1x hlasované
Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 15 minút
Počet porcií: 2
 

Najjednoduchšia tarhoňa, ktorá sa nebude lepiť, ale bude presne podľa vašich predstáv. Vyskúšajte náš recept na tarhoňu, ktorá sa hodí k mnohým jedlám a výborne ich dopĺňa. Ak sa jej prípravy bojíte, tak nemusíte, pretože recept portálu Chutné recepty je naozaj podrobný a vďaka nemu to zvládnete ľavou zadnou.

Najjednoduchšia tarhoňa

Tarhoňu si viete pripraviť naozaj veľmi jednoducho a ak budete variť podľa nášho receptu, nemáte sa čoho báť. Najjednoduchšia tarhoňa je tá, ktorá sa nelepí. Zlepená tarhoňa sa síce dá zjesť, ale už to nie je ono. Preto si ju pripravme spolu podľa nášho podrobného receptu krok po kroku. Uvidíte, že neoľutujete a uvaríte si tarhoňu presne podľa svojich predstáv. 

Tarhoňa je tradičný druh cestovín, ktorý má svoje korene v oblasti Stredozemného mora. Tvar a štruktúra tarhone umožňujú výbornú absorpciu omáčok a prísad, čo z nej robí vynikajúceho spoločníka pre rôzne druhy omáčok. Tarhoňa môže byť pripravená z rôznych ingrediencií, ako sú vajíčka, múka a voda, čo z nej robí výživný pokrm s bohatou chuťou.

Okrem svojich gastronomických kvalít je tarhoňa zaujímavá aj z hľadiska histórie. Tradične sa vyrábala ručne, no dnes sa často vyrába aj priemyselne. Proces výroby zahŕňa miešanie ingrediencií, valcovanie a následné sušenie. Najjednoduchšia tarhoňa je vytvorená s láskou a starostlivosťou, aby zachovala autentický charakter tohto jedinečného cestovinového druhu.

Je dôležité si uvedomiť, že tarhoňa nie je len skvelým spoločníkom k omáčkam, ale môže byť tiež skvelým zdrojom živín. Obsahuje esenciálne vitamíny a minerály, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu. Takže, ak hľadáte nový a zaujímavý spôsob, ako obohatiť svoje jedlá, najjednoduchšia tarhoňa je skvelou voľbou. Okúste rôzne varianty, experimentujte s omáčkami a nechajte sa uniesť chuťovým dobrodružstvom tejto tradičnej cestoviny.

Tipy na jedlá s tarhoňou 

Tarhoňa, jedinečná a špeciálna cestovina, má svoj pôvod v Stredozemí a ponúka nekonečné možnosti v kuchyni. S jej širokým valcovitým tvarom a schopnosťou výborne absorbovať chute omáčok a prísad, sa stala obľúbeným základom pre rôzne kulinárske kreácie. Teraz sa pozrieme na niekoľko nápadov, ako túto výnimočnú cestovinu začleniť do vášho jedálnička, a to bez konkrétnych receptov, len s jednoduchými tipmi na inšpiráciu.

  1. Tarhoňa s paradajkovým pestom: Skombinujte tarhoňu s domácim paradajkovým pestom pre osviežujúce a lahodné jedlo plné prírodných chutí. Paradajkové pesto pridáva tarhoni pikantný nádych, zatiaľ čo tarhoňa absorbuje výnimočné arómy.

  2. Grilovaná zelenina s tarhoňou: Doprajte si zdravý obed s grilovanou zeleninou a tarhoňou. Tarhoňa poslúži ako skvelý spoločník k pestrej palete grilovanej papriky, cukety a baklažánu, vytvárajúc kontrast v štruktúre a chuti.

  3. Kuracia polievka s tarhoňou: Oživte svoju obľúbenú kuraciu polievku pridaním tarhone. Táto jednoduchá úprava pridáva do polievky textúru a robustnú chuť, čo robí z tradičnej polievky niečo mimoriadne chutné.

  4. Šalát s tarhoňou a feta syrom: Pre zdravý letný obed skombinujte tarhoňu so šalátom a feta syrom. Tarhoňa pridáva do šalátu nezvyčajnú štruktúru a dodáva jedinečnú chuť, čo robí z tohto jedla lahodný zážitok.

  5. Špenátové rizoto: Vytvorte rizoto so špenátom a tarhoňou pre bohaté a plné jedlo. Tarhoňa dopĺňa špenátovú chuť a vytvára jedinečnú kombináciu, ktorá osloví aj tých najnáročnejších gurmánov.

Tarhoňa je výnimočná cestovina, ktorá sa ľahko prispôsobuje rôznym chuťovým kombináciám, čím umožňuje varenie rôznorodých a lahodných jedál. S tarhoňou si môžete tiež pripraviť napríklad aj bravčové soté so zeleninou, kuracie rezne na prírodno, kuracie soté, dusené bravčové s hlivou alebo hovädzie ragú na mrkve. Skúste aj recept na tarhoňu v rúre.

Ingrediencie

  • 300 ml voda,
  • 200 g tarhoňa,
  • 1 ČL soľ,
  • 2 PL olej

Postup receptu

1

Na prípravu skvelej prílohy potrebujeme tarhoňu, vriacu vodu v pomere 1:1.5, soľ a olej.

Pripravíme ingrediencie. Foto - Denča

2

Tarhoňu nasypeme do hrnca a na sucho ju pražíme do zhnednutia. Miešame, aby sa nepripálila.

Opražíme tarhoňu. Foto - Denča

3

Keď je tarhoňa hnedá, zalejeme ju vriacou vodou, osolíme a prilejeme olej. Tarhoňu premiešame, dáme na slabší plameň, prikryjeme a necháme variť približne 15 minút. Potom ju odstavíme zo sporáka a necháme prikrytú ďalších 15 minút.

Tarhoňa. Foto - Denča

4

Najjednoduchšia tarhoňa je úžasná k mäsu s omáčkou, ale aj so zeleninou a mozzarellou.

Podávame. Foto - Denča

Veríme, že sa vám tá najjednoduchšia tarhoňa podarila, dobrú chuť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na jednoduché zeleninové rizoto s tarhoňou

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu