5/5 - (5 votes)
Čas prípravy: 80 min
Tepelná úprava: 25 min
Počet porcií: 5

Pizza štangle sú niekedy lepším nápadom ako samotná pizza. Skvelá dobrota k pivku alebo podávané len na zakusnutie pre neočakávanú návštevu. Pripravte si ich dnes s nami podľa chutnerecepty.sk.

Originál pizza štangle, taliansky recept

Čerstvé, chrumkavé, chuťovo úplne lahodné pizza štangle. Presne, ako sme na ne zvyknutí z rôznych podnikov. Pizzové štangle.

Ak sme vám práve spravili chute, nie je dôvod utekať pre ne do najbližšej reštaurácie. Vďaka tomuto receptu z webu chutnerecepty.sk si ich už viete pripraviť doma aj vy!

Pizzové štangle sú tým pravým výberom, keď vás odrazu prepadne hlad na niečo slané, no nie príliš sýte. Ide o naozaj jednoduchý a rýchly recept, pri ktorom je potrebné len počkať na správne nakysnuté cesto.

Pozrite si náš navrhovaný postup pri tomto recepte. Ukážeme vám, ako si v domácich podmienkach jednoducho nachystať originál talianske pizza štangle, o ktoré sa pobije celá rodina aj návšteva. Veľa šťastia! A čo k tomu cesnakovú polievku?

Okrem štanglí vám rovnako odporúčame aj originál recept na pizzové taštičky z portálu Ženy v meste.

Ingrediencie (na 5 porcií)

  • 500 g hladkej múky,
  • 1 sušené droždie,
  • 1 KL cukru,
  • 1 KL soli,
  • 50 ml mlieka,
  • 300 ml vody,
  • 4 PL olivového oleja

Na dressing: kyslá smotana, 21 PL olivového oleja, strúčiky cesnaku, soľ, rôzne bylinky.

Postup receptu na talianske pizza štangle

1Začneme kysnutím droždia. Sušené droždie nasypeme do vlažného mlieka, pridáme cukor.

Začneme kysnutím droždia. Foto - Slávka

2Keď sa droždie zaktivovalo (asi 15 minút), môžeme pridať múku, vodu, soľ a olej.

Pridáme ďalšie ingrediencie. Foto - Slávka

3Dôkladne premiesime, necháme vykysnúť asi hodinu.

Necháme vykysnúť. Foto - Slávka

4Vykysnuté cesto si prenesieme na pracovnú dosku. Potom si ho nakrájame na pravidelné pásiky a opatrne vygúľame.

Presunieme na dosku. Foto - Slávka

5Štangle položíme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňov približne 25 minút do zlatista. Po dopečení potrieme olivovým olejom vymiešaným s cesnakom a soľou. Podávame so smotanovo cesnakovým dressingom.

Pečieme a potrieme olejom. Foto - Slávka

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu