Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 10 minút
Počet porcií: 5
 

Vynikajúci recept na syrové cestíčko na kuracie rezne. Rezne sú klasikou, s ktorou zabodujete u každého, dokonca aj u tých vyberavých, a syrové cestíčko je skvelý tip, ako si kuracie rezne ešte lepšie vyšperkovať. Recept portálu Chutné recepty na syrové cestíčko vám ponúka detailný postup, vďaka ktorému zvládne prípravu aj každý začiatočník.

Syrové cestíčko na rezne

Ak vás už nebavia klasické rezne, máme pre vás tip, ako si ich chutne a jednoducho vylepšiť – syrové cestíčko. Vďaka tomuto cestíčku budú mať rezne syrový nádych a neodolá im ani ten najväčší výmyselník. Tento recept si jednoducho zamilujete, takže si ho nezabudni uložiť. Syrové cestíčko na kuracie rezne je skvelým spestrením každého obeda, či už slávnostného, alebo obyčajného. 

Pri príprave kuracích rezňov so syrovým cestíčkom je niekoľko aspektov, ktoré môžu obohatiť vaše kuchárske skúsenosti. Začnime výberom kuracieho mäsa – odporúča sa použiť kvalitné mäso s nízkym obsahom tuku, môžu to byť prsia alebo stehná bez kože. Pred ponorením mäsa do syrového cestíčka je ideálne mäso namarinovať. Použite zmes oleja, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a korenia pre zdôraznenie chuti a šťavnatosti mäsa. Dôležité je mäso dostatočne dlho marinovať, aby sa ingrediencie poriadne prepojili.

Samotné syrové cestíčko môže byť vytvorené z rôznych surovín podľa vášho vkusu. K bežným vajciam a múke môžete pridať ďalšie ingrediencie, ako sú strúhanka, parmezán alebo rôzne druhy korenia. Tým vytvoríte vrstvu syrového cesta s jedinečnou chuťou a textúrou.

Pri vyprážaní kuracích rezňov je výber správneho oleja dôležitý. Rastlinné oleje, ako slnečnicový alebo iné oleje vhodné na vyprážanie pri vysokých teplotách, sú ideálne. Dôležitá je aj teplota oleja – optimálna sa pohybuje medzi 175 a 190°C. Príliš studený olej môže spôsobiť, že cesto sa nasiakne olejom, zatiaľ čo príliš horúci olej môže spôsobiť prepečenie vonkajšej vrstvy a nedopečenie vnútorného mäsa.

Pre zdravšiu alternatívu môžete kuracie rezne namiesto vyprážania upiecť v rúre. Stačí potrieť cesto olejom a pečieme na vymastenom plechu. Pri servírovaní kuracích rezňov môžete experimentovať s prílohami. Okrem tradičných zemiakov alebo ryže môžete pridať zeleninový šalát a rôzne omáčky, čím vytvoríte vyvážený a chutný pokrm plný pestrosti.

Tipy na cestíčka

Pri príprave kuracích rezňov je samotný recept dôležitý, ale ešte viac môže obohatiť váš kuchársky zážitok kreatívne pridávanie rôznych ingrediencií do cestíčka. Tieto jednoduché tipy môžu spraviť váš pokrm ešte chutnejším a zaujímavejším. Okrem toho, experimentovanie s rôznymi prvkami v cestíčku vám otvára priestor pre osobnú kuchársku invenciu.

  1. Ovsené vločky pre zdravší nádych: Do cestíčka môžete pridať ovsené vločky, ktoré nielen pridajú textúru, ale aj zvýšia obsah vlákniny a dodajú jedlu zdravší charakter.

  2. Kombinácia s orechmi a bylinkami: Experimentujte s pridaním nasekaných orechov do cestíčka a pridajte čerstvé bylinky ako petržlen či bazalku. Tieto ingrediencie dodajú rezňom zaujímavú chuťovú dimenziu.

  3. Parmezánový obal: Vylepšite cesto pridaním nastrúhaného parmezánu. Tento syr pridá krehkosť a bohatú chuť do každého kúsku.

  4. Cesto s koreňovou zeleninou: Vmixujte do cesta na rezne kúsky mrkvy, petržlenu alebo inej koreňovej zeleniny. Okrem chuti pridáte aj vitamíny a farbu.

  5. Kurkuma pre farbu a vôňu: Príprava cesta s pridaním kurkumy nielenže pridá exotickú farbu, ale tiež príjemnú vôňu. Zároveň má kurkuma aj rôzne zdravotné výhody.

  6. Kyslá smotana na jemnosť: Do cesta môžete pridať kyslú smotanu, ktorá zjemní textúru mäsa a pridá mu krémový nádych.

  7. Med a horčica pre kontrast: Vytvorte unikátny chuťový kontrast pridaním medu a horčice do cestíčka. Táto kombinácia dodá rezňom sladko-kyslú chuť.

Pri výbere cestíčka na kuracie rezy môžete svojej kreativite dodať priestor. Pridávaním ovsených vločiek, orechov, bylín alebo dokonca kurkumy môžete zlepšiť chuť, textúru a vzhľad vášho jedla. Experimentujte, kombinujte a objavujte nové spôsoby, ako spraviť kuracie rezne nezabudnuteľnými. Vaša kuchyňa sa môže stať miestom, kde každý pokrm je malým umeleckým dielom plným vkusu a zaujímavých kombinácií.

Pripravte si s nami aj najlepší černohorský rezeň, klasické rezne, šťavnaté bravčové rezne, obrátené rezne alebo kuracie nugetky. K rezňom sa výborne hodí aj klasický zemiakový šalát. Skúste aj náš recept na kuracie Cordon Bleu v cestíčku.

Teraz si ale poďme pripraviť syrové cestíčko na kuracie rezne. 

Ingrediencie

  • 2 ks kuracie prsia,
  • 5 ks vajcia,
  • 1 ks jarná cibuľka,
  • 1 ks plná hrsť nastrúhaného syra (druh podľa obľuby),
  • 1 PL sójová omáčka,
  • 2 PL solamyl,
  • 1 ČL mletá červená paprika,
  • 3 PL maslo (alebo bravčová masť, olej),
  • mleté čierne korenie, soľ – podľa chuti

Postup receptu

1Kuracie prsia narežeme na pásiky, tvrdý syr nastrúhame na hrubo a jarnú cibuľku nakrájame nadrobno.

Pripravíme ingrediencie. Foto - Denča

2

Vajíčka rozšľaháme, pridáme korenie, solamyl, sójovú omáčku a cibuľku a všetko zmiešame. Necháme odstáť pár minút. Následne pridáme syr a kuracie kúsky, poriadne premiešame a necháme odstáť v chladničke hodinu, poprípade to necháme odstáť v chladničke aj na noc. 

Namarinadujeme. Foto - Denča

3

Na panvici rozohrejeme bravčovú masť alebo olej, naberačkou naberieme mäso a vytvoríme rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlatista.

Osmažíme. Foto - Denča

4

Hotové rezne v syrovom cestíčku podávame so šalátom, ryžou alebo zemiakmi. Syrové cestíčko je jednoducho topka!

Podávame. Foto - Denča

Veríme, že vám budú kuracie rezne v syrovom cestíčku chutiť, dobrú chuť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na chutné cestíčko na černohorský rezeň

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu