13x hlasované

 
Čas prípravy: 15 minút,
Čas varenia: 30 minút,
Počet porcií: 4,
 

Krémová polievka z medvedieho cesnaku je jednoduchá a dokonca je aj liečivá. Osvedčený recept polievky s medvedím cesnakom vám bude chutiť.

Polievka z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je naozaj zelený zázrak prírody. Objavuje sa hneď na jar a je plný živín a vitamínov. Pripravte si chutnú polievku z medvedieho cesnaku, ktorej príprava je úplne jednoduchá a na tanieri vyzerá skvele.

Polievky sú vynikajúcim spôsobom, ako získať potrebné živiny a udržať sa hydratovaný. Sú zároveň sýte a môžu pomôcť udržiavať zdravý životný štýl.

Táto skvelá polievka z medvedieho cesnaku je veľmi chutná a osviežujúca. Medvedí cesnak má silnú arómu a chuť podobnú cesnaku, ale je jemnejší a menej ostrý. Preto sa dobre hodí do polievky, ktorá je výbornou voľbou na ešte stále chladné jarné dni alebo ako zahrievajúca večera.

Polievka z medvedieho cesnaku urobí telu aj skvelú službu. Dajú sa ním napríklad liečiť: bolesti hlavy, poruchy trávenia a vylučovania, vysoký krvný tlak, vysokú hladinu cholesterolu, kašeľ, posilňuje imunitu, zlepšuje prietok krvi, má detoxikačné účinky, má protizápalové účinky.

Polievka z medvedieho cesnaku je dobrá pre svoju výživovú hodnotu, chuť a zdravotné výhody. Konzumácia tejto polievky je prospešná pre zdravie a pomôcť udržať zdravý životný štýl. Má vynikajúcu chuť a je zároveň nízkokalorická, čo z nej robí skvelú voľbu pre tých, ktorí chcú jesť zdravo a udržiavať si zdravú váhu.

Medvedí cesnak v polievke

Medvedí cesnak je plný živín a obsahuje množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálov. Jeho pravidelná konzumácia môže pomôcť posilniť imunitný systém a ochrániť telo pred rôznymi chorobami. Medvedí cesnak má výrazné čistiace účinky na organizmus a pomáha vylučovať toxíny a odpadové látky z tela. Polievka z medvedieho cesnaku môže pomôcť detoxikovať organizmus a zlepšiť trávenie.

Konzumácia polievky z medvedieho cesnaku ako predjedla môže pomôcť zmierniť hlad a tým znížiť celkový príjem kalórií počas hlavného jedla. Polievky môžu byť prospešné pre zdravie. Napríklad, zeleninové polievky obsahujú veľa antioxidantov a vlákniny, ktoré pomáhajú ochraňovať organizmus pred chorobami. Kostičková polievka môže obsahovať kolagén, ktorý môže pomôcť pri liečbe a prevencii ochorení kĺbov a kostí.

Niektoré druhy polievok, ako je napríklad kuracia polievka, môžu pomôcť pri prechladnutí a uľaviť od bolesti v krku. Presne rovnako je na tom aj polievka z medvedieho cesnaku. Listy tejto bylinky naviac obsahujú enzymy, ktoré pomáhajú tráviť jedlo a podporujú tráviaci systém.

Polievky obsahujú veľa vody a pomáhajú tak hydratácií organizmu. Konzumácia polievky môže pomôcť udržiavať správnu hladinu tekutín v tele. Je dôležité si uvedomiť, že aj keď je medvedí cesnak zdravý, môže spôsobiť alergickú reakciu u niektorých ľudí, takže by sa mal konzumovať s opatrnosťou.

Vyskúšajte aj recept na pesto z medvedieho cesnaku. Alebo ďalší recepty z medvedieho cesnaku na webe ženyvmeste.sk. Skúste aj recept na hokkaido polievku, alebo ten na demikát. Alebo aj polievku z medvedieho cesnaku bez smotany. Tu je zase pasta z medvedieho cesnaku.

Ingrediencie

  • 3 hrste medvedieho cesnaku,
  • plátok masla,
  • 1 ks menšia cibuľa,
  • 5 ks zemiakov strednej veľkosti,
  • 1 ks šľahačková smotana,
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, (vegeta),

Postup receptu na polievku z medvedieho cesnaku

1Medvedí cesnak si umyjeme, hrubšie stonky odrežeme, osušíme, nakrájame. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nastrúhame (strúhadlo na jablká). Cibuľku si nakrájame nadrobno.

Cibulku si pokrájame, Foto - Michal

2Cibuľu speníme na masle, pridáme nastrúhané zemiaky a nakrájaný medvedí cesnak, prilejeme vodu po okraj, aby zakryla zeleninu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou (výborná na kĺby), prípadne vegetou. Pod pokrievkou dusíme cca 10 minút (do   zmäknutia).

Cibuľu dusíme do zmäknutia, Foto - Michal

3Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dochutíme, prípadne zriedime mliekom. Ak sa nám zdá príliš riedka, zahustíme troškou solamylu rozmiešaného vo vode.

Polievku rozmixujeme mixérom, Foto - Michal

4Polievku z medvedieho cesnaku podávame s uvareným vajíčkom, slaninovým alebo salámovým čipsom, opečeným chlebíkom, čerstvým pečivom. Dozdobíme nakrájaným medvedím cesnakom.

Polievku dozdobíme podľa chuti, Foto - Michal

Hotovo! Dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na pečené zemiaky v rúre. Vyskúšajte aj dva jednoduché spôsoby ako naložiť medvedí cesnak. A tu je recept na krém z medvedieho cesnaku.

Videorecept na polievku z medvedieho cesnaku

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu