4.6/5 - (21 votes)
 
Čas prípravy: 30 min
Čas marinovania: 12-24 hod
Počet porcií: 4
 

Bravčová cigánska pečienka, podľa receptu, ktorý si okamžite zamilujete. Prekvapte doma a prichystajte cigánsku s pomocou postupu z nášho online portálu Chutne Recepty.

Cigánska pečienka

Tradičná a veľmi obľúbená – bravčová cigánska pečienka. A tak nečakajte na ďalšie hody či jarmok, pripravte si ju jednoducho aj v domácich podmienkach napríklad na obed. Spokojnosť všetkých ochutnávačov bude zaručená.

Táto tradičná bravčová cigánska pečienka je zakaždým chuťovým zážitkom pre každého. Teraz vďaka našim tipom si ju teraz môžete prichystať aj doma, jednoducho a s rovnako skvelou chuťou.

Aj keď patria chutné recepty k novým portálom, našou prioritou bude predovšetkým kvalita receptov. Skúste napríklad náš recept na zemiakový šalát.Postupne vám budeme prinášať nové recepty, nielen tie tradičné, ale aj modernejšie, v zdravšej verzií, bezlepkové, vhodné pre deti a aj tých, ktorí mäso veľmi nemusia. Samozrejme, torty, koláče a zákusky taktiež nebudú chýbať.

Nech sa páči, nahliadnite do tvorby nášho ďalšieho webu, teda Dobrej kuchyne. Okrem spomínanej cigánskej pečienky vám odporúčame vyskúšať aj recept na dusenú bravčovú pečienku. Alebo vyskúšajte tento recept na pečené kuracie stehná.

Ingrediencie na prípravu cigánskej pečienky

(4 osoby)

  • 600 g bravčovej krkovičky (bravčové karé),
  • 2 PL bravčovej masti na opekanie mäsa,
  • 2 PL bravčovej masti na restovanie cibule,
  • 3 ks cibule strednej veľkosti

Marinovanie mäsa:

  • Soľ,
  • Mleté čierne korenie,
  • 5 dcl mlieka,
  • 5 strúčikov cesnaku

Na oblohu:

  • Horčica,
  • Kyslá uhorka,
  • Feferónka

Postup receptu na cigánsku pečienku

1Cigánska pečienka sa obyčajne pripravuje z bravčovej krkovičky, môžeme však zvoliť aj chudšie bravčové karé. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé 1,5cm. Mierne rozklepeme.

 

Pripravíme si bravčové mäso. Foto - Martina

2Bravčové mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Cesnak očistíme, prelisujeme, môžeme aj nakrájať nadrobno. Následne s ním dôkladne potrieme plátky ochuteného mäsa.

 

Mäso potrieme cesnakom. Foto - Martina

3Pripravené mäso preložíme do uzátvarateľnej misky. Plátky mäsa zalejeme mliekom, musia byť ponorené. Potom dózu uzavrieme, uložíme do chladničky na 12 až 24 hodín.

 

Mäso ponoríme do mlieka. Foto - Martina

4Na panvici rozohrejeme bravčovú masť, pridáme kusy cigánskej pečienky. Z každej strany ich opekáme približne 3 minúty. Potom mäso prikryjeme, znížime teplotu a podusíme domäkka.

 

Mäso opekáme na panvici. Foto - Martina

5Nakoniec mäso odkryjeme. Na prudkom ohni ho ešte krátko opečieme z oboch strán dozlatista. Na ďalšej panvici si na bravčovej masti a na miernom stupni orestujeme kolieska cibule. Podávame v žemli, ktorú sme potreli horčicou, môžeme pridať aj kyslú uhorku či feferónky. Dobrú chuť!

 

Pečienku podávame v žemli alebo so zemiakmi. Foto - Martina

Video ako pripraviť cigánsku

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu