4.5/5 - (26 votes)
 
Čas prípravy: 5 min
Pečenie: 15 min
Pripravené za: 20 min
 

Pripraviť si doma chrumkavé zemiakové hranolky rozhodne stojí za to. Vychutnáte si ich dokonale napríklad s hamburgerom alebo len tak s trochou soli či majonézy alebo tatárskej omáčky.

Zemiakové hranolky

Nie je zrejme podobne rozšírené jedlo ako sú zemiakové hranolky. Môžu za to určite reťazce rýchleho občerstvenia, ktoré ich priniesli na všetky kontinenty. Občas však netušíte, čo sa v nich skrýva. Podobne je to aj pri mrazených hranolkách. Hoci už dnes musia spĺňať náročné štandardy, chuť je občas na zamyslenie.

Takže odteraz už žiaden fastfood ani polotovar z mraziaku. Pripravte si s webom chutnérecepty.sk chrumkavé domáce hranolky zo zemiakov podľa nášho receptu sami doma.

Máme ich pre vás čerstvé, voňavé a chrumkavé. Obľúbená príloha sa dá pripraviť na veľa spôsobov, no asi najdôležitejšie je, aby boli chrumkavé.

Často doma kuchári a kuchárky dospejú k záveru, že ich hranolky nie sú dostatočne krehké a zároveň nechrumkajú pod zubami, ak sa nejedia hneď.

Chrumkavé hranolky zo zemiakov

Preto možno radšej siahnu aj po mrazených náhradách. Skvelej chuti domácich hranolčekov sa však nič nevyrovná. Treba poznať pár trikov a budete si ich od začiatku až do konca pripravovať doma sami.

Zemiaky môžu byť dobré varené alebo pečené. Ich skvelá chuť sa však ešte viac vyvinie, ak ich nakrájame na tenké, asi centimetrové hranolčeky a posmažíme ich v oleji. Na vrch len trochu soli a môžeme zjesť.

Zemiakové hranolky sa hodia takmer vždy, k obedu, k hamburgeru, rezňu, vyprážanému syru alebo len tak s tatárskou omáčkou, majonézou či kečupom. Alebo vyskúšajte tento recept na vyprážaný syr so šunkou.

Ingrediencie na prípravu hranolkov

Postup receptu na zemiakové hranolky

1Očistíme si zemiaky a nakrájame ich na hrubšie hranolčeky.

 

Zemiakové hranolky.

 

2

Ponoríme ich do vody na asi 30 minút a dôkladne ich na papierovom obrúsku vysušíme.

 

Zemiakové hranolky. Foto - Slávka

 

3Smažíme ponorené v oleji zhruba 2 až 3 minúty. Vyberieme a necháme odkvapkať a vychladnúť.

 

Zemiakové hranolky. Foto - Slávka

 

4Rozpálime dostatok oleja a hranolky dosmažíme do zlatista.

 

Zemiakové hranolky. Foto - Slávka

Dobrú chuť. Vychutnajte si doma svoje vlastné zemiakové hranolky. A vyskúšajte aj náš recept na pečené mäsové guľky.

Video ako si doma pripraviť zemiakové hranolky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu