5/5 - (5 votes)
 
Čas prípravy: 10 min
Počet porcií: 4-5
 

Avokádová pomazánka ponúka zdravé raňajky, ktoré nepochybne stoja za vaše vyskúšanie. Inšpirujte sa našim receptom určite neoľutujete tento výber.

Avokádová pomazánka

Nátierky či pomazánky, skvelá dobrota na raňajky, desiatu, olovrant alebo aj samotnú večeru. Výborná avokádová pomazánka podľa webu chutnerecepty.sk je nielen chutná, ale ideálna aj pre naše zdravie.

Prečo práve avokádo? Zdravá pochúťka, ktorá sa už dnes dá pomerne jednoducho zohnať v našich supermarketoch, obsahuje množstvo zdravých tukov a veľa vlákniny. Nenachádza sa v nej žiaden cholesterol či sodík. Táto vitamínová bomba prospieva nielen srdcu, ale má aj silné antioxidačné účinky.

Avokádová nátierka je perfektným nápadom, najmä v kombinácií s čerstvým kváskovým chlebíkom alebo celozrnným pečivom. Takže neváhajte a zahrňte recepty z avokáda do svojho jedálnička. Omladzuje, napomáha štíhlej línii, našej pleti, nechtom aj vlasom. Jednoducho avokádová nátierka je nielen chutná, ale aj dokonale zdravá.

V poslednej dobe jednoznačne patrí medzi naše najobľúbenejšie. Nielen jednoduchosťou svojej prípravy, ale najmä chuťou. Je naozaj skvelá. Okrem avokádovej nátierky vám obohatí ráno aj oškvarková nátierka, alebo aj hokkaido pomazánka podľa portálu Ženy v meste.

Ingrediencie na avokádovú pomazánku

(na 4-5 porcií)

  • 2 ks väčšie zrelé avokádo,
  • 200 g smotanovej nátierky (žervé, neochutená Lučina),
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti),
  • Na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica, citrónová šťava

Postup receptu na najlepšiu avokádovú nátierku

1Zrelé avokádo dôkladne umyjeme. Následne ho osušíme, prerežeme, zbavíme kôstky a striedku jemne vydlabeme polievkovou lyžicou.

Príprava zrelého avokáda. Foto - Martina

2K avokádu pridáme smotanovú nátierku, roztlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti.

Pridáme ostatné ingrediencie. Foto - Martina

3Ponorným mixérom avokádovú pomazánku rozmixujeme do kašovitej konzistencie. A potom si ju dáme do chladničky zachladiť.

Pomazánku rozmixujeme a zachladíme. Foto - Martina

4Tip Dobrej kuchyne: Obľubujete si pripraviť na raňajky, alebo večeru pálivé pochutiny? Ak áno, pridajte si do tejto našej výbornej avokádovej nátierky nadrobno nakrájanú chilli papričku. Dodá na chuti skvelým spôsobom, určite to oceníte. Hotovo!

Podľa chuti pridáme avokádovej pomazánky chilli papričku. Foto - Martina

Videorecept na avokádovú pomazánku

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu