Čas prípravy: 5 minút
Čas pečenia: 20 minút
Počet porcií: 4
 

Výborné pečené kačacie prsia – chrumkavé a šťavnaté. Milovníci kačacieho mäsa si pochutnajú na tomto skvelom obede, ktorý si môžete pripraviť aj s červenou alebo klasickou kapustou. Kačacie prsia si totižto viete doma upiecť presne tak, aby chutili ako z reštaurácie. Skúste overený recept portálu Chutné recepty, neoľutujete. 

Pečené kačacie prsia

Kačacie mäsko je veľmi chutné a lahodné. Má svojich priaznivcov azda v každej rodine. Častokrát sa pripravuje práve s červenou alebo klasickou kapustou a k tomu parená knedľa. Pečené kačacie prsia sú pochúťka, ktorú musíte vyskúšať, ak ste ešte neskúsili. Chutné chrumkavé a šťavnaté mäsko je snom každého labužníka. Domáca lokša k tomu a budete mať doma hotové kačacie hody. Pripravme si spolu pečené kačacie prsia.

Pečené kačacie prsia predstavujú lahodný a elegantný pokrm, ktorý môže obohatiť váš jedálniček a zároveň poskytnúť skvelý zážitok pre vaše chuťové poháriky. Okrem samotného receptu existuje mnoho zaujímavých informácií o tomto lahodnom jedle, ktoré môžu potešiť nielen gurmánov, ale aj tých, ktorí si radi rozširujú obzory v kuchyni.

Prvým fascinujúcim aspektom je historický kontext kačacieho mäsa. Kačica ako potravina má bohatú históriu, ktorá siaha až do starovekých čias. V starovekom Egypte a v starovekom Ríme bolo kačacie mäso vysoko cenené a považované za delikatesu pre svoju jemnú textúru a výraznú chuť. Dnes je kačacie mäso stále považované za špeciálny pokrm a je častým hosťom na prestížnych stoloch po celom svete.

Ďalším dôležitým aspektom pri príprave pečených kačacích prs je správny výber kvalitných surovín. Väčšina kuchárov odporúča používať voľne žijúce kačky, pretože majú tendenciu mať chutnejšie mäso s jemnejšou textúrou. Kombinácia kvalitného mäsa a vhodných korenín môže vytvoriť skutočný kulinársky zážitok.

Pri pečení kačacích pŕs je dôležité zohľadniť aj správny postup, aby ste dosiahli optimálnu šťavnatosť a dochutenie mäsa. Prečítajte si o rôznych spôsoboch marinovania, korenenia a pečenia, ktoré môžu pridať jedinečnú chuť vášmu jedlu. Kačacie prsia majú vysoký obsah tuku, čo znamená, že sú náchylné k presušeniu. Sledujte odporúčané časy pečenia a nezabudnite na odpočinok mäsa pred podávaním.

Vychutnajte si túto lahodnú pochúťku a nebojte sa experimentovať s rôznymi variáciami, aby ste objavili svoj vlastný unikátny prístup k príprave pečených kačacích prs. Vaša kuchyňa sa tak môže stať miestom pre objavovanie nových chutí a kulinárskych dobrodružstiev, ako sú práve aj pečené kačacie prsia.

Pripravte si ku kačacím prsiam dusenú červenú kapustu, karlovarský alebo kysnutý knedlík. Poteší vás aj recept na maďarský guláš s knedľou, pečené kura v celku, pečené kuracie stehná, bravčovú panenku alebo hovädzie ragú

Kačacie mäso 

Kačacie mäso predstavuje výnimočný zdroj chutného a výživného jedla, s množstvom zaujímavých a užitočných charakteristík. Tu sú niektoré informácie, ktoré vám môžu pomôcť lepšie oceniť túto lahodnú pochúťku:

  1. Nutričná hodnota: Kačacie mäso je bohaté na živiny a má vysoký obsah bielkovín, železa, fosforu a vitamínov skupiny B. Taktiež je zdrojom zinku a selénu, ktoré sú dôležité pre správne fungovanie imunitného systému.
  2. Nízky obsah tuku: Voľne žijúce kačky majú tendenciu mať nízky obsah tuku v porovnaní s domácimi druhmi. To robí kačacie mäso atraktívnym pre tých, ktorí dbajú na nízky príjem tukov.
  3. Jemná textúra: Kačacie mäso je známe svojou jemnou a mäkkou textúrou, čo robí kačacie prsia obľúbeným výberom pre ľudí, ktorí preferujú mäso s delikátnou štruktúrou.
  4. Unikátna chuť: Chuť kačacieho mäsa je jedinečná a výrazná. Má výrazný, bohatý a niekedy divoký charakter, čo ho odlišuje od iných druhov hydiny.
  5. Všestrannosť: Kačacie mäso sa dá prípravou prispôsobiť rôznym kulinárskym štýlom a receptom. Môže byť grilované, pečené, dusené alebo pripravené v omáčkach a každý spôsob prípravy mu dodáva vlastnú špecifickú chuťovú dimenziu.
  6. Využitie v gastronómii: Kačacie mäso je častým hosťom v rôznych kuchyniach po celom svete. Je obľúbené v ázijskej kuchyni, francúzskych pokrmoch, ale aj v tradičných jedlách v mnohých ďalších kultúrach.
  7. Pôvod a história: Kačacie mäso má bohatú históriu a bolo konzumované už v starovekých civilizáciách. V starovekom Ríme a v starom Egypte bolo považované za lahôdku, a často bolo súčasťou hodov a slávností.

Vychutnajte si bohatú chuť a výživné vlastnosti kačacieho mäsa a nebojte sa experimentovať v kuchyni s rôznymi kreatívnymi receptami.

Teraz si poďme spolu pripraviť pečené kačacie prsia!

Ingrediencie

  • 3 – 4 ks kačacie prsia s kožou,
  • soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti

Postup receptu

1

Mäsko najprv umyjeme a osušíme. Kožu na kačacích prsiach narežeme šikmo, poprípade aj šachovnicovo. Dáme si však pozor na to, aby sme nezarezali do mäsa. Takto narezané prsia teraz okoreníme z oboch strán, pričom soľ a mleté čierne korenie pridávame podľa chuti. Rúru si predhrejeme na 200°C. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože kačacie prsia musia ísť do vyhriatej rúry.

Narežeme prsia. Foto - Nela

2Počas toho, ako sa nám rúra predhrieva, siahneme po kvalitnej panvici a položíme na ňu kačacie prsia na kožu (panvica musí byť studená, aby sa koža nepripiekla). Teraz zapneme sporák naplno a kačacie prsia opekáme 5 minút zo strany kože a 4 minúty zo strany mäska. 

Opečieme na panvici. Foto - Nela

3

Keď máme prsia opečené, preložíme ich na pekáč aj so šťavou, ktorú pri opekaní na panvici pustili. Na pekáč ich pokladáme kožou hore. V rozohriatej rúre sa budú piecť približne 10 minút, záleží to od veľkosti mäsa. Po 10 minútach ich skontrolujeme, nesmú byť totiž surové, ale mali by byť šťavnaté. Ak sú dobre upečené, tak máme hotovo. Pečené kačacie prsia sa môžu podávať.

Dáme do rúry. Foto - Nela

Tip na záver: Ak chceme mať kožu viac chrumkavú, po upečení pŕs v rúre ich ešte stranou kože opečieme na rozohriatej panvici. Bude chvíľku trvať, kým budú chrumkavé. Hotové pečené kačacie prsia necháme potom 5 minút postáť, aby mäso odležalo, a potom ho nakrájame na plátky. 

Pečené kačacie prsia sú hotové a my vám prajeme dobrú chuť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na poctivú zemiakovú knedľu. Pripravte si podľa nášho receptu aj najlepšiu kapustu ku kačke.

Videorecept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu