15x hlasované

 
Čas prípravy: 10 minút,
Čas varenia: 12 minút,
Počet porcií: 2-3,
 

Tieto cestoviny s krevetami sú skvelý tip na romantickú večeru pri sviečkach a víne napríklad na Valentína. Vyskúšajte recept, rýchly na prípravu a skvelý chuťou od webu chutné recepty.

Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami sú obľúbené pre svoju lahodnú a pestrú chuť, jednoduchú prípravu a možnosti prispôsobenia podľa osobných preferencií. Dali sme dokopy niekoľko základných dôvodov, prečo je toto jedlo obľúbené:

  • Vynikajúca kombinácia chutí: Krevety majú jemnú a sladkú chuť, ktorá sa dobre kombinuje s chuťou cestovín. Kombinácia mäkkých a šťavnatých kreviet s textúrou a chuťou cestovín vytvára lahodné a vyvážené jedlo.
  • Bohaté na bielkoviny: Krevety sú vynikajúcim zdrojom bielkovín, čo znamená, že jedlo s krevetami a cestovinami je výživné a môže poskytnúť potrebný proteín pre organizmus. Bielkoviny sú dôležité pre rast tkanív a sú nevyhnutné pre správnu funkciu tela.
  • Rôznorodosť: Cestoviny s krevetami si dokážeme prípraviť na rôzne spôsoby a s rôznymi prísadami. Môžete si vybrať medzi rôznymi omáčkami, ako napríklad paradajkovou, smotanovou, cesnakovou alebo bylinkovou a pridať ďalšie prísady, ako sú zelenina, bylinky, citrónová šťava alebo syr. Dokážete si ich jednoducho a rýchlo prispôsobiť svojej chuti.
  • Jednoduchá príprava: Cestoviny s krevetami môžu byť relatívne jednoduché na prípravu. Krevety sa rýchlo varia a cestoviny sa obvykle uvaria za krátky čas. To znamená, že si môžete pripraviť chutné jedlo s minimálnym úsilím a časovou náročnosťou.
  • Estetická prezentácia: Jedlo s krevetami a cestovinami môže mať atraktívnu a lákavú prezentáciu. Farba kreviet a textúra cestovín sa môžu krásne kombinovať a vytvoriť vizuálne príťažlivé jedlo, ktoré poteší aj zrakové zmysly.

Celkovo možno povedať, že cestoviny s krevetami sú obľúbené pre svoju lahodnú kombináciu chutí, vysoký obsah bielkovín, rôznorodosť a jednoduchosť prípravy a atraktívnu prezentáciu. Vyskúšajte ich aj vy.

Prečo si uvariť cestoviny?

Celkovo cestoviny sú obľúbeným jedlom z niekoľkých dôvodov. Prvým z nich je ich všestrannosť. Cestoviny sú základom jedla, ktoré sa dá kombinovať s rôznymi omáčkami, prísadami a dochucovadlami.

Môžete si vybrať medzi rôznymi druhmi ako sú špagety, penne, fusilli, lasagne a ďalšie, a vytvoriť si jedlo podľa svojich chutí. Okrem toho sú cestoviny sú ľahko dostupné vo väčšine obchodov a supermarketrov a majú relatívne nízku cenu. To tiež nie je na zahodenie.

Sú tak dostupné pre širokú škálu ľudí a môžu sa stať súčasťou bežnej stravy. Ďalším dôvodom obľúbenosti cestovín je ich rýchlosť prípravy. 

Môžete si pripraviť jedlo s cestovinami za pomerne krátky čas a mať ho hotové na jedle bez zbytočného časového a únavného prípravného procesu.

Okrem toho majú cestoviny aj príjemnú textúru a chuť, ktorú mnoho ľudí miluje. Spolu s možnosťou absorbovať chuť z omáčky a prísad im dodáva jedinečný charakter a nám zážitok pri jedle.

V neposlednom rade sú cestoviny aj zdrojom energie a obsahujú živiny ako sacharidy, vlákninu a niektoré minerály. To ich robí vhodným zdrojom paliva pre naše telo a môže prispieť k udržaniu energetickej rovnováhy.

Cestoviny s krevetami sú skvelý reprezentant a rozhodne spĺňajú všetky nároky, ktoré na tento druh máme. Vyskúšajte aj náš recept na boloňské špagety, cestoviny s lososom alebo špagety s vajcom a slaninou.

Ingrediencie

  • 500 g špagiet alebo akékoľvek iné cestoviny, ktoré máte radi,
  • 6 strúčikov cesnaku,
  • 250 g kreviet,
  • 2 ks väčších paradajok,
  • 1 ks paradajkového pretlaku,
  • 1 čajová lyžička bazalkového pesta (pokiaľ nemáme môžeme dať korenie bazalku),
  • 1 čajová lyžička kari korenia,
  • pol čajovej lyžičky soli,

Postup prípravy: Cestoviny s krevetami

1Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.

 

Uvaríme cestoviny. Foto - Kristína

2Krevety dáme smažiť na panvičku. Ak máme krevety lúpané a nekorenené, pridáme karí a soľ.  Vyprážame na silnom plameni z každej strany cca 3 minúty.

 

Opražíme krevety, Foto - Kristína

3 Cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ku krevetám a 2 minúty vyprážame.

 

Očistený cesnak pridáme ku krevetám, Foto - Kristína

4Nakrájame paradajkyParadajky nakrájame na menšie kúsky a dáme ku krevetám tiež tak na 2 minúty smažiť.

 

Ku krevetám pridáme paradajky, Foto - Kristína

5Ku krevetám pridáme pretlak a premiešame. Ak by bola zmes veľmi hustá, môžeme pridať trošku vody, pridáme pesto alebo bazalku.

 

Ku krevetám pridáme pretlak, Foto - Kristína

6

Na záver primiešame uvarené špagety a môžeme podávať. Cestoviny s krevetami chutia vynikajúco. Dobrú chuť. 

 

Cestoviny s krevetami, Foto - Kristína
Cestoviny s krevetami. Foto – Kristína

Videorecept na krevetové cestoviny

Aké cestoviny s krevetami?

Krevety sú skvelým doplnkom k rôznym druhom cestovín a môžu sa kombinovať s rôznymi omáčkami a prísadami. Tu je niekoľko typov cestovín, ktoré sa často používajú v jedlách s krevetami:

Špagety: Krevety sa skvele hodia ku klasickým špagetám. Môžu sa podávať s rôznymi omáčkami, ako je napríklad paradajková omáčka, aglio e olio (s cesnakom a olivovým olejom) alebo s bielou vinovou omáčkou.

Linguine: Linguine je širšia a ploššia verzia špagiet, ktorá vytvára skvelú kombináciu s krevetami. Často sú s nimi servírované v šťave z citróna a olivovým olejom alebo s ďalšími morskými plodmi.

Fettuccine: Fettuccine je širšia a hladká verzia cestovín, ktorá sa dobre hodí k plnším omáčkam s krevetami, ako je napríklad omáčka z smotany, masla a cesnaku.

Penne: Penne sú trubkovité cestoviny, ktoré zachytia omáčky a dochucovadlá. Krevety sa často kombinujú s penne v omáčke na báze paradajok, alebo aj s pridaním krémovej omáčky.

Ríbezlové ravioly: Ravioly s ríbezlami sú zaujímavou voľbou, keď sa krevety chcú spojiť so sladkokyslým príchutom. Ravioly s ríbezlami sa môžu podávať s krevetami a ďalšími prísadami v omáčke na báze masla a byliniek.

Orzo: Orzo je cestovina v tvare krúžkov, ktorá sa podobá ryže. Je skvelou voľbou, ak chcete pridať textúru a zaujímavý vzhľad k jedlu s krevetami. Môže sa pripravovať s krevetami a zeleninou v rôznych prípravách.

Samozrejme, tieto sú len niektoré z možností a existuje mnoho ďalších typov cestovín, s ktorými sa dajú krevety kombinovať. Výber cestovín závisí od vašich preferencií a chuti.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu