30x hlasované

 
Celková príprava: 45 minút
Čas pečenia: 8-10 minút (podľa potreby)
Počet porcií: 10
 

Linecké cesto od babičky je tradičné a pritom tak obľúbené. Tak si pripravte si tento fantastický recept v domácom prostredí a potešte každého člena vašej rodiny.

Linecké cesto od babičky

Malé kolieska zlepované džemom, voňajúce po vanilke. A prečo čakať na Vianoce či Veľkú Noc? Veď fantastické linecké cesto od babičky si teraz vďaka portálu chutnerecepty.sk môžete pripraviť rýchlo a jednoducho, za každej príležitosti. Hurá do pečenia!

Rovnako veľkou výhodou týchto koláčikov je, že vydržia naozaj dlhú dobu. A ak viete o nejakej slávnostnej udalosti či návšteve, ktorá na vás čaká v budúcnosti, pripravte sa na ňu už teraz! Linecké koláčiky si môžete nachystať v predstihu a uskladniť v dóze. Nič na tom nepokazíte!

A ak už ste skúšali aj iný recept na koláče z lineckého cesta, no nevyšiel, ako ste si na začiatku priali? Nič sa nedeje! Chutné recepty vám ponúkajú podobný recept na maslové linecké koláčiky, tentokrát podľa portálu Dobrá kuchyňa, ktorý vám zaručí lahodný výsledok. Skúste ho!

Okrem lineckých koláčikov vám odporúčame pozrieť aj recept na mini tortičky s mascarpone krémom podľa webu Ženy v meste.

Ingrediencie na koláčiky z lineckého cesta

(pre 10 osôb)

  • 750 g hladká múka špeciál (špaldová),
  • 500 g maslo (Hera),
  • 250 g práškový cukor,
  • 1 ks vanilínový cukor,
  • 3 ks žĺtky,
  • Nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra,

Na dozdobenie:

Postup receptu na najlepšie linecké cesto

1Do zmäknutého masla (Hera) si zapracujeme žĺtky. Potom pridáme práškový a vanilínový cukor a nastrúhanú kôru, ktorá koláčiky prevonia a dochutí, postupne pridávame aj múku. Teraz sa dostávame do bodu, kedy si môžeme vypracovať bochník, ktorý zabalíme do fólie. A následne necháme v chlade cca hodinu, môžeme však ponechať až do druhého dňa.

Vypracujeme si bochník. Foto - Nela

2Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a začneme vykrajovať rôzne tvary podľa preferencií. Potom na plech vystlaný papierom na pečenie si poukladáme vytvorené kúsky a pečieme pri teplote 180°C cca 8-10 minút podľa potreby.

Vykrojíme si tvary a následne pečieme. Foto - Nela

3Pečivo by malo byť svetlé s ružovkastými okrajmi. Hotové upečené koláčiky teraz môžeme začať plniť a zdobiť. Potom ich spájame s džemom / lekvárom, môžeme obaliť v práškovom cukre a na dozdobenie sa často využíva aj čokoládová poleva, cukrové guličky, strúhaný kokos či orechy. Výber je už celkom na vás!

Upečené koláče plníme a zdobíme. Foto - Nela

Už viete ako pripraviť linecké cesto! Nech sa aj vám koláčiky podaria! Alebo vyskúšajte náš recept na venčeky či makové linecké koláčiky.

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu