17x hlasované
Čas prípravy: 10 minút,
Čas tepelnej úpravy: 20 minút,
Počet porcií: 4,
 

Najlepšie kura na smotane od webu chutnérecepty.sk. Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube. K tomu cestoviny, parená knedľa, ale aj opekané zemiaky.

Kura na smotane

Vynikajúci a rýchly obed či večera. Inšpirujte sa receptom na skvelé jedlo. Najlepšie kura na smotane, recept na skvelý obed pre celú rodinu. Za pár minút si môžete pochutnávať.

Toto jedlo je obľúbené pre svoju krémovú textúru, ktorá zjemňuje chuť kuracieho mäsa a robí ho príjemne mäkkým. Kura na smotane sa často podáva s rôznymi prílohami, ako sú ryža, cestoviny, zemiaky alebo parená knedľa či pečivo, ktoré dokážu absorbovať omáčku a dopĺňať celkový zážitok zo jedla.

Kura na smotane má obvykle lahodnú, vyváženú chuť, kde sa sladkosť smotany spája s chuťou kuriatka. Omáčka zvyčajne obsahuje aj dochucovadlá a bylinky, ktoré pridávajú do jedla ďalšie dimenzie chuti a aromatické prvky.

Prečo si dať kuracie prsia?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste si mali pripraviť jedlo z kuracích pŕs. Tu sú:

  • Ide o zdravé mäso: Kuracie prsia sú považované za zdravú a výživnú potravinu. Sú bohaté na bielkoviny, ktoré sú dôležité pre rast a regeneráciu svalov, a obsahujú menej tuku a cholesterolu v porovnaní s inými druhmi mäsa. Kura na smotane je výborným príkladom, ktorý ponúka všetky výhody prípravy kuracieho mäsa.
  • Všestrannosť: Kuracie prsia sú veľmi všestranné a môžete ich použiť na prípravu rôznych jedál. Môžete ich grilovať, opekať, variť, dusiť alebo použiť ako ingredienciu do polievok, šalátov, sendvičov a omáčok. Existuje mnoho receptov a možností, ako ich kombinovať s rôznymi prísadami a dochucovadlami.
  • Rýchlo sa pripravujú: Kuracie prsia majú tendenciu sa rýchlo uvariť alebo opiecť, čo znamená, že si môžete pripraviť chutné jedlo aj vtedy, keď nemáte veľa času. Sú ideálnym riešením pre rýchle a zdravé obedy alebo večere.
  • Ekonomická voľba: Kuracie prsia sú často cenovo dostupnejšou možnosťou ako iné druhy mäsa, čo z nich robí vhodnú voľbu pre tých, ktorí sledujú svoj rozpočet alebo hľadajú cenovo výhodné jedlo.
  • Výborná chuť: Kuracie prsia majú jemnú a neutrálnu chuť, ktorá sa dobre kombinuje s rôznymi dochucovadlami a prílohami. Môžete ich dochutiť podľa vlastnej chuti a preferencií, čo vám umožní vytvoriť si jedlo presne podľa svojich predstáv.

Priprava jedla z kuracích pŕs ponúka výhody v oblasti zdravia, všestrannosti, rýchlosti, cenovej dostupnosti a chuti. Je to skvelá možnosť pre tých, ktorí chcú pripraviť chutné a vyvážené jedlo s minimálnym úsilím a časom.

Prajeme vám dobrú chuť. Odporúčame vám vyskúšať aj náš recept na výborný kurací perkelt, morčacie na smotane či recept na kuraciu čínu. A máme pre vás aj odpoveď na otázku, čo na obed cez týždeň. A tu je inšpirácia na nedeľný obed.

 Ingrediencie

    na smotanovú zátrepku:

  • 1 ks šľahačková smotana (cca 200 ml),
  • 2,5 dl mlieka (podľa potreby),
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky,

    koreniny na dochutenie:

Postup receptu na kura na smotane

1Kuracie prsia (môžeme zvoliť aj mäso z vykostených kuracích stehien) umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky, môžeme aj rezance.

kuracie kúsky nakrájame na kocky, Foto - Martina

2Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme dve polievkové lyžice červenej papriky, premiešame, pridáme mäso a koreniny.

pridáme koreniny, Foto - Martina

3

Kuracie mäso ešte orestujeme, aby sa zatiahlo (mäso zbelie). Potom mäso prikryjeme a podusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu.

kuracie mäso orestujeme, Foto - Martina

4

Mäso podlejeme horúcou vodou (2 dl) a pod pokrievkou ho dusíme do mäkka. V smotane a mlieku rozmiešame múku, aby neostali hrudky.

pod pokrievkou ho dusíme do mäkka, Foto - Martina

5

K zmäknutému mäsu primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku varíme 10 minút, aby zhustla. Kura na smotane je hotové, prípadne omáčku ešte môžeme zriediť mliekom, alebo dochutiť obľúbeným korením.

primiešame smotanovú zátrepku, Foto - Martina

Tip na záver: Nemôžete múku (lepok)? Pridajte do zátrepky na zahustenie omáčky namiesto múky polievkovú lyžicu Solamylu. Najlepšie kuracie prsia na smotane pre všetkých. Dobrú chuť!

Videorecept na kuracie prsia na smotane

Aké korenie na kura na smotane?

Do receptu na kura na smotane sme zvolili nasledovné koreniny: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma, 1 ks bobkový list. Pokojne si ešte jedlo ozdobte petržlenovou vňaťou, pridajte cesnak do omáčky. Alebo ak máte radi kari. Oregano je vhodné pre tých, ktorí majú radi talianske chute. Pridáva výraznú bylinkovú chuť. Majoránka je aromatická bylinka, ktorá sa dobre hodí k kuraciemu mäsu. Dodáva príjemnú a lahodnú chuť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu