61x hlasované

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 45 minút
Počet porcií: 4

Fantastický recept na šťavnaté kuracie rezne v cestíčku so syrom. Pripraviť si ich môžete buď na panvici alebo v rúre a navyše veľmi jednoducho. Naučte sa ich robiť tak, aby chutili dokonale a presne podľa vašich predstáv. Recept na kuracie rezne v cestíčku so syrom podľa portálu Chutné recepty.

Kuracie rezne v cestíčku

Pripraviť si kuracie rezne v cestíčku môže byť niekedy zradné, najmä ak ide o kuracie prsia. Ak cestíčko správne nedochutíte, môže byť málo výrazné. My vám ponúkame recept, vďaka ktorému si pripravíte rezne v syrovom cestíčku presne podľa vašich predstáv. Stačí naozaj iba pár prísad a výsledok bude pozitívne prekvapujúci. Kuracie rezne v cestíčku sú totiž istota, s ktorou uspejete u malých, ale aj veľkých hladošov. 

Cestíčko na kuracie rezne môže byť vyrobené z rôznych surovín. Tradične sa používa múka zmiešaná so žĺtkom, ale existujú aj alternatívy, ako napríklad cestíčko z celých vajec (ako v našom recepte), ovsených vločiek, strúhanky, kuskusu alebo dokonca z mandľových alebo kokosových vločiek pre bezlepkovú variantu. Pred namáčaním kuracích rezňov do cestíčka ich môžete jemne potrieť soľou, korením alebo bylinkami. To pridá rezňom viac chuti a aromatických vôní.

Ak sa rozhodnete rezne smažiť na oleji namiesto pečenia v rúre, po smažení kuracích rezňov ich nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku alebo na rošte. Tým sa odstráni nadbytočný olej a rezne budú menej tučné. Kuracie rezne v cestíčku sú vynikajúce ako hlavné jedlo, ale môžu sa podávať aj v sendviči so šalátom alebo ako súčasť rôznych jedál, napríklad s ryžou, zemiakovým šalátom alebo hranolkami.

Ak vám zostane niekoľko kuracích rezňov, môžete ich skladovať v chladničke. Pred skladovaním ich nechajte vychladnúť a uchovávajte v nádobe s pokrievkou. Kuracie rezne v cestíčku by sa mali skonzumovať do dvoch dní.

Rezne

Samotný termín „rezne“ môže mať rôzne významy v závislosti od kultúry a kuchynských tradícií. Všeobecne sa však dá povedať, že „rezne“ sú plátky mäsa, ktoré môžu byť z rôznych druhov mäsa a pripravené rôznymi spôsobmi. Tu sú niektoré základné informácie o rezňoch:

  1. Typy mäsa: Rezne sa najčastejšie pripravujú z kuracieho mäsa, bravčového mäsa, hovädzieho mäsa alebo teľacieho mäsa. Každý druh mäsa má svoje charakteristické chute a textúru. Výber mäsa je len na vás a vašich chuťových či zdravotných preferenciách.

  2. Príprava mäsa: Mäso sa pred prípravou rezňov najčastejšie očistí, nakrája na plátky a potom jemne naklepe, aby sa získala rovnomerná hrúbka. To pomáha zjemniť mäso a uľahčuje rovnomerné smaženie alebo pečenie.

  3. Rôzne spôsoby prípravy: Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť rezne. Medzi najobľúbenejšie patria:

    • Rezne v cestíčku: Mäso sa obalí v cestíčku (zvyčajne múka, vajcia, strúhanka) a potom sa opraží vo vyhriatom oleji.
    • Plnené rezne: Mäso sa nareže na tenké plátky, plní sa šunkou, syrom, zeleninou a zroluje sa do rolády. Potom sa zvyčajne opražia na panvici alebo opekajú v rúre. Čo sa týka plnených rezňov, napríklad cordon bleu je veľmi obľúbený.
    • Prírodné rezne: Mäso sa varí v osolenej vode alebo vývare, čo dáva mäsu jemnú a vláčnu textúru.
  4. Podávanie: Rezne sa môžu podávať ako samostatné jedlo alebo s prílohou, ako napríklad zemiakmi, ryžou, cestovinami, hranolkami alebo šalátmi. V závislosti od kultúrnych vplyvov a tradícií sa môžu rezne podávať rôznymi spôsobmi.

  5. Populárne jedlá: Rezne sú súčasťou mnohých klasických jedál z rôznych kuchýň sveta. Medzi najznámejšie patrí rakúske jedlo „Wiener Schnitzel,“ talianske „Scaloppine,“ japonské „Tonkatsu“ a česká „Svíčková na smetaně.“

Rezne sú významnou súčasťou mnohých kulinárskych tradícií a môžu sa pripravovať rôznymi spôsobmi podľa regionálneho vkusu a preferencií. Ich jednoduchá príprava a vynikajúca chuť ich robia obľúbeným jedlom pre mnoho ľudí.

Kuracie rezne v cestíčku sú najlepšie, ale vyskúšajte si pripraviť napríklad aj bravčové rezne alebo ten najlepší recept na rezne. Skúste aj náš recept na kurací wrap.

Ingrediencie: kuracie rezne v cestíčku

Postup receptu

Najprv je najlepšie si pripraviť cestíčko. Pripravíme si ho tak, že zmiešame múku s mliekom a vajíčkami. Zmes dochutíme soľou, pridáme aj oregano a jemne nastrúhaný cesnak

Pripravíme si cestíčko. Foto - Slávka

2Do tejto zmesi následne vložíme mäso, ktoré sme si nakrájali na plátky. Mäso môžete vopred osoliť podľa chuti. Tieto plátky nie je potrebné naklepávať, ako ste zvyknutí pri rezňoch.

Obalíme mäso. Foto - Slávka

3

Každý plátok mäsa ešte následne obalíme v strúhanom syre a naukladáme na naolejovaný plech. Ak chcete rezne vyprážať, uložte si ich na tanier alebo na plech a vyprážajte na panvici.

Obalíme v syre. Foto - Slávka

4

Kuracie rezne pečieme asi 45 minút na 180°C, pričom rezne môžete zhruba v polovici pečenia obrátiť na druhú stranu. Ak rezne pečiete v rúre, je to určite zdravšia verzia tých klasických vyprážaných rezňov. Po upečení vytiahneme a servírujeme s prílohou podľa chuti. Najviac sa hodí zemiaková kaša, ryža alebo klasický zemiakový šalát

Pečieme. Foto - Slávka

Kuracie rezne v syrovom cestíčku sú hotové a my vám prajeme dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept webu Ženy v meste na obrátené rezne pečené v rúre. Vyskúšajte aj našu tradičnú marinádu na pečené kuracie stehná.

Videorecept 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu