Skvelý zelerový šalát s ananásom je jednoduchý a osviežujúci šalát, ktorý sa často podáva ako príloha k hlavnému jedlu. Dokonale si náde svoje miesto aj ako zdravé a chutné predjedlo. Vyskúšajte overenú inšpiráciu webu chutné recepty.
Zelerový šalát
Tento šalát sa pripravuje zo zaváraného zeleru a ananásu, ktoré sa obohatia o ďalšie zložky podľa chuti.
Šaláty chutia fantasticky nielen počas oslavy, ale aj vo všedný deň. Zelerový šalát s ananásom má nielen výbornú chuť, ale aj jeho príprava je nenáročná a rýchla. Vyskúšali ste už náš recept a pochutili ste si? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.
Na prípravu je zelerový šalát s ananásom veľmi jednoduchý, ale výsledok je skvelý. Veľmi dobre sa dá využiť ako chutná príloha k mäsu alebo rybám pri obede. Ananás dodá šalátu sladkú chuť a zeler pridá úžasnú, osviežujúcu chuť.
Zeler je zaujímavou zeleninou z mnohých dôvodov. Je bohatý na vitamíny a minerály, ako sú vitamín C, vitamín K, draslík a vláknina. Tiež obsahuje niektoré stopové prvky, ako sú železo a zinok.
Obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením a prispievajú k prevencii mnohých ochorení. Vláknina obsiahnutá v zelere pomáha udržiavať zdravie tráviaceho systému a reguluje trávenie. Niektoré zložky v zelere pomáhajú rozširovať cievy a znižovať krvný tlak.
Nehovoriac, že jeho využitie v kuchyni je naozaj všestranné. Pripravte si s ním napríklad dokonalý kurací vývar, alebo tradičnú sviečkovú omáčku.
Určite ale vyskúšajte aj pečeného lososa, alebo aj recept na šopský šalát s balkánskym syrom. Alebo recept na cestovinový šalát s majonézou či mrkvový šalát s jablkami. Vyskúšajte aj náš jogurtový dresing na šalát. Vyskúšajte aj náš recept na šošovicový šalát.
Ingrediencie
- 1 sterilizovaný zeler (320 g),
- 150 g dusená šunka,
- 1 sterilizovaný ananás (stredná veľkosť),
- pór (cca 10 cm),
- 1 sterilizovaná kukurica (stredná veľkosť),
- 150 g tvrdý syr,
- 3 ks vajcia (nemusia byť),
- 500 ml hustý biely jogurt,
- na ochutenie: soľ, mleté čierne korenie,
Postup receptu na zelerový šalát s ananásom
1Príprava zelerového šalátu s ananásom je jednoduchá a rýchla. Vajcia uvaríme natvrdo. Vychladené ich pretlačíme cez sitko. Sterelizovaný zeler, kukuricu a ananás scedíme. Ananás nakrájame na menšie kúsky, šunku, syr a pór na tenké rezančeky.
2Všetky suroviny pridáme do väčšej misky, zalejeme ich jogurtom a premiešame. Dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Na záver ho necháme zachladiť aspoň na jednu hodinu v chladničke, najlepšie cez noc, aby prešli všetky chute.
Dobrú chuť. Pripravte si skvelý zelerový šalát aj podľa nášho videoreceptu.
Tip na záver: Ak obľubujete majonézové šaláty, jogurt nahraďte majonézou alebo tatárskou omáčkou. A samozrejme, bude ťažšie stráviteľný, a aj kalorickejší.
Dobrú chuť.