5/5 - (10 votes)

 
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 50 minút
Počet porcií: 8
 

Tradičná hubová polievka podľa overeného receptu je skvelá. Prekvapte tentokrát vaše babičky vy a pripravte hubovú polievku podľa jednoduchého fotopostupu od chutnerecepty.sk. Spokojnosť zaručená!

Hubová polievka s gnocchi

Niektorí si hubovú polievku spájame s tradičným nedeľným obedom, iní dokonca so štedrým večerom. Patrí medzi veľmi obľúbené polievky, práve vďaka skvelej chuti a obrovskému množstvu vitamínov, ktoré obsahuje.

Nechajte vôňu sušených hríbov niesť sa vašou kuchyňou a pripravte si z nich fantastickú polievku ešte dnes! Ak máte hríbov doma viac než dosť, nebojte sa ich všetky pridať do polievky. Pridá to na jej kvalite a nebudete dokonca potrebovať ani bujón na dochutenie.

Máte pochybnosti či polievka vyjde presne tak, ako keby ju pripravovala babička? Žiadne strachy! Na porovnanie vám odporúčame podobný recept na kulajdu, tentokrát zo ženského webu Ženy v meste. Takýmto spôsobom si z vašej polievky dá každý dupľu.

Okrem hubovej polievky patrí momentálne medzi obľúbené aj Hokkaido polievka. Vyskúšajte si ju pripraviť podľa portálu Dobrá kuchyňa.

Ingrediencie na polievku

(8 porcií)

  • 2000 ml voda,
  • 1 ks mrkva,
  • 1 ks petržlen,
  • 1/4 zeler,
  • 60 g sušené hríby,
  • 1 ks cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 PL tuk,
  • 1 ks bujón (ak nemáte dostatok húb),
  • 1/2 ČL soľ,
  • Nové korenie (5 guličiek),
  • Celý čierny peper (5 guličiek),
  • Rasca (podľa chuti),

Gnocchi:

  • 2 ks vajcia,
  • 4 PL hrubá múka,
  • Soľ (podľa chuti),
  • 1 PL voda

Jednoduchý postup receptu na hubovú polievku s gnocchi

1Hríby na pol hodinu namočíme do vody, scedíme a uvaríme domäkka vo vode s korením (cca 20 minút na miernom ohni).

Hríby namočíme a varíme. Foto - Kristýna

2Všetku zeleninu očistíme. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Mrkvu, petržlen a zeler zase na kocky.

Nakrájame si zeleninu. Foto - Kristýna

3Na tuku orestujeme cibuľu s cesnakom do sklovita, až potom pridáme nakrájanú zeleninu. Restujeme cca 4 minúty. Potom zeleninu pridáme k vode s hríbami a korením. Ak treba, použijeme aj bujón. Varíme do polomäkka cca 25 minút.

Zeleninu restujeme na tuku. Foto - Kristýna

4Kým sa nám varí zelenina, pripravíme si gnocchi. Rozšľaháme vajíčka s múkou, pridáme trošku soli a vodu. Cez sitko na cestoviny postupne pridávame aj samotné gnocchi, ktoré ešte varíme ďalších 5 minút.

Príprava gnocchi. Foto - Kristýna

5Nakoniec pridáme soľ podľa potreby. Keď je polievka hotová, môžeme k nej pridať ešte nadrobno nakrájaný petržlen. Ďalej už zdobíme podľa preferencií.

Hotovú polievku dochutíme a zdobíme. Foto - Kristýna

Hotovo! Prajeme vám aj babičkám dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš overený recept na kurací vývar.

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu