosť už závisí od vás). Z tejto dávky dokážeme urobiť cca 16 ks – tým pádom počítame dva kusy na osobu.

 

Začneme s tvarovaním guliek na plech. Foto - Martina

4Pečieme pri teplote 220°C cca 20-30 minút, záleží to však aj od veľkosti, ktorú ste pre guľky zvolili. Guličky by mali byť na konci zlatisté.

 

Guľky pečieme do zlatista. Foto - Martina

5Po upečení môžeme guličky tradične ponoriť do paradajkovej či kôprovej omáčky alebo aj dusenej kapusty. Výber je už, samozrejme, na vás! Pripravená mäsová zmes je vhodná aj na naplnenie papriky, ak sa náhodou rozhodnete pre tento recept.

 

Po upečení guľky dochutíme. Foto - Martina

Hotovo! Dobrú chuť k nedeľnému obedu!

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu