16x hlasované

 
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 6-8
 

Skvelý zelerový šalát s ananásom je jednoduchý a osviežujúci šalát, ktorý sa často podáva ako príloha k hlavnému jedlu. Dokonale si náde svoje miesto aj ako zdravé a chutné predjedlo. Vyskúšajte overenú inšpiráciu webu chutné recepty.

Zelerový šalát

Tento šalát sa pripravuje zo zaváraného zeleru a ananásu, ktoré sa obohatia o ďalšie zložky podľa chuti.

Šaláty chutia fantasticky nielen počas oslavy, ale aj vo všedný deň. Zelerový šalát s ananásom má nielen výbornú chuť, ale aj jeho príprava je nenáročná a rýchla. Vyskúšali ste už náš recept a pochutili ste si? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.

Na prípravu je zelerový šalát s ananásom veľmi jednoduchý, ale výsledok je skvelý. Veľmi dobre sa dá využiť ako chutná príloha k mäsu alebo rybám pri obede. Ananás dodá šalátu sladkú chuť a zeler pridá úžasnú, osviežujúcu chuť.

Zeler je zaujímavou zeleninou z mnohých dôvodov. Je bohatý na vitamíny a minerály, ako sú vitamín C, vitamín K, draslík a vláknina. Tiež obsahuje niektoré stopové prvky, ako sú železo a zinok.

Obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením a prispievajú k prevencii mnohých ochorení. Vláknina obsiahnutá v zelere pomáha udržiavať zdravie tráviaceho systému a reguluje trávenie. Niektoré zložky v zelere pomáhajú rozširovať cievy a znižovať krvný tlak.

Nehovoriac, že jeho využitie v kuchyni je naozaj všestranné. Pripravte si s ním napríklad dokonalý kurací vývar, alebo tradičnú sviečkovú omáčku.

Určite ale vyskúšajte aj pečeného lososa, alebo aj recept na šopský šalát s balkánskym syrom. Alebo recept na cestovinový šalát s majonézou či mrkvový šalát s jablkami. Vyskúšajte aj náš jogurtový dresing na šalát. Vyskúšajte aj náš recept na šošovicový šalát.

Ingrediencie

  • 1 sterilizovaný zeler (320 g),
  • 150 g dusená šunka,
  • 1 sterilizovaný ananás (stredná veľkosť),
  • pór (cca 10 cm),
  • 1 sterilizovaná kukurica (stredná veľkosť),
  • 150 g tvrdý syr,
  • 3 ks vajcia (nemusia byť),
  • 500 ml hustý biely jogurt,
  • na ochutenie: soľ, mleté čierne korenie,

Postup receptu na zelerový šalát s ananásom

1Príprava zelerového šalátu s ananásom je jednoduchá a rýchla. Vajcia uvaríme natvrdo. Vychladené ich pretlačíme cez sitko. Sterelizovaný zeler, kukuricu a ananás scedíme. Ananás nakrájame na menšie kúsky, šunku, syr a pór na tenké rezančeky.

Vajcia uvarené na tvrdo pretlačíme cez sitko a ostatné ingrediencie nakrájame na rezančeky, Foto - Nela

2Všetky suroviny pridáme do väčšej misky, zalejeme ich jogurtom a premiešame. Dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Na záver ho necháme zachladiť aspoň na jednu hodinu v chladničke, najlepšie cez noc, aby prešli všetky chute.

Pridáme jogurt a dochutíme korením podľa potreby, Foto - Nela3

Dobrú chuť. Pripravte si skvelý zelerový šalát aj podľa nášho videoreceptu.

Tip na záver: Ak obľubujete majonézové šaláty, jogurt nahraďte majonézou alebo tatárskou omáčkou. A samozrejme, bude ťažšie stráviteľný, a aj kalorickejší.

Môžeme pridať majonézu alebo tatarskú omáčku, Foto - Nela

Dobrú chuť.

Videorecept zelerového šalátu s ananásom

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu