44x hlasované

Čas prípravy: 50 minút
Čas varenia: 30 minút
Počet porcií: 4

Pripravte si kuracie rezne v zdravšej verzii – na prírodno. Kuracie mäso je istota, chutí každému. Skúste tieto kuracie rezne na prírodno, ktoré sú ľahšou verziou tých klasických rezňov. 

Kuracie rezne na prírodno

Tento recept je skvelý vďaka svojej jednoduchosti. Obsahuje minimum ingrediencií a veľmi dobre chutí. Bude vám stačiť iba kuracie mäsko (prsia), trochu múky, cibuľka, k tomu zelenina a ľahší obed či večeru máte hotovú raz-dva. Určite si na nich pochutí celá rodina.

Kuracie rezne na prírodno môžu byť zdravou voľbou, pretože neobsahujú mastné obaly ani žiadne iné prísady často prítomné v hotových výrobkoch. Kuracie mäso je bohatým zdrojom bielkovín a obsahuje aj niektoré vitamíny a minerály. Pri príprave kuracích rezňov na prírodno je dôležité vybrať kvalitné kuracie mäso a minimalizovať použitie oleja alebo tuku. Používanie rastlinného oleja, ako napríklad olivového oleja, môže prispieť k zdravšiemu spôsobu prípravy.

Pripraviť si ich môžete na obed či večeru. Sú jednoduché na prípravu a poskytujú zdravé mäsové proteíny. Kuracie rezne na prírodno môžete podávať spolu s prílohami ako zeleninový šalát, varenou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo hnedou ryžou. Skvelo sa k ním hodí aj zemiaková kaša alebo tarhoňa

Kuracie mäso je taktiež veľmi dôležité zaradiť do jedálnička. Je bohaté na bielkoviny, ktoré sú dôležité pre rast, opravu a udržanie svalov, ako aj pre výrobu enzýmov a hormónov v tele. Obsahuje dôležité vitamíny a minerály, vrátane vitamínu B3, vitamínu B6, vitamínu B12, selénu a zinočnatých železnatých zlúčenín. Tieto živiny sú dôležité pre správne fungovanie organizmu.

Kuracie rezne na prírodno patria k jedlám, ktoré si môžete pripraviť, keď si strážite kalórie. Ak sa príprava vykonáva správnym spôsobom s minimálnym množstvom oleja a použitím celozrnnej múky, kuracie rezne na prírodno môžu mať nižšiu kalorickú hodnotu ako ich vyprážané verzie. To môže byť výhodné pre tých, ktorí sa snažia udržať si zdravú váhu alebo dodržiavať nízko-kalorickú stravu.

Recepty z kuracieho mäsa

Kuracie mäso patrí medzi najviac konzumovaný druh mäsa. Niet sa čomu čudovať, pretože sa dá pripraviť na toľko rôznych spôsobov. Je výživné a veľmi všestranné. Prinášame vám pár tipov na tie najobľúbenejšie recepty z kuracieho mäsa, ktoré stoja za vyskúšanie:

  1. Kurací gyros: Kuracie mäso sa nakrája na tenké plátky a marinuje sa v zmesi jogurtu, olivového oleja, cesnaku a korení (napríklad oregano, bazalka, petržlen). Potom sa mäso opečie na panvici alebo grile a podáva sa v pečive s tzatziki, zeleninou a omáčkou.

  2. Kuracie kari: V tomto recepte sa kuracie kúsky opečú s cibuľou, zázvorom a cesnakom, a potom sa pridá kari pasta (alebo korenie) a kokosové mlieko. Jedlo sa dusí, kým je kuracie mäso uvarené a šťavnaté a dochutí sa bylinkami a korením.

  3. Kuracie kung pao: Kuracie mäso sa opečie spolu s arašidmi, paprikou a cibuľou v sladko-horkej omáčke. Podáva sa s ryžou alebo cestovinou.

  4. Kurací Caesar šalát: Na prípravu tohto klasického šalátu sa používa kuracie mäso grilované alebo pečené na panvici, ktoré sa podáva na listoch čerstvého rímskeho šalátu, spolu s krutónmi, parmezánom a Caesar dresingom.

  5. Kuracie krídelká: Jednoduchý recept, na prípravu ktorého naozaj nepotrebujete veľa. Najlepšie chutia v letnom období počas grilovačiek, ale pripraviť si ich viete v podstate kedykoľvek. 

Tieto recepty poskytujú iba malý pohľad na rôznorodosť jedál, ktoré sa dajú pripraviť z kuracieho mäsa. Kuracie mäso je veľmi prispôsobivé a môže byť súčasťou jedál z rôznych kuchynských tradícií a štýlov.

Máme pre vás recept aj na najlepšiu marinádu na kuracie mäso. Ale vyskúšajte aj recept na kuracie prsia so zeleninou.

Ingrediencie 

Postup receptu

Obaľovanie – Jemne naklepané a osolené mäso obalíme v múke. 

Obaľovanie v múke. Foto - Slávka

2Praženie – Mäso opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji a následne ho vyberieme na tanier bokom.

Praženie. Foto - Slávka

3

Cibuľový základ – Vo výpeku smažíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme k nej červenú papriku a vodu. 

Cibuľový základ. Foto - Slávka

4

Dusenie – Mäso vložíme späť k cibuli, pridáme zeleninu a dusíme, až kým nie je mäso mäkké. Podávať ho môžeme s ryžou, šťuchanými zemiakmi, tarhoňou, americkými zemiakmi, atď. Podávajte s tým, čo máte najradšej. Nech sa páči, kuracie rezne na prírodno.

Dusenie. Foto - Slávka

Kuracie rezne na prírodno sú hotové a my vám prajeme dobrú chuť. Máme pre vás tip na kuracie rezne v cestíčku so syrom podľa portálu Ženy v meste. Určite vyskúšajte aj ich recept na kurací Cordon Bleu v trojobale

Videorecept 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu